Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
Canale montate gresit receptionate "corect" pe multi bani europeni si guvernamentali.(22 poze)

Persistenta in greseala este o dovada de prostie, grandomanie sau poate chiar…afaceri dubioase. Ieri a avut loc receptia lucrarilor de reabilitare si modernizare din zona centrala a municipiului Bistrita in prezenta primarului Ovidiu Cretu si a Comisiei de Receptie a lucrarii formata din reprezentanti ai Primariei, ai constructorului si a celorlalti reprezentanti care au girat acest proiect. Pe toti acestia care au semnat pentru cheltuirea a peste 68 de miliarde de lei vechi ii puteti vedea in pozele de la baza materialului, unde de altfel puteti face si comparatii de cost pentru lucrarile executate pentru a va da seama singuri de suma uriasa cheltuita pentru acest proiect finantat si din banii nostri, dati U.E si de ministrul PDL- Elena Udrea primarului Ovidiu Cretu de la PSD. Nu intru acum in detalii deoarce este campanie electorala si s-ar putea interpreta ca un atac la adresa PDL si PSD sau a afacerilor avute de ei, transpartidice. Eu vreau doar sa va semnalez inca o data o deficienta aparent minora pe care am mai prezentat-o, inclusiv reprezentantilor Primariei Bistrita si anume: montarea gresita a grilajelor pe canalele de scurgere, adica gurile de scurgere a apelor pluviale. Ieri am avut impertinenta sa semnalez Comisiei de Receptie faptul ca aceste grilaje au fost montate gresit adica nu perpendicular pe axul drumului ci paralel. Astfel in acele deschizaturi paralele cu bordurile pot intra rotile de la biciclete, carucioare, skate-uri sau role si pot provoca mari accidente. Reprezentantii Comisiei de Receptie prezenti in Piata Unirii au vrut sa vada daca cele relatate de mine sunt corecte si dupa ce au vazut ca unele canale sunt montate gresit au inceput cu scuze penibile: ba ca asa e proiectul si nu il mai pot schimba, ba ca acest sistem de scurgere este unul modern ce nu permite montarea in alt fel, ba ca locatia nu permite, desi lucrarea era facuta "de nou" putand fi realizata cum trebuie,  mergandu-se pana acolo incat primarul Cretu la un moment dat a spus:"Ati vazut, totul e bine, haideti sa mergem, lasati-l, deoarece Comisia de Receptie are alta parere".

Tragic este ca in loc sa recunoasca greseala si sa dispuna remedierea ei deoarece lucrarile sunt in garantie si inca se mai pot intoarce acele grilaje cu costuri relativ mici, primarul Cretu a facut aprecieri nedemne de un om ales de bistriteni sa le reprezinte cu cinste si corectitudine interesele in fata oamenilor de afaceri care presteaza lucrari pentru municipalitate. Cu toate acestea primarul Cretu a preferat sa lase impresia ca un jurnalist nu stie ce vorbeste, este rauvoitor sau poate chiar troglodit decat sa rezolve o problema pentru care este investit si platit de bistriteni pentru a o rezolva. Pentru edificare postam si poze cu canalele motate gresit si corect dar acestea pot fi vazut in Piata Unirii, Strada Dornei, Strada Liviu Rebreanu, Piata Centrala si Piata Petru Rares.

Finalul a fost unul fericit, pentru Comisia de Receptie, cand un domn foarte amabil, cred ca era din partea constructorului, a chemat toata comisia, fara presa evident, la un pahar de tarie. Fiind si eu prin zona, primarul Cretu si purtatorul de cuvant au refuzat invitatia, mergand suparati in directia opusa comisiei pornita sa "se cinsteasca " dupa o asa  reusita si punere la punct a unui jurnalist impertinet ca si mine.

Comisia a semnat receptia, toti si-au incasat banii, dar dupa plata va veni si rasplata...mai repede sau mai tarziu adevarul se va afla.

 

.

Marius Chiuzan.

.

P.S. - pe aceeasi tema vedeti si materialul din 01 sept 2012:  Dorel "loveste" si la Bistrita.(30 de poze)
http://www.bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=27&article=6610

.

0 comentarii2464 vizualizări21 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0