Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
Uniunea Sovietica nu a disparut! Totul a fost o mare mistificare.

Mihail Gorbaciov planifica comasarea UE cu URSS si crearea Uniunii Socialiste Europene. De sarbatorile nationale e bine sa ne bucuram, dar fara sa ne pierdem capul, totusi. Pentru ca acum 21 de ani URSS nu a disparut, dupa cum atesta istoria contemporana. Imperiul raului este bine mersi si astazi. Atata doar ca a imbracat o alta forma, sustine cunoscutul comentator politic Petru Bogatu, pe blogul sau

Potrivit lui Bogatu, n-a existat niciodata o catastrofa geopolitica, despre care vorbeste Vladimir Putin, deplangand decesul Uniunii Sovietice. "Am asistat cu totii, in schimb, la sfarsitul mileniului trecut, la o uriasa si impardonabila inselatorie politica", afirma comentatorul.

Cum si-a inscenat URSS propria moarte

Pentru a-si argumenta afirmatiile, Petru Bogatu il citeaza pe cunoscutul disident rus Pavel Stroilov, care a copiat arhiva lui Gorbaciov si care demasca poate cea mai mare mistificare a secolului XX. Imperiul raului si Kominternul, probeaza Stroilov, au reusit sa supravietuiasca, inscenandu-si propria moarte.

"Ca sa lamurim lucrurile din capul locului, trebuie sa amintim cititorilor ca anume Pavel Stroilov i-a livrat lui Vladimir Bukovski informatiile ce dovedesc implicarea directa a KGB-ului in rasturnarea violenta a lui Nicolae Ceausescu in decembrie 1989 si legaturile sovietice ale lui Ion Iliescu. De unde, apropo, si refuzul acestuia din urma de a aborda problema Basarabiei", precizeaza analistul de la Chisinau.

"De fapt, arata disidentul rus, Kremlinul punea la cale in anii 1989-1991 crearea Uniunii Socialiste Europene, un plan asupra caruia Mihail Gorbaciov convenise anterior cu François Mitterand. Ei o numeau eufemistic: "Europa, casa noastra comuna", slogan care prin 1990, de altfel, era inscriptionat pe toate gardurile din Chisinau. Liderul sovietic si presedintele francez pomeneau adesea in convorbirile lor ca Europa de Est trebuie facuta sandvici intre Comunitatea Europeana si Uniunea Sovietica, ca sa ramana sub influenta Kremlinului.
Planurile kominterniste ale lui Gorbaciov fusesera date peste cap de falimentarea rapida si intrarea in coma a URSS. Aceasta insa nu si-a dat obstescul sfarsit, chit ca fusese inmormantata de Boris Eltin in vazul intregii lumi.

Resuscitarea Uniunii Sovietice s-a facut, considera Stroilov si Bukovski, prin kaghebizarea latenta a noii Rusii. Prin infiltrarea cekistilor in structurile puterii postsovietice, ceea ce le-a permis sa controleze banii, economia, justitia, presa si sistemul academic.

Ascunse in spatele groparului Eltin, serviciile secrete au reeditat intr-o formula noua nu doar Imperiul raului, ci si Kominternul. Si acest fapt nu este intamplator. Comunismul este un cameleon perfect si neintrecut. El a existat de-a lungul timpului in mai multe ipostaze: ca doctrina totalitara, ca miscare internationala, ca regim politic.

Comunismul a fost intotdeauna o mafie

Indiferent insa de haina pe care o imbraca, comunismul a fost intotdeauna o mafie. Cu alte cuvinte, o asociatie terorista secreta, ca sa citam DEX-ul, care practica santajul si asasinatul. De la Lenin incoace, bolsevismul a fost mereu o gasca de interlopi. O clica de gangsteri. O sleahta de ucigasi care a expropriat, a uneltit si a omorat, ca pana la urma sa puna mana pe putere mai intai intr-o singura tara, iar mai apoi in aproape jumatate din statele lumii. A guvernat cu aceleasi metode vechi si verificate pe care le-a aplicat in lupta lui pentru acapararea puterii: teroarea, intimidarea, indoctrinarea.

Si cum orice mafie e nemuritoare, URSS a inviat la adapostul cekismului putinist. Adoptand, aidoma tovarasilor chinezi, capitalismul etatist si corporatist, comunismul rus la ora actuala controleaza direct Rusia propriu-zisa si, indirect, dar prin aceleasi retele neokaghebiste, republicile ex-sovietice. Intarindu-se temeinic in ultimele doua decenii, isi propune astazi sa reinventeze o noua URSS numita Uniunea Eurasiatica", constata Petru Bogatu.

"Sa nu ne facem iluzii, deci, ne avertizeaza Pavel Stroilov, Imperiul raului e chiar in mijlocul nostru. Cu toate ca a suferit in ultimii douazeci de ani si ceva umilitoare pierderi si infrangeri, incearca sa se revanseze cu mult succes. Si este azi mai periculos ca oricand, deoarece pentru foarte multa lume ramane inca nevazut", mai noteaza cunoscutul comentator.

Top 5 mistere nerezolvate ale Rusiei

Supermarketul bate "raiul sovietic"

Ultimul mesaj al lui Pacepa despre Tarul Putin

De 20 de ani, CSI tine Republica Moldova legata de Rusia

Douazeci de ani de la destramarea URSS

 

 

Autor: Ion Preasca

0 comentarii2485 vizualizări05 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0