Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
23 August - o zi cu multe si foarte importante aniversari.(20 de poze)

 23 August este pentru familia mea o zi cu multe si foarte importante aniversari: ziua tatalui meu, ziua nuntii mele (30 ani anul acesta) si din acest an ziua nepotului meu, Daniel-Liviu. Dar la fel de importanta a fost si sarbatoarea ziarului bistritanews.ro, cotidian on-line la care activeaza aproximativ 30 de persoane, majoritatea voluntari (printre care ma numar si eu), constituiti in jurul jurnalistului independent Marius Chiuzan. Desi am fost invitata nu am participat la prima ora a deschiderii festive din motive lesne de inteles: tocmai se nastea nepotul meu! Dar dupa ce totul a fost in regula la clinica primul drum l-am facut la expozitie. Am tinut sa fiu alaturi de ziarul care mi-a dat ocazia sa ma exprim liber, sa-mi promovez scoala si elevii, gimnastica dar si alte atitudini. Am fost incantata sa descopar intre exponate lucruri pe care si eu le adunam odata: vederi-carti postale cu animale, flori, formatii de muzica, actorii sau localitati pe care le vizitam, insigne de pionier pe care le primisem si eu odata ca rasplata a activitatii  mele, insigne de sportivi, fanioane si multe altele. Pentru moment mi-au venit in minte anii de liceu in care colectionam aceste lucruri dar si colegii cu care faceam schimburi sau concuram...  Pentru a marca acest eveniment (2 ani de la infiintarea ziarului), jurnalistul Marius Chiuzan alaturi de colegii colectionari de la Cercul Militar Bistrita a organizat expozitia personala  "Un om - 10 colectii" in care au fost prezentate 10 tipuri de colectii semi-profesioniste printre care amintesc: timbre, monede-bancnote, insigne, medalii-decoratii, plachete, cartele telefonice, vederi-carti postale, calendare de buzunar, pixuri si efecte militare. In expozitie au putut fi vazute si alte obiecte de colectie adunate pe parcursul a aproape 40 de ani de catre colectionarul amator Marius Chiuzan, colectii care au la baza pasiunea pentru istorie, geografie si literatura. Prin aceasta expozitie s-a dorit  si formarea spiritului de colectionar pentru copii si tineri deoarece se pot realiza in timp colectii apreciabile fara un efort financiar mare, doar cu multa pasiunea, migala si timp dedicat lucrurilor frumoase. In aceste conditii, toti vizitatorii care au trecut pragul expozitiei joi si vineri au  primit ca suvenir cate un timbru sau o cartela telefonica, o moneda ori alt obiect ce poate constituii un inceput pentru o frumoasa pasiune de o viata.

Dar oare copii si tinerii de azi ce colectioneaza?? Nu risc sa dau un raspuns dar voi face un sondaj dupa ce incepe scoala si vom afla de la ei! Eu recomand domnului Chiuzan Marius sa realizeze aceasta expozitie in aprilie, in perioada saptamanii "SCOALA ALTFEL" pentru ca atunci chiar ar fi o activitate foarte  educativa pentru ei!!!

           Adaug si pozele facute cu aceasta ocazie!

 

Prof. Maria Pop.

0 comentarii2499 vizualizări26 august 2012
rss 2.0
rss 2.0