Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 02 Mai 2024 - 14587
Spalarea institutiilor de forta, de jegul fostei securitati.

 A venit timpul ca punctul 8 al Declaratiei de la Timisoara sa fie extins asupra politiei politice ca entitate, desprinsa din fosta securitate, care  activeaza si astazi prin institutiile de forta ale statului. Fostii ofiteri de securitate, descendentii, colaboratorii si fostii informatorii, precum si rudele lor au fost inregimentati in structurile de forta ale statului. Luati si verificati dupa care o sa va cutremurati. Incepeti cu Monica Macovei si o sa va luminati.

       Este normal si firesc ca institutiile de forta ale unui stat, sa vegheze ca statul sa nu ajunga in pragul destramarii asa cum s-a intamplat in dec.1989. Numai ca in cazul Romaniei, lucrurile au depasit granitele firescului. Astfel ca ramura exclusivista a securitati, s-a infiltrat peste tot la nivel decizional, a trecut la infiintari de ONG-uri, organizatii oculte, loje masonice, formatiuni politice, etc.  Pana nu vom avea un proces serios de condamnare a politiei politice din  Romania  (politie exercitata tocmai de aceste elemente din fosta securitate care si-au continuat activitatea si dupa 89, pana in prezent) nu vom scapa de ciuma comunista. Pana nu vom face o condamnare reala, cu probe, a politiei politice (nu cum a fost acea  mascarada de condamnare a comunismului) nu vom afla niciodata unde s-au dus milioanele de dolari in urma vanzarii navelor romanesti. O sa va surprinda cand veti afla ca sumele uriase obtinute din vanzarea navelor au contribuit la infiintarea acestor organizatii oculte. Toate au actionat pentru venirea lor in trepte la putere dupa modelul rusesc, aruncandu-l ca varf de lance pe acest actor, ce-si joaca rolul in Palatul Cotroceni, ca exponent al fostei securitati. Sa nu va inchipuiti ca aceasta unealta a fostei securitati a avut ascensiunea legata de hazard sau ca a fost meritul lui carismatic. Nu pentru ca inca de la inceputul carierei sale in securitate, parcursul sau a respectat intocmai regulile securistice de promovare. Inca din momentul respingeri lui la vizita medicala ca fiind inapt in rubrica destinata oftalmologiei, handicapul a reprezentat cheia de bolta a succesului, punandu-i calitatile de turnator in valoare. Se cunoaste ca in practica ofiterilor de contrainformatii, pentru a fi siguri de loialitatea informatorilor, ii selectau de regula pe cei vulnerabili sau pe cei cu handicap. Intrucat la varsta aceea, vulnerabilitatea la un elev o descopereai mai greu, s-a apelat la un candidat cu handicap. Pe vremea aceea nici musca nu misca in front fara avizul securitatii. Explicatia Rectorului Institutului de Marina ca la admis desi picase la vizita medicala, pentru ca a venit la el plangand aceasta bruta, nu face parte dintr-un scenariu credibil, desi l-am vazut in multe ipostaze plangand. Asa procedau toti contrainformatorii pentru a se asigura de un turnator loial intr-un colectiv de 30 de studenti. Si o spun in cunostinta de cauza, pentru ca am lucrat si intr-un Spital Militar 12 ani, 6 luni si 6 zile si stiu ce inseamna un barem militar, ce ratiuni puteau trece peste acel barem si ce organele puteau solicita acest salt. Metodele acestea nu le-a inventat securitatea noastra. Ele exista de cateva sute de ani si sunt practicate peste tot in lume. Si astazi la fel sunt recrutati informatori in asemenea colective, stimulati pecuniar ori santajati.

     Sarguianta lui de a furniza informatii, la consacrat in aceasta munca de securitate. De aceea a fost preluat de Judeteana comunista de partid Constanta. Numirea sa in functia de comandant pe Biruinta nu s-a datorat priceperi profesionale. S-a calificat in aceasta  functie ca lider al unui colectiv de informatori ai securitatii, care trebuia sa faca parte din echipajul acestui obiectiv de importanta deosebita, considerat de Ceausescu. Restul ce ati auzit pe la televizor, este folclor. Profesionistii de pe nava aceea, au fost altii. El s-a ocupat strict de securitatea ei impreuna cu colectivul de securisti repartizati pe nava. Tot parcursul sau dupa aceea, inclusi incendierea navelor, este legat strict de activitati ce au depins indiscutabil de departamentul securitatii, inclusiv plecarea la Anvers. Decizia securitatii de a intra in politica a fost luata in martie 90. Desi trecuse in ilegalitate securitatea a functionat ierarhic perfect la nivelul celulelor de baza. Disparitia dosarului sau de securitate este dovada clara ca personajul era pregatit pentru infiltrare in politica. Trimiterea la Petre Roman cu un plic in timp ce acesta se afla la o petrecere in Predeal, a marcat momentul propulsarii lui in politica, fiind numit imediat a doua zi, ca subsecretar de stat la transporturi. Acum  incepe procesul de instrainare a flotei romanesti cu ale caror fonduri dupa 91 s-au finantat infiintarea organizatiile oculte amintite mai sus inclusiv aparitia PD, prin desprinderea de FSN. Disputele aparute in aceasta perioada intre lojele masonice romanesti, au la baza tocmai componenta securistica a unora. Parcurgand lista celor care au format Ateneum si Templul lui Solomon, doua dintre organizatiile oculte, o sa va dati seama pana unde s-au infiltrat structurile mafiote ale fostei securitati. Toate acestea aruncand pe piata motivatii inaltatoare legate de asa zisul interes national si nu interesele nationale. Nuanta  defineste insusi caracterul absolutist-exclusivist al acestor organizatii oculte care si-au intins tentaculele peste institutiile de forta ale statului.

      Nu trebuie sa traim cu impresia ca cei doi licurici l-au sprijinit sa ramana in  functie pentru ca l-au placut, sau ca ar fi fost democratic. Pracmatismul lor ii determina sa i-a in calcul pe acela care detine butoanele de comanda a institutiilor de forta, decizionale intr-un stat.

      Numai alegerea masiva a unei forte politice poate spala institutiile de forta ale Romaniei de jegul fostei securitati si pornirea procesului politiei politice ca entitate securistica, ce a afectat sanatatea fizica si spirituala a acestui popor pentru cateva decenii.

         A venit vremea s-o facem si pe asta.

                                       Col.(r) Nour Constantin.

 

 

 

3 commentarii2933 vizualizări29 noiembrie 2012




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Ofiter de informatii
04 Decembrie 2012 - 15:23

Internaționalism comunist sub masca antisecurismului.
In acest material dacă inlocuim cuvantul securist si derivatele lui cu burghezo-mosieresc avem in fata un articol de propaganda care numai in anii 50 se putea citi prin Scanteia.
Domnul colonel are ceva probleme de adaptare la prezent si identifica tot raul din societate intr-o instituție care si-a incetat activitatea in urma cu 23 ani.
România a ajuns in halul economic si social prezent tocmai pentru ca si-a desfiintat institutia care prevenea subminarea puterii economice a tarii.
O fi fost ea Securitatea politica dar nu era corupta.
Nu faci raspunzatoare o institutie pentru comportamentul unor indivizi dupa ce au parasit acea institutia,
Isi permite cineva sa acuze Armata pentru coruptia unor domni ofiteri activi sau in rezerva?
Domnul Nour nu observa ca Basismul, ca forma institutionalizata de coruptie, si-a creat o noua politie politica( Servicii, DNA, ANI, CSM,CCR) care nu are nimic in comun cu fosta Securitate,
Nu fosta securitate l-a facut presedinte pe Basecu ci electoratul care l-a votat, chiar daca era inculpat pentru fapte de mare corupție, cu dosar aflat pe rol la ICCJ.
Ableeped, ca si domnul Nour, Basescu da lecții de nedemocratie si de jujtitiarism.
Fostii ofiteri de informatii cati mai sunt, 2-3000, traiesc din pensie, ca si dvoastra,domnule colonel, mahniti ca si un colonel al Armatei Romane se alatura, inconstient , faunei propagandistice antinationale.

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0