Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
"Imi servesc tara cu armele mele dintotdeauna: minciuna, dezinformarea, santajul..."

Motto: "Idile nasc si se desfac sub luminis de luna,
In tara mea onoarea-i fleac si dragostea
Minciuna.

Si-n tara mea sunt multi parinti ce plang morminte
Multe …
Si pribegesc scrasniri din dinti …
Dar cine sa le-asculte,
Cand e minciuna pe amvon si nedreptatea-i lege,
Cand guvernantii-s de carton
Si nepasarea 
Rege ?’’       In tara mea - Ion Pribeagu

 

Ceea ce traim in Romania ultimelor luni de zile, pare desprins dintr-un mega vis urat, sau in cel mai fericit caz, dintr-un scenariu demn de mintile scelerate ale unor Mengele si Goebbelsi moderni.

Ar fi neproductiv pentru cititori sa invocam si reinvocam actiunile unui dement, cocotat in pozitia cea mai inalta in stat - cea de presedinte. Spun "cocotat" si nu ales, pentru ca alaturi de multi concetateni de-ai mei , intelegem tot mai clar, ca ceea ce ar fi trebuit sa fie un proces electoral corect, in accord cu mult trambitatele valori democratice europene, numai asa ceva nu a fost. Ganditi-va numai la desfasurarea alegerilor prezidentiale din 2008. Cum o anume constructie nu se poate face in deplina siguranta pe un esafodaj pornit stramb, tot asa se intampla si cu constructia natiunii romane. Mii de lucruri si actiuni reprobabile, ale "sefului statului" asa cum ii place sa se autodenumeasca, dar mai ales ale camarilei de care s-a inconjurat, sapa si slabesc ireversibil temeliile statului nostru.

Devine tot mai clar, ca actiunile acestui om, nu puteau avea loc intr-un stat membru al UE, dar mai ales in secolul XXI, fara complicitatea birocratiei de la Bruxelles, a trusturilor transnationale, si ceea ce este mai grav, al unor guverne europene si nu numai. Cu siguranta, aceste entitati, nu vor sa discute cu o putere divizata, de tip occidental, care are premier, presedinte, ministri, guvernator BNR, fiecare cu atributiile lui constitutionale. Se simt mai bine cind discuta cu un singur om si rezolva cu el ce au de rezolvat. Apelurile la democratie, separatia puterilor, sunt limba de lemn folosita de ochii lumii.

Vedeam pana in urma cu cateva luni ca romanii, la nivel de masa, erau si parca voiau sa ramana adormiti sub povara grijilor si a iluziilor, iar mesajul imnului national "Desteapta-te, romane!" parea ca nu le atingea urechile. Ceva miraculous parca, s-a produs in iarna, cand dupa 22 de ani, reprezentantii romanilor au inceput sa iasa din nou in strada.

Ei bine, incepand cu acele moment, omul diabolic ajuns in fruntea tarii, a inceput sa foloseasca in mod gradual armele cu care era obisnuit sa razbata in viata: minciuna, manipularea, dezinformarea, amenintarea, santajul, compromiterea adversarilor, etc, etc. A inceput sa scoata la atac, fara scrupule, institutii, menite sa asigure altor state siguranta, independenta si fiinta nationala.

In acest fel, am vazut angrenate in lupta fata de propriul popor a acestui dement, institutii ca procuratura, serviciile secrete, parte din justitie, si in anumite momente, chiar Parlamentul tarii.

Pe masura amplificarii conflictului dintre presedinte si popor, intra in scena, inclusiv actorii externi, care pana mai deunazi preferau sa ramana "no face, no name, no number".

Vedem de la o zi la alta tot mai multi "campioni europeni ai democratiei" zburlindu-se si incordandu-si "muschii" la adresa noilor guvernanti. Au aparut rand pe rand, dand lectii poporului roman, Angela Merkel, Barroso, Viktor Orban (cu ale lui interese partinice si teritoriale), si mai nou o "vantura lume’’ pe numele ei, Viviane Reding.

Ilustra necunoscuta, ajunsa comisar pentru justitie al UE, declara mai deunazi cu emfaza unui ziar occidental: " Ce s-a intamplat in Romania contravine tututor regulilor statului de drept din UE", si considera ca " avem nevoie, intr-un viitor nu prea indepartat, de un ministru european al justitiei care sa aiba mijloacele sa asigure aplicarea statului de drept din UE, inclusiv sa reclame la CJUE, in cazul in care independenta justitiei este pusa in pericol intr-un stat".

Asadar, pe fondul acutizarii luptei intre presedintele suspendat, si mare parte a populatiei din Romania, in care primul foloseste fara jena tot arsenalul enumerat mai sus, au intrat in conflict structuri externe ce tind sa inceapa a dicta, cine trebuie sa fie conducatorul unui stat membru al UE in secolul XXI.

Devine din ce in ce mai clar, interesul emisarilor (comisarilor?!) democratiei. Acela de a amplifica, de a escalada scandalul politic national al "puciului" al "loviturii de stat" pentru ca, la randul lor sunt niste pucisti in scopul aplicarii loviturilor de gratie fiintei nationale. Este evident ca, Romania este si in sens social, un cobai, un teren experimental, asa cum a fost un precedent si in aplicarea masurilor de austeritate in 2010.

Nu sunt sigur de reusita acestui experiment, dupa cum INCA, nu sunt sigur de contracararea lui.

Sunt sigur insa ca cetateanul roman, incepe pe zi ce trece sasi constientizeze atributiile in cadrul UE, in contextul in care LIBERTATEA pare a fi mult mai pretuita pe aceste meleaguri, mai mult decat oriunde.Explicatia este una foarte simpla: acest popor a trait sub dictatura, prea multa vreme, si nu-si poate permite nici un fel de negociere a drepturilor si libertatilor sale, cu nici un fel de dictatura. Fie ea si una "blanda" europeana. Singurul lucru care i l-am admite "dictaturii UE" ar fi, ca aceasta sa aminteasca cetateanului Basescu, ca este cazul sa renunte la armele indreptate impotriva popurului din care "s-a ridicat" si sa mizeze totul pe ONOARE SI LEGE.

Cu siguranta insa, orgoliile, dar mai ales interesele sunt prea mari...Asteptam intrarea triumfala in scena, a campionilor democratiei. Nu va faceti ilizii!...

 

D.Pop  - 12.08.2012

1 comentariu2450 vizualizări13 august 2012
rss 2.0
rss 2.0