Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
Am luat aur la Olimpiada Internationala de Mate!!! Asa, si?!

Sunt vreo sase. Cinci baieti si-o fata. Doi dintre ei au benoacle."Fete de tocilari", asa gindeste lumea despre ei! Plus vreo doi-trei profesori, dintr-aia de au 15spe milioane de lei vechi si halesc conserve in deplasarile peste granita, ca sa puna deoparte diurna si s-o utilizeze la "trei stele", ultra all inclusive, in Grecia, alaturi de sotia sa, o "mihnita" de profa de biologie.
    La aeroport nu-i baga nimeni in seama, dar deasupra capului, unul dintre dascali tine o tablie pe care scrie: "Romania". Aeroportul se intreba: "Ce e, ma, cu amaritii astia?" Au niste tricouri galbene pe ei, iar la git le atirna medalii. La unii, de aur. "Daca sint sportivi, de ce nu e ciorchinele de camere TV pe ei?" continua intrebarile. Aaaa, uite, au si-un steag. Un tricolor! Cind il afiseaza, o fac cu mindrie. "Ba, esti nebun?! Astia chiar mai cred in chestia asta cu reprezentarea cu cinste a tarii, cu... Cine sint?"
     Da, chiar asa, cine sint de nu-i baga nimeni in seama, in afara de rude?
 
1. Omer Cerrahoglu
     Primul cu benoacle. Clasa a XI-a, vine din Maramu', din Baia Mare. Avea 14 ani cind cucerea prima medalie de aur, la Bremen , Germania , in 2009. N-a vrut sa dezamageasca, asa ca acum a venit tot cu cel mai pretios metal la git.
 
2. Radu Bumbacea
    Fara benoacle. A luat - culmea nesimtirii! - BAC-ul, la "Tudor Vianu", in Bucuresti. Aur la Amsterdam si in Kazahstan. Adora literatura, stiintele si-a fost, deja, acceptat la Cambridge . Pentru cei care n-au timp sa caute pe Google, baietii de aici au pornit la drum Universitatea in 1209, cam pe vremea cind noi ne apucam de cnezate si voievodate.
     
3. Ioana Tamas = la 18 ani a primit premiu pentru intreaga activitate
    Singura fata din lot - fara nici o legatura cu fotbalistul! De cind era in scoala generala, la Nr. 79, rupea pe matematica. In primavara a primit premiul "Laurentiu Panaitopol" pentru intreaga activitate de olimpic pe parcursul scolii! "Poftiiiim???!!! N-are nici 20j de ani si primeste diplome pentru "intreaga activitate"?!
    A, si ea are benoacle. Unii poarta ochelari din cauza jocurilor pe calculator sau Wii. Ei, pentru c-au citit prea multe carti.
 
4. Tavi Dragoi
    E pasionat de chitara, informatica si electronica. A luat doar "argint", dar a fost acceptat, deja, la Harvard!
    Completare. "Harvard" desemneaza o Universitate din SUA, fondata la 1636, cu 140 inainte ca americanii sa se puna pe faurit state. Pur statistic, pe aici au trecut 75 de omuleti care au luat premiul Nobel la diferite discipline!
 
5. Alt benoclist, Fane (Stefan) Spataru, from Alexandria - atentie, Alexandria de Teleorman, nu de Egipt! S-a "incalzit" pe plan local, la Balcaniada din Turcia, de unde a venit cu aur. Acum a coborit o treapta, a luat doar argint, dar e mezinul trupei, are sanse.
 
6. Fane (Stefan) Ivanovici
    Vine din Bacau . Cei mai buni prieteni ai lui? Newton , L'Hospital, Gauss...
 
 
7. Radu Gologan e coordonatorul. Prof in Poli, in Bucuresti. 10 ani ca presedinte al Comisiei Nationale a Olimpiadei de Matematica. 40 de articole de cercetare, peste 30 didactice, carti, bla-bla-bla. Le-a vorbit unor studenti din Rusia, Franta, SUA, Germania .
 
     In concluzie, niste tocilari! Iata Delegatia Romaniei participanta la Olimpiada Internationala de Matematica. Locul 1 pe Europa si locul 10 in lume (din 100 de tari, intr-un clasament neoficial). Doua medalii de aur luate in Argentina , la Mar del Plata, la cea de-a 53-a editie.
    Pe cine intereseaza, insa, o astfel de stire? In tara avem 120.000 de nebacalaureati. "Pacyno" se da cu gel cind merge sa afle rezultatele la BAC. La Iasi , de trei ani, la acelasi liceu, NIMENI n-a luat examenul. Iar noi vorbim despre niste pusti de 16-18 ani care uimesc lumea!
    Gata, si asa povestea e cam lunga... Apropo, ati aflat ca nea Gigi s-a suit pe masina si-a dirijat circulatia, la trei dimineata, in Mamaia? Wow!...


N-o dati mai departe ca, oricum, nu intereseaza!

 

Material primit pe e-mail.
 
 

2 commentarii2485 vizualizări10 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0