Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
BETIE CU APA DE IZVOR.

La sesizarea mai multor cetateni ai urbei noastre, ne facem datoria si ii avertizam pe cei multi despre variantele multiple ale manipularii "sufletelor". Este bine stiuta tehnica operatorilor de telefonie mobila de a scoate bani si din piatra seaca cu ajutorul mesajelor "nevinovate"si fara taxa. Chiar asa, fara taxa, numai ca asigurarea de acest gen  este doar  pentru primul mesaj trimis. Ceea ce urmeaza pe factura, tine de rapiditatea abonatului de a raspunde la intrebarile incitante ale operatorilor de telefonie mobila si de buzunarul  "vinovatului" de a fi cazut in plasa. Asadar un semnal de alarma pentru amatorii de chilipiruri nu strica. La fel nu strica nici o analiza mai atenta a corespondentei din cutiile postale personale. Luni 07.05.2012 a inceput marea cursa a manipularilor electorale. Din punct de vedere moral, actiunea girata de primarul Bistritei intarita si de semnatura domniei sale, pare una fireasca si de bun simt. Semnele de intrebare apar doar in momentul in care cititorul realizeaza ca datele sunt la fel de vechi precum biblia lui Agamemnon (Dandanache).

      Intr-un plic bine echipat, destinatarul receptioneaza un material bibliografic continand trei documente de importanta vitala. Un "material" vine din partea Cabinetului Primarului si este semnat de acesta prin care Ovidiu Teodor Cretu isi face" datoria  de onoare" si ne aduce la cunostinta "principalele activitati de interes public desfasurate in anul 2011" !!!!  

      In finalul epistolei suntem anuntati in CINCI MAI ca putem beneficia de o reducere cu 10% a taxelor si impozitelor locale, "daca acestea sunt achitate integral pana la data de 31.03.2012." Intrebarea care se impune in acest caz este urmatoarea: Din ce directie a Australiei a fost trimisa aceasta instiintare?-asta asa, ca sa-i putem lua la rost pe cei care se fac vinovati de intarzierea materialului informativ.

     In acelasi plic ordonat, gasim si INSTIINTARE DE PLATA, care potrivit titlului ne informeaza cat de putin avem de platit pentru dreptul de a figura in evidentele fiscale ale Directiei Economice-Venituri. Multi dintre cititori si-au facut datoria fata de Cetatea Bistritei si s-au achitat de datorie la timp, beneficiind si de reducerea de 10%. Pentru cei care nu au platit inca, potrivit scrisorii primite, ........pana la 31 martie mai este timp, se pot incadra cu ajutorului domnului si vointa nationala.                                                                                   

          Nedumerirea insa acum incepe, cand cititorul deschide brosura viu colorata si pe fond rosu din care-i zambeste de sub tricolor, insusi Ovidiu Teodor Cretu, (don' primar cum i se spune de catre cei care vin in audienta.)  Adica, din banii platiti la timp de comunitatea locala, s-au injghebat mii de pliante colorate (nu se stie tipografia care a fost atat de prompta in materiale de campanie) si care au fost atasate unui demers bine intentionat, dar mult intarziat.

Campanie electorala.....ca campania, dar sa stim si noi cu cine nu votam dom' primar.

 

S.P.

 

1 comentariu2464 vizualizări10 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0