Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
Carte interzisa. MERITOCRATIA-sfarsitul democratiei.(II)
SISTEMUL POLITIC - DEMOCRATIA OCCIDENTALA - 2010

 Democratia  occidentala  a  anului  2010  nu  este  altceva  decit  simbolul  coruptiei  si nemerniciei. Democratia de tip occidental este prin sine insasi radacina coruptiei sistemului.

 Democratia de tip occidental nu este altceva decit coruptie ridicata la rang de lege suprema in stat, coruptie perfectionata, coruptie generalizata, coruptie ridicata la rang de politica de stat.

 Ca sa ajungi la putere trebuie sa corupi poporul in toate felurile posibile. Promiti ca daca esti ales oferi salarii, pensii mai mari - coruptie pe fata. In campania electorala oferi pixuri, calendare, zahar, faina, galeti, lopeti, fulare, etc. pentru ca prostimea sa te aleaga - coruptie pe fata. Dar si mai grav, ca sa ajungi sa fii ales investesti zeci, sute de milioane de euro sau dolari in campania electorala. Ce simbol mai evident al potentialului coruptiei decit campania electorala ? Pai, cine-i idiot sa investeasca sute de milioane de euro numai asa, ca sa faca bine poporului ce i- a votat ? Poate ca politicienii sint cei mai mari sfinti ai istoriei si nu ne dam noi seama. Ei saracii, isi cheltuie averile ca sa ajunga sa conduca tara, sa va poata da voua poporului salarii si pensii mari. Oameni minunati, suflete extraordinare... ar trebui canonizati toti... Nu e evident ca dupa ce cheltuiesc averi imense ca sa fie alesi, isi recupereaza investitia inzecit ? Pai, cum ar putea sa o recupereze ? Din salarii ? Ha, ha, ha !

 

Ne mai miram de coruptia clasei politice... pai cum sa nu fie corupti ? Nu trebuie sa-si recupereze investitia ? Nu e un business, nu trebuie sa faca si ei un profit ? Nu sint si ei oameni de afaceri ? Aud mereu ce sume imense se cheltuiesc in campaniile electorale, dar singurul lucru pe care nu l-am auzit niciodata a fost modul in care si-au recuperat politicienii banii si impozitele platite pe veniturile realizate... Sau poate nu le recupereaza saracii... Interesant - nu le recupereaza, dar dupa 4 ani au iarasi sume si mai mari de investit in campania electorala de mituire a poporului. Frumoasa democratie...

 

In cazul politicienilor din societatea capitalisto-democratica occidentala, CORUPTIA NICI NU TREBUIE  DOVEDITA  -  EA  ESTE  PRINCIPIU  DE  FUNCTIONARE  AL  STATULUI  DEMOCRAT OCCIDENTAL !!! Coruptia este sfinta, este consfiintita prin legi constitutionale ! Interesant este altceva... nu exista politicieni corupti in aceste societati... Institutiile de control financiar nu descopera niciun fel de venituri ilicite ale politicienilor... Nimeni nu-l intreaba pe vreun politician cum a facut averi de milioane de euro din salarii de citeva mii de euro... Niciun tribunal n-a condamnat vreodata vreun politician pentru coruptie, in schimb sint pline puscariile cu mame care au furat o paine sau un sac de cartofi de pe cimp ca sa-si hraneasca copiii. Pai cum sa trimita procurorii si judecatorii vreun politician in puscarie ? Pai, seful lor nu e numit de catre politician ? Judecatorul ala nu e promovat si sustinut de catre seful lui care e unealta, prietenul, complicele politicianului ? Si atunci cum sa dea in politician ? Pai, isi pierde slujba, isi pierde painea daca face exces de zel. Sa-l bage in puscarie pe idiotul de votant - sint destui, milioane... citeva mii in plus sau in minus nu mai conteaza, dar se respecta legea, statul de drept ! Cita ipocrizie, cita nemernicie in acest sistem miselesc... Uitati-va cum cresc tentaculele acestei caracatite de la un an la altul: nu e an sa nu apara noi agentii, institute, organizatii, etc. ticsite cu oameni care iau salarii imense de la buget doar ca sa taie frunze la caini. Sint neamurile, prietenii, sponsorii politicienilor, paraziti care trebuie intretinuti ca sa sustina edificiul minunat al democratiei. Aceasta caracatita mafiota creste de la an la an si sufoca tot mai mult tarile, absorb resursele si energiile impovarind pina la epuizare sistemul economic care nu mai face fata poverii cheltuielilor bugetare imense cu intretinerea acestei mafii a sponsorilor politici.

 

Ce este parlamentul ? Un dinozaur al istoriei care nu se mai potriveste in niciun fel cu lumea in care traim. O frina birocratica a dezvoltarii tarii, o bariera in calea progresului, un izvor de intriga, violenta, dezbinare si ura, imaginea perfecta a societatii corupte de tip democrat occidental. Parlamentul este un organism lent, greoi, birocratic, rigid si corupt pina in maduva oaselor. Ce poate fi mai sugestiv si relevant decit faptul ca in toate tarile occidentale parlamentul este in topul celor mai dezavuate institutii, iar parlamentarii in topul celor mai nesuferiti oameni

? Eu va intreb: de ce trebuie sa mincam rahat daca nu ne place ?

 

Sint parlamentarii simbolul poporului, exprima ei nazuintele omului de rind, au ei calitatile morale si valoarea care sa justifice rolul important pe care il joaca in societate ? Cum poate fi parlamentarul cel mai bun reprezentant al poporului ? Este el ales pe niste criterii de valoare sau ne este dat sa alegem intre diversi indivizi dubiosi a caror cea mai importanta calitate este aceea ca au reusit sa fie propusi sa candideze de catre prietenii din partid ? Si atunci intre ce au de ales oamenii ? Intre 5 indivizi care fiecare este deosebit de inteligent, vorbeste 5 limbi straine, fiecare de o moralitate ireprosabila, oameni care si-au dovedit valoarea profesionala ? Sau avem de ales de cele mai multe ori intre cinci oameni dintre care unul e infractor notoriu, dar a sponsorizat partidul ca sa ajunga in parlament, sa aiba imunitate parlamentara si sa nu mai dea socoteala in fata legii, altul il santajeaza pe seful local de partid cu cine stie ce informatie, altul e pila nu stiu cui din virful partidului, iar doamna candidat trebuie neaparat sa fie vreo fosta miss care lucreaza adesea pina noaptea foarte tirziu la "cabinet", la seful partidului ?

 

Ce sint partidele ? Organizatii care vor binele poporului, sau gasti de oameni minati de aceleasi interese de grup, pusi pe capatuiala fara munca ?

 

De ce ar dori cineva sa ajunga parlamentar ? Pentru a-si dedica viata in slujba poporului, din prea mult patriotism ? Care este in general profilul politicianului de succes ? Un om lipsit de valoare, un om care a fost incapabil sa-si dovedeasca valoarea pe plan profesional, un om incapabil de a face avere prin munca si inteligenta, dar foarte ambitios, dornic de parvenire, viclean, lipsit de scrupule si caracter, lingau de profesie si capabil de a-si vinde si mama pentru

 

un pumn de bani. Si ei trebuie sa ne conduca spre o lume mai buna... In ei sta speranta noastra intr-un viitor mai bun... Nu intelegeti, nu va e clar ca rechinii acestia, aceste fructe otravite ale democratiei occidentale nu ne pot duce decit catre groapa de gunoi a istoriei ? Nici macar nu-i poti invinovati... de vina este sistemul, nu ei !

 

De ce am avea nevoie de politica si politicieni in secolul 21 ? Se mai pun astazi probleme ideologice, se mai pune astazi problema comunismului sau a capitalismului, a luptei de clasa ? Care este interesul omenirii azi ? O lume mai buna, mai curata, mai dreapta, fara saracie si razboaie. Toate acestea sint posibile doar prin conducere si organizare de valoare, minti luminate care sa respecte omul si aspiratiile sale. Ce rost are politica azi ? Teoretic politicienii isi doresc sau ar trebui sa-si doreasca binele poporului... De ce zimbiti ? Nu e asa ?

 

Pai, binele e unul singur si se deduce prin logica si inteligenta. Binele poporului nu inseamna sa votam pensii de 1 milion de euro pentru toata lumea ! Binele poporului inseamna o conducere inteleapta, corecta, eficienta. Politicienii nu vor binele poporului atunci cind se bat in promisiuni de mariri de pensii si salarii - ei vor binele lor, ei vor sa va corupa ca apoi sa profite de putere pentru a va suge singele. Azi popoarele nu au nevoie de politica pentru a se conduce, nu au nevoie de ideologii ci de VALOARE, INTELEPCIUNE SI PROFESIONALISM

 

Nu e de condamnat politicianul... oricare dintre noi ar fi in locul politicianului, ar proceda la fel. Cum sa lucrezi cu mierea si sa nu te lingi pe degete ? PROBLEMA ESTE SISTEMUL !!!

 

Nazuintele omului modern sint simple si curate:

 

-          o viata mai buna si siguranta pentru viitorul copiilor

 

-          libertate economica

 

-          libertatea individului

 

-          protectia mediului

 

-          echitate si dreptate sociala

 

-          respectarea valorii individului

 

Exista vreo situatie in care un partid sa sustina ca vrea o viata mai buna si altul care spune ca nu e de acord ? Exista partid care sa vrea libertate economica si altul care sa vrea socialism ? Exista conflicte ideologice astazi in lumea occidentala ? Nu. Pai atunci de ce avem nevoie de politica pentru a conduce si nu de profesionism ?

 

Azi partidele se diferentiaza prin faptul ca unul vrea sa se duca banii de la buget mai mult spre inarmare pentru ca sponsorii lui politici sint fabricanti de armament, iar altii vor ca bugetul de sanatate sa fie  mai  mare pentru ca ei sint sponsorizati de fabricile de medicamente... Coruptie, coruptie, coruptie... Aceste decizii nu trebuie sa fie luate de politicieni in functie de interese de grup ci trebuie sa fie luate de specialisti care sa se bazeze pe eficienta, cinste,dreptate, logica si bun simt in luarea deciziilor. Aceste decizii nu trebuie luate prin certuri si scandaluri patimase de-a lungul a zeci de zile in parlament ci prin logica, ratiune, eficienta, decizii rationale, luate rapid de catre oameni foarte capabili si hotariti.

 

 

Capitolul 2

b) SISTEMUL ECONOMIC - 2010

 Viitorul economic al planetei sta sub semnul revolutiei. Marea criza a scos in evidenta toate marile anomalii ale sistemului economic mondial, un sistem economic inadaptat noilor realitati, la fel ca si sitemul politic, la fel ca si cel educational.

 

Actualul sistem economic este un sistem gindit si creat in slujba fostilor mari capitalisti. Libertatea desantata a bancilor de a face regulile si de a influenta mersul economiei trebuie sa ia sfirsit. Lumea a fost condusa in ultimii 100 de ani prin intermediul bancilor de catre mari escroci, mari derbedei internationali cu gulere albe. Acestia au influentat mersul economiei, deciziile politice, legile, au pus si au dat jos presedinti pe care i-au manipulat ca pe niste marionete.

 

Merele otravite ale economiei mondiale a secolului 20 au fost CREDITUL si BURSA. Nu prin ceea ce reprezinta ci prin modul in care au fost folosite. CREDITUL nu inseamna altceva decit sa maninci astazi pentru ceea ce vei munci, pentru ceea ce vei merita maine. Tot ceea ce e nenatural, nefiresc, iesit din sfera legilor universului, este sortit esecului. Este inacceptabil pentru Univers, pentru Creator, este impotriva legilor firii sa poti minca azi roadele pe care le vei culege peste 10 ani. Acest sistem al creditelor si al ratelor s-a nascut mai intai din lacomia bancilor, iar mai tirziu, spre mijlocul secolului 20 a devenit un instrument fantastic de manipulare si de putere. Cind dai bani cuiva cu imprumut, cind ii dai in niste conditii in care sti ca ii va fi foarte greu sa returneze, inseamna ca profiti de prostia lui si il inrobesti, fie ca e un simplu cetatean, fie ca e o tara. Sistemul bancar trebuie reglementat dupa interesele generale ale societatii nu dupa interesele unor derbedei. Sistemul bancar trebuie reglementat astfel incit bancile sa nu mai aiba posibilitatea de a distruge lumea sau de a o controla si manipula. Bancile, prin ceea ce sint astazi, atenteaza la libertatea individului si a popoarelor si sint in afara legilor drepturilor omului. Asa cum fabrica de tigari e obligata sa scrie pe pachetul de tigari ca tigara da dependenta, imbolnaveste si  omoara, tot asa ar trebui sa scrie pe geamul fiecarei banci ca creditul da dependenta, distruge si iti rapeste libertatea.

 

Termenul de "criza mondiala" este o smecherie, o gaselnita americana pentru a-si masca incompetenta. Adica, vezi doamne, nu doar noi ci toata lumea e in criza... Ca la scoala atunci cind iei nota 4 si ti se pare ca e scuzabila daca spui ca toata clasa a luat 4. FALS ! Criza este doar in lumea occidentala. Asia prospera: China a avut in 2009 crestere economica de 9%, Corea de Sud, Thailanda, Indonezia, Singapore, India nu stiu ce e criza sau cel putin o resimt mult mai putin si daca chiar o resimt, nu e din cauza lor ci din cauza globalizarii. Polonia care a avut o politica economica inteleapta, restrictiva in domeniul creditelor, nu stie ce e criza.

 

Cauzele principale ale actualei crize economice occidentale sint urmatoarele:

 

-          sistemul politic democratic occidental

 

-          sistemul bancar incorect reglementat

 

-          secarea resurselor energetice ale lumii occidentale

 

-          coruptia si incompetenta

 

-          fondurile de investitii

 

-          bursa

 

-          legile economice

 

In ultimii 20 ani a avut loc o scurgere apocaliptica de bani, valori, resurse uriase dinspre occident spre orient. Valorile s-au scurs ca un fluviu imens spre China si lumea araba fie pentru importul de materii prime, fie pe importul de petrol si gaze, fie pe jucarii si haine, fie sub forma de investitii speculative in imobile, in China, Dubai, Indonezia, Singapore si alte state asiatice.

 Atit lumea araba cit si China au colectat valori imense scurse dinspre occident, dar in timp ce China a folosit banii astfel obtinuti pentru a acapara resurse de materii prime si pentru a credita lumea occidentala, facind astfel din bani un extraordinar instrument de dominatie, o arma mai puternica decit toate bombele americanilor, arabii au folosit banii ca sa construiasca insule in ocean, turnuri si cladiri aurite, pirtii de schi in desert.

 

Bancile nu trebuie sa mai aiba legatura cu fondurile de investitii ! O alta radacina a actualei crize occidentale este "sponsorizarea" fondurilor de investitii si a marilor afaceristi, gangsteri, mafioti cu gulere albe, cum doriti sa le spuneti. Am vizitat China in urma cu un an... Mii de zgirie nori construiti de speculatori cu bani de la banci occidentale... Cladiri imense construite ieftin, cu mina de lucru chinezeasca, cu materiale chinezesti si cu bani occidentali. Adica scurgere imensa de valori dinspre occident spre China... De ce ? In speranta ca in curind, smecherii, speculatorii, firmele de investitii si bancile din spatele lor vor vinde aceste imobile cu pret cel putin dublu. Gresit ! Aceste imobile nu se pot nici inchiria, nici vinde si in consecinta bancile au ramas cu buza umflata si cu conturile devalizate. Nu numai ca nu se poate face profitul scontat, dar nici in pierdere nu pot fi vindute. Banii nu se mai intorc deloc in sistemul bancar occidental ! Lacomia cea fara de margini a dus aici. In ultimii ani a existat o frenezie nebuna in domeniul speculei imobiliare. Ceea ce a inceput ca o buna afacere investind in imobiliare, s-a transformat in citiva ani intr-o adevarata psihoza mondiala: toti au investit din ce in ce mai mult in imobiliare, iar aceste investitii s-au rostogolit ca un bulgare de zapada antrenind si mai mari cresteri de preturi in domeniul imobiliar, totul ducind in decurs de citiva ani la o adevarata bomba cu ceas. Azi s-a spart buba... acum e evident ca s-a construit prea mult, mult mai mult decit era nevoie si putem folosi termenul de criza de supraproductie mondiala in domeniul constructiilor. Cum se vor mai intoarce acesti bani investiti in constructii inapoi in banci ?

 

NU SE VOR MAI INTOARCE !!!

 Tot sistemul capitalist de tip american este originea raului. Acesti bancheri aventurieri fac ceea ce fac pentru ca asa ii indeamna sistemul lacom si lipsit de reglementari. Sistemul le cere profit si performante nerealiste, iar in schimb primesc bonusuri imense. Si atunci, ce fac dragii de bancheri  ?  Pai,  ei  sint  in  stare  sa-si  vinda  si  mamele  pentru  un  pumn  de  gologani...  ce-i intereseaza pe ei ca se duce economia de ripa ? Ei o sa fie multimilionari intr-o lume saraca intr-o economie distrusa de cangrena. Acest sistem capitalisto-golanesc lipsit de reglementari si bun simt considera ca se pot crea valori si profituri imense fara munca, doar prin specula, smecherie si inselatorie. Asta mergea in 1900 si din pacate a functionat si in ultimii 10-20 ani, dar efectul era normal sa fie acelasi ca in anii 30 - oamenii n-au invatat nimic din acea criza. Valorile si profitul  nu  pot  fi  sustenabile,  sanatoase  decit  daca  se  realizeaza  prin  munca,  eficienta, si imbunatatirea organizarii. Natura nu poate fi pacalita, legile Universului nu pot fi pacalite prin specula si smecherii. Ce cistiga prin specula unii, pierd prin prostie cei multi. Lacomia are un pret care mai devreme sau mai tirziu trebuie platit.

 

Ce este creditul bancar azi ? Calea cea mai sigura spre falimentul sistemului bancar. In urma cu 10 ani am vizitat pentru prima data SUA si atunci mi-am dat seama pentru prima oara ca ne indreptam spre o mare criza economica determinata de sistemul bancar american, de modul de functionare al economiei pe baza de credite. Am fost uimit sa vad ca toata prosperitatea Americii se bazeaza pe credit. O abundenta fantastica de bunuri cumparate toate pe credit. Fiecare familie americana avea casa, masina, iaht, si tot ce isi dorea, pe credit. Toti traiau fantastic fara sa se omoare cu munca. Fabricile produceau in draci pentru a potoli foamea imensa

 

a consumatorilor, afacerile prosperau pe baza supraconsumului si a productiei determinate de creditare, dar... totul era ilogic, era impotriva legilor naturii, a universului. Bunastarea nu avea acoperire in munca si eficienta ! Era o smecherie, o minciuna, dar stiam inca de pe atunci ca minciuna are picioare scurte, smecheria nu o sa poata tine la nesfirsit. In lumea animala nu poti minca azi caprioara pe care o vei vina peste 10 ani. Nu vinezi azi, maine mori de foame. In natura nu poti locui azi in cuibul pe care o sa ti-l faci peste 10 ani. N-ai muncit, n-ai facut cuib, nu poti sa-ti intemeiezi familie, nu poti procrea.

 

A... intr-o societate evoluata, teoretic ar putea fi totusi posibil in anumite limite, dar cind ? Atunci cind exista acumulari din anii anteriori, dar numai in limita acumularilor ! Cei ce au mai mult decit le trebuie, sa-i imprumute pe cei ce n-au suficient, pe termen scurt si doar atit cit vor putea restitui din "prima recolta"... adica in cel mult un an ! La americani se putea chiar daca acumularile erau doar pe hirtie. Nu mai vorbesc de faptul ca multi beneficiari ai creditelor nici nu se gindeau sa-si plateasca vreodata creditele. Ei se gindeau ca se dau cu iahtul o vara, se distreaza si apoi vine banca si le ia iahtul. Care-i problema ? Ce aveau de pierdut ? De ce faceau bancile asta ? Pai, aveau "target", plan de facut. Daca faceau planul, angajatii luau prime imense si atunci ce faceau ? Dadeau credite cu nemiluita fara sa conteze daca pot recupera, daca e sanatos pentru banca, daca sint sustenabile. Toata lumea era fericita: americanii traiau pe picior mare, pe banii bancilor, bancherii luau bonusuri imense pentru depasirea planului si totul ducea la o exacerbare a consumului, a productiei, a importurilor, a consumului, implicit la o crestere economica foarte mare. Nimeni nu atragea atentia ca nu e o crestere economica sanatoasa. O crestere  economica  sanatoasa,  realista  trebuie  sa  fie  bazata  pe cresterea  randamentului,  a eficientei muncii nu pe creditare si supraconsum.

 

In secolul 21 nu este posibila o crestere sanatoasa de la un an la altul cu mai mult de 2% ! O crestere economica anuala mai mare de 2% ascunde lucruri necurate, nesanatoase si trebuie sa fie un semnal de pericol si de luat masuri urgente.

 

Era evident pentru mine inca de atunci ca in scurt timp buboiul se va sparge. Bancile vor termina banii pentru ca banii nu se vor mai intoarce in sistem, sau in cel mai bun caz se vor intoarce cu pierderi mari, economia va avea de suferit pentru ca supracererea nu va putea fi satisfacuta decit prin importuri masive ceea ce inseamna scurgeri imense de capital, indatorare si mai devreme sau mai tirziu scadenta la plata. Ma indoiesc ca indivizii care conduceau America nu intelegeau aceste lucruri, dar mergeau pe zicala "dupa noi potopul". Daca nu intelegeau ca sint partasi  la  distrugerea  Americii,  se  confirma  afirmatia  mea  ca  sintem  condusi  de  idioti,  de nonvalori. Daca stiau ce fac, sint vinovati de inalta tradare fata de poporul american pe care l-au adus cu buna stiinta la sapa de lemn. Credeti ca vor da vreodata socoteala ? Nu - vor spune ca a fost prostie, incompetenta, dar atunci trebuie luate masuri ca astfel de prosti sa nu mai ajunga sa hotarasca soarta lumii. In astfel de posturi trebuie sa fie doar oameni ce si-au dovedit inteligenta, nu slugarnicia fata de diverse grupuri de interese !

 

Ce faceau ei de fapt ? Ei vindeau vise: marele popor american traia pe picior mare, tara era in plin avint economic si ei politicienii, artizanii acestei bunastari erau laudati, votati si faceau averi imense pentru ca ei controlau banii de la buget, bani care erau din belsug si... cum sa lucrezi cu miere fara sa te lingi pe degete?. Acum a venit ziua platii marit popor american ! Daca ati crezut ca puteti pacali pe toata lumea, la nesfirsit, ca puteti pacali legile Universului si pe Dumnezeu, a venit vremea sa coboriti cu picioarele pe pamint. Azi a venit ziua platii !

 

Aceasta criza trebuia sa vina mai de mult. Cind m-am intors din SUA, in 1997, credeam ca mergind totul de la sine, in 3-4 ani americanii vor da de greu. Asa ar fi trebuit sa se intimple, dar conducatorii americani nu au vrut sa accepte ca a venit ziua scadentei si au crezut ca pot pacali mai departe, pot pacali la nesfirsit. Si au inceput cu smecherii, cu cresterea speculativa a bursei

 

pentru a mari intrarile de capital, cu marirea dobinzii si deprecierea dolarului, cu fel de fel de strategii si instrumente economice menite toate sa amine ziua scadentei. Au lungit-o atita cit au putut distrugind tot ce se putea distruge in economia americana. In anii 2000-2004 au ales sa se indatoreze si sa sacrifice sistemul de asigurari pentru a masca minusurile imense din sistem si pentru a evita criza, apoi au ales sa sacrifice bancile coborind dobinzile bancare pina aproape de zero si distrugind sistemul bancar pina la radacina. Puteau lasa mecanismele economice sa-si urmeze cursul, s-ar fi confruntat in anii 2001-2004 cu o criza puternica, dar ar fi putut lua atunci masuri radicale, sa sterilizeze buboiul, sa adopte noi legi prin care sa reglementeze creditul si sa stopeze supraconsumul astfel incit in 5-10 ani sa-si revina. Ei au ales calea ascunderii mizeriei sub pres si au tot bagat mizeria sub pres pina a inceput sa puta si acuma toata casa e cuprinsa de cangrena. America este astazi o societate in metastaza.

 

Bursa...  ce este bursa azi ? Locul de joaca a unor derbedei cu gulere albe, smecheri care prin fel de fel de speculatii ridica in mod artificial pretul actiunilor atragind in acest joc fel de fel de naivi si aventurieri ce cred ca se pot imbogati peste noapte fara munca. Daca luam valoarea bursiera a oricarei firme, vom vedea ca aceasta este mult supraevaluata fata de valoarea reala de piata a respectivei firme. Este incredibil cum urca Dow Jones in 2009 ca si cum ar fi existat prosperitate si exces de bani de investit pe piata. Dupa ce a ajuns la 7000 de puncte, a inceput sa creasca ca si cum toata planeta s-ar fi hotarit sa cumpere in draci actiuni. Asta in conditiile in care nimeni n-avea bani, iar bancile nu dadeau credit pentru nimic. Majoritatea companiilor de pe bursa au ajuns ca pina la sfirsitul anului 2009 sa recupereze valoarea de dinaintea inceperii crizei si totusi...  piata era blocata, nimeni nu avea bani sa cumpere o casa... Bursa nu e tinuta sus doar de catre smecherii privati ci, cel putin in ultimii ani si de politica de stat a SUA. Pai, daca marile companii americane ar fi lasate la cheremul pietii, in scurt timp valoarea lor ar scadea atit de mult incit ar putea fi achzitionate de China sau de interpusii ei, pe mai nimic. Asa, nu le dam nimic... daca vor cite o echipa de fotbal, vreo mizgaleala de-a bezmeticului ala de Picaso, chilotii lui Marlin Monroe, chitara vreunui timpit care a dat cu ea de pamint si cite-o masina de lux. Din pacate chinezii nu pun botul la asa ceva - arabii sint singurii care mai pot fi pacaliti cu margele colorate si avioane de lupta la care daca nu le dai piese de schimb sint bune de pus in vitrina. Chinezii vor fabrici, tehnologii, resurse minerale si energetice, materii prime. Nu le pot lua de la occidentali ? Nu-i bai... pina una alta, le-au luat de la africani si australieni. Nu mai e un secret pentru nimeni faptul ca China detine majoritatea resurselor Australiei si Africii. Va veni in scurt timp, in urmatorii 5 ani si vremea fabricilor, tehnologiei si paminturilor occidentale.

 

E interesant de studiat modul in care marile puteri cred ca au rezolvat criza din 2009. Reteta a fost "geniala" - tiparnita de bani electronici pentru smecheri si creditul de la FMI pentru prosti. Cu tiparnita e simplu - americanii au mai gasit o cale sa fenteze criza pentru un timp. Ei sint atit de inventivi in smecherii si faradelegi ca nimeni nu-i poate nici macar prevedea. Cu tiparnita de bani s-au scufundat si mai tare in rahat. Si-au distrus definitiv si moneda. De-acum niciun om destept nu mai are incredere intr-o moneda care in orice clipa poate fi supusa unei inflatii galopante, o moneda cu care in orice clipa poti sa nu mai faci nimic. Eu ii cunosc deja foarte bine pe acesti derbedei ai planetei... urmatoarea smecherie la care se vor gandi este renuntarea la dolar si eventual adoptarea Euro... daca europenii vor fi de acord sa-si ruineze total economia aflata oricum in mare dificultate. Si vor accepta pentru ca America santajeaza Europa cu NATO si cu pericolul chinezo-rus. Americanii vor sti sa-si joace cartea suprematiei militare (ultimul as pe care il mai detin), vor provoca Rusia si China, vor scormoni rahatul, iar Europa se va vedea in fata unui iminent razboi mondial fara nicio protectie militara si atunci nu va avea de ales. Protectia militara SUA in schimbul monedei Euro sau... sus fustita. Apoi... Dumnezeu cu mila... Cu siguranta strategii americani pun deja la cale al treilea razboi mondial ca unica posibilitate de iesire din situatia imposibila in care se afla. Astfel isi folosesc si asul militar, scapa si de datorie, isi revigoreaza si economia bazata pe industria de razboi. Pai cum o sa le mai

 

plateasca datoria chinezilor cind astia nu recunosc independenta Taiwanului, dreptul la autodeterminare, bla, bla, bla ? Gata cu datoria ! Cum sa le mai dai banii inapoi daca nu respecta drepturile omului ?

 

America si-a epuizat resursele -  nu mai are decit o singura sansa de supravietuire -o confruntare armata care sa rastoarne actuala ordine mondiala in care ei nu mai au rolul primadonei. Au incercat sa provoace un razboi in Irak - nu a tinut, apoi au incercat in Afganistan - nu a mers, acum incearca in Iran. Daca nici cu asta nu o sa le mearga, urmatorul pretext este Taiwanul sau Corea de Nord. Acolo sigur o sa le mearga ! Daca americanii vor alege acest drum in locul falimentului de stat si al rusinii, vor plati datoria Chinei cu singele tinerilor americani. Merita acest pret ? Eu zic ca nu... Eu zic ca, calea propusa de mine e mai buna. Vor fi ani grei de munca si sacrificii, dar America va plati pretul cu sudoarea tinerilor americani si nu cu singele lor.

 

Am vazut cum e cu americanii si cu banii electronici, dar cine e FMI si ce vrea el ? Pai, FMI este un organism international, ceva de genul unei banci pe care americanii au inventat-o ca instrument de control, dominatie si asuprire a tarilor din lumea a doua si a treia. Intre timp... nu a fost pentru cine s-a pregatit ci pentru cine s-a nimerit. FMI functioneaza cu bani de la cei care au in exces si ii impumuta pe nevoiasi, pe cei care n-au sau care cheltuie mai mult decit si-ar putea permite. Pai cine mai are azi bani in exces ? Americanii au cel mai mare deficit dintre toate tarile lumi, au datorii imense pe care nu le vor putea plati niciodata. Cum sa-i mai impumute ei pe altii ? In conditiile actuale, China se confunda cu FMI, China este singurul stat care are resurse si disponibilitate de a da imprumut altora. De ce se ascunde China in spatele FMI ? Pai, una e sa fii dator vindut FMI si alta e sa fii dator vindut Chinei...  In realitate, China este marele creditor mondial,  cel care i-a imprumutat pe  toti,  iar  majoritatea acestora  nu vor putea da  inapoi niciodata. Sau, chiar de vor putea, efortul de a returna creditele va face din China cea mai mare putere economica a lumii pentru ca dinspre tarile indatorate se vor scurge valorii si resurse imense catre China. Cei ce nu returneaza banii... normal, devin servitorii creditorului, isi pierd independenta si suveranitatea. Astazi, China este stapina lumii in proportie de 50%. China a depasit deja punctul critic. E ca la Monopoly - de acum in colo trendul nu se mai poate inversa. Resursele, bogatiile planetei se scurg in sens ireversibil inspre China pina la momentul in care toti vom deveni slujbasii lor.

 

E REALITATEA SI NU O SIMPLA SPECULATIE !!!

 AL TREILEA RAZBOI MONDIAL VA FI PIERDUT DE CATRE OCCIDENT - TRAIM MOMENTUL CULEGERII ROADELOR DE CATRE MARELE INVINGATOR - CHINA.

 Ma intreaba adesea prieteni si cunoscuti cit o sa mai dureze criza. In fiecare zi aud la televizor fel de fel de "specialisti" din astia cu diplome de caini, vestind sfirsitul crizei. Terminati cu prostiile si nu va mai furati caciula singuri.

0 comentarii2478 vizualizări02 decembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0