Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
Daca te bagi in troaca te mananca porcul.

Asa cum a si promis dupa referendum, premierul si clasa politica care suspendase-ra  personajul de la Cotroceni, nu trebuiau sa mai poarte nici un dialog cu acesta. In conditiile in care mai mult de jumatate din populatia tarii, cea reala, nu cea din harti, mersese-ra la vot, din care 7.4 milioane i-a spus sa plece acestui personaj, dialogul cu el trebuia refuzat. Aceptarea acestui dialog a insemnat recunoasterea pozitiei sale de guvernator impus de CE si statutul Romaniei ca si colonie.

        Daca in politica se mai fac compromisuri, in aceasta chestiune fundamentala unde hotararea fusese luata de marea parte a populatiei care nu face politica, rezultatul referndumului trebuia sa dea satisfactie poporului, iar negocierea cu CE nu trebuia sa aiba loc. Asa cum caracterul national al statului Roman este o chestuine care nu poate fi discutata si negociata si vointa populara trebuia sa nu fie pusa in discutie. Rezultatul referendumului a demonstrat vointa populara chiar in conditiile impuneri unui prag din afara. Faptul ca cineva se prevaleaza de niste acte si documente vechi expirate, care spun ca populatia Romaniei este in inscisuri, dar in realitate nu,  rezultatul votului face parte din aceasta realitate. Ramanerea in functie a acestui personaj ridica un mare semn de intrebare. Facem parte din tarile civilizate ale Europei unde demisia de onoare functioneaza. Daca la noi nu functioneaza, atunci de ce suntem aceptati la aceasta masa cu alte standarde? De ce tacamurile noastre sunt mai micute? Nu cumva pentru ca suntem priviti ca niste micuti? Faptul ca suntem loviti peste manute la fiecare regula impusa de ei, confirma pozitia marunta pe care o avem in conceptul lor European. De aceea prezenta premierului la Cotroceni a insemnat o recunoastere a statutului nostru de colonie, unde s-a impus o persoana care nu are sustinere populara, ceea ce inseamna ca nu se mai poate numi presedinte. Oricum i se poate spune, dar nu presedinte. Lucrurile sunt foarte clare. Cand majoritatea dintre noi vom avea o minima cultura politica, atunci nu vom mai acepta aceste impuneri si vom iesi cu totii in strada pentru inlaturarea nedreptatilor.

        Am spus-o si o mai repet, pentru ca am ceva experienta in domeniu financiar, ca s-a aruncat o mare perdea de fum vizavi de fondurile Europene, ca asa cum sunt impuse conditiile de accesare a fondurilor, unde si noi contribuim, Romania intodeauna va trage mai putin decat va pompa. Este limpede pentru toti ca suntem fata de cei din vest cu 30 si 40 de ani in urma lor in ceea ce priveste infrastructura, tehnologia, constructiile, canalizarea, productia, administratia, conditiile de mediu etc. Un proiect desfasurat in mediu urban cu bani europeni, este aproape imposibil de respectat cel putin, din cauza a numeroaselor conditii de mediu. Nerespectarea unui singur detaliu impune restituirea intregii valori trase pentru intrega investitie. De aceea Romania nu va putea niciodata sa acceseze mai mult de 10% din bugetul alocat de UE. Conditiile fiind peste posibilitatile administratiilor locale, care nu pot face fata ceritelor impuse, in raport de nivelul la care ne gasim. Romania nu este apta sa faca fata conditiilor impuse de UE si acest fapt se cunoaste si de o parte si de alta. Doar amagirea este mare, si tentanta. UE mai bine ar aproba si derula un program de intrajutorare pe chestiuni de infrastructura, capitol la care stam prost in Europa si ar avantaja pe toti membri uniunii, numai pentru simplu motiv ca suntem cu deschidere la Marea Neagra.

     Dar cea mai mare greseala a politicienilor care au initiat suspendarea, este aceea ca au aceptat supunerea si conditiile impuse de CE.  Nu impartasesc cele spuse de Voiculescu legat de o suspendare inainte de alegeri. Dar pentru a arata Europei ca poporul este suveran in Romania, dupa alegeri cand rezultatul ii va permite USL-ului sa voteze cu doua treimi o schimbare constitutionala, prin care suspendarea unui dictator sa dea satisfactie populara prin vot in parlament, nu numai printr-o revolutie de strada,  aceasta suspendare se impune .

      Este nevoie de asa ceva pentru a reface demnitatea stirbita a acestui popor in aceasta vara. Trebuie aratat strainilor de tara ca noi decidem aici.

                       Col.(r) Nour Constantin

0 comentarii2457 vizualizări20 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0