Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
Dorel "loveste" si la Bistrita.(30 de poze)

De mai multe luni de zile se lucreaza la refacerea carosabilului in piata Petru Rares, in fata Prefecturii dar si pe strada Dornei, pentru inlocuirea sistemelor de canalizare si a stratului de asfalt. Chiar daca acolo nu este o zona cu trafic greu pentru camioane, T.I.R.-uri si alte masini de mare tonaj, contractorul lucrarii -Primaria Bistrita, a dispus efectuarea de lucrari de mare anvergura si sapaturi adanci de aproape un metru. Explicatia este foarte simpla si anume, nevoia efectuarii unei deconturi pe sume importante pentru firmele de casa si partid care executa lucrarea, evident cu primirea unor comisioane grase pe sistemul clasic implementat de guvernarile PSD,  PDL si acum USL.

             Dar alta este problema pe care am vazut-o in aceste zile. Angajatii firmei constructoare Strabag sunt neatenti (Dorel) si fac treaba de proasta calitate cand e vorba de amplasarea gurilor de scurgere a apelor pluviale, mai precis, cunoscutele canalizari. (Nu mai comentez faptul ca au pus un strat de asfalt si pe urma au spart totul pentru a pune gurile de canal si aerisirile de la gaz.) Inca de la aparitia sistemelor de canalizare, toate capacele erau asezate perpendicular pe axul drumului, nu paralel cu acesta. Explicatia este foarte simpla. Primii proiectanti si arhitecti sasi care au efectuat lucrari in Bistrita dupa un model consacrat deja in lume au dorit sa evite intrarea rotilor de la carucioarele pentru copii, trotinete, biciclete etc. in gurile de canalizare. In schimb, "Dorel" de la Bistrita a uitat de aceasta regula si a pus gurile de canalizare, majoritatea paralel cu axul drumului, fapt ce constituie un real pericol pentru utilizatorii acestor portiuni de sosea.

Sa speram ca Primaria Bistrita, prin persoanele responsabile de receptia acestor lucrari dar si constructorul, vor lua masuri urgente de remediere a acestor nereguli si nu vor pune in pericol participantii la trafic din Bistrita.

 

Marius Chiuzan.

 

P.S. - Ultimele poze (de la poza 20 la 25) arata ca se poate lucra corect in aceiasi zona ori le-au pus bine din "greseala".

0 comentarii2457 vizualizări01 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0