Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
Despre Razvan Martin, responsabilitate, alegeri, un apartament cu 3 camere, 100.000 de lei.(15 poze)

In toata nebunia mediatica iscata la ultima sedinta de Consiliu Local in jurul sportivului Razvan Martin, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra: sa-l premiem cu un apartament sau sa ii dam bani, se dezbat tot felul de posibile motive ale intamplarii, in care sportivul a fost folosit ca un alibi politic, mai putin unul: ce isi doreste Razvan?

Am vazut, am citit, am revazut, recitit: liberalii, primariul, democrat-liberalii sau altii, toti stiu  ce e mai bine pentru Razvan. Brusc, Razvan Martin a devenit subiectul lor principal in conferintele de presa. Acum, Razvan Martin trebuie sa aleaga: un apartament sau 100.000 de lei? Daca as avea putere de decizie, i-as oferi lui Razvan si apartamentul si banii. Si nu scriu gratuit ca sa dea bine. Imi amintesc de Razvan inca din vremea inceputurilor mele in lumea asta a presei, cand mergeam pe la domnul Mugur Saranciuc sa ne povesteasca despre performantele sale. Era acolo si Razvan. Se antrena. Era timid, usor stangaci in fata camerei. Au trecut vreo 6 ani. L-am revazut pe Razvan Martin, la Antena 3, la o emisiune de profil. Avea aceasi stangacie amestecata cu modestie. A vorbit despre fetita lui, despre familie. Razvan e exemplu perfect ca a reusit. A avut anturajul bun. L-a avut, il are alaturi pe Mugur Saranciuc, omul esential. Indiferent ce decizie va lua, apartamentul sa banii, as prefera sa se inceteze odata harjoneala asta politica, in care Razvan e folosit de unii, altii, sa dea bine pentru ei, pentru reputatia lor, pentru jocul politic.

Razvan si anturajul lui Razvan vor lua o decizie. Buna, rea, va fi decizia lor. Textul meu e de o banalitate crunta, dar intreb: ce ati alege intre un apartament si bani?

P.S. Apartamentul are 3 camere, renovat, intr-un bloc modest pe Aleea Fantanele.

Mai jos redau declaratiile primarului Ovidiu Cretu, declaratii facute miercuri, 5 septembrie, in cadrul unei conferinte de presa, in apartamentul cu miza de premiu.

Ovidiu Cretu: Au fost mai multe informatii vehiculate referitor la acest apartament. Precizez ca este singurul apartament pe care noi il avem in proprietate si care este disponibil. Razvan Martin avea nevoie de un apartament, si nu de o garsoniera, pentru ca in familie sunt mai multi. Din pacate, asa cum am facut precizarea si in sedinta de Consiliu, nu avem posibilitatea legala sa-i dam in proprietate acest apartament, dar il putem da pe o perioada de 50 sau 100 de ani, fara sa plateasca chirie.

Este o varianta, spun eu, foarte buna, si pe langa faptul ca nu plateste chirie, nu plateste nici impozit in perioada respectiva. In urma cu aproximativ o jumatate de ora am fost cu Razvan Martin, aici in apartament, impreuna cu antrenorul lui, deoarece i-am spus sa vina cu cineva din familie, sotie, cine doreste el, sa poata lua o decizie si astept pana maine o hotarare a lui, daca doreste apartamentul sau daca doreste banii. Modificarea care a fost facuta in Consiliul Local este ilegala: hotararea in forma in care a fost aprobata nu va putea fi pusa in aplicare pentru ca incalca legea in sensul ca nu exista prevedere bugetara la nivelul sumelor aprobate.

In sensul in care Razvan Martin spune ca prefera banii, atunci fie in sedinta ordinara, fie intr-o sedinta extraordinara, saptamana viitoare, voi propune o rectificare de buget si vom rectifica bugetul la nivelul sumelor respective. Daca Razvan va prefera apartamentul, care daca facem niste socoteli, valoarea este cu mult peste 1 miliard de lei, atunci voi reveni in Consiliul Local cu un proiect de hotarare. Daca isi doreste banii vom ramane la suma de 100.000 de lei, pentru ca inainte voi da un proiect de rectificare a bugetului in care voi prinde la premiile municipiului Bistrita, suma corespunzatoare. In cazul in care Razvan Martin alege banii, vom repartiza apartamentul altcuiva, sau poate il vom vinde si vom reusi sa acoperim cheltuielile pe care le avem cu premierea sportivilor. Vreau sa multumesc firmelor Record si Serbis care au finisat apartamentul. Le aduc un cuvant de multumire conducerii acestor firme pentru ca s-au implicat in rezolvarea acestei probleme.


.
Foto - Marius Chiuzan
.
0 comentarii2436 vizualizări05 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0