Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
CONFRUNTAREA TERENULUI CU TARANUL.

Potrivit unor "studii speciale" in materie de impartire a teritoriului Romaniei din punct de vedere agricol, rezulta ca judetul Bistrita-Nasaud  "beneficiaza" de 32 de asemenea localitati, numite zone montane defavorizate. Desi curiosii pot gasi informatii care atesta mai multe asemenea zone in judet, cei care lucreaza efectiv in acest domeniu sustin  ca "de la centru" doar 32  au fost nominalizate. Pentru  exactitatea informatiei, iata localitatile in cauza,  in ordine alfabetica: Bistrita Bargaului; Caianu Mic; Cetate; Ciceu Giurgesti; Cosbuc; Dumitrita; Feldru; Ilva Mare; Ilva Mica; Lesu; Lunca Ilvei; Maieru; Magura Ilvei ; Nasaud ; Negrilesti; Nuseni; Parva; Poiana Ilvei; Prundu Bargaului; Rebra; Rodna;  Romuli; Runcu Salvei; Salva; Sangeorz-Bai; Spermezeu; Sant; Sieut; Tarlisua; Telciu; Tiha Bargaului; Zagra.     

Ca intortocheate mai sunt caile Domnului, o stie tot natul  lucrator sa nu in agricultura, ce nu stie  insa acest plamaduitor al pamantului, este motivul pentru care  fata de anul trecut, in 2012  a fost redus numarul zonelor cu statut de "defavorizata". Asta nu ar conta prea mult in economia  gandirii lucratorului ogorului, ceea ce eventual il scoate din "papuci" pe fermierul mai tanar sau mai "copt" este   reducerea punctajului acordat pentru masura 141. Atunci cand au fost mai multe localitati catalogate drept defavorizate,( pana anul trecut) fiecare proiect primea din start 20 de puncte. Astazi, dupa ce "acolo sus" cineva dintr-un birou a hotarat   localitatile care....nu mai fac obiectul defavorizarii, acelasi cineva, a redus si punctajul acordat masurii in cauza, de la 20 de puncte la CINCI. Se mai contureaza  o intrebare ce tine de "uz intern", adica de locuitorii acestui judet. Cu ce este mai defavorizat Sieutul  fata de Sieu sau Teaca ? In saptamana patimilor, ramane un mare  semn de intrebare si probabil o interogatie retorica.

 

S.P.

3 commentarii2471 vizualizări11 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0