Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
Prieteni cu fotbalistii, NU FOTBALISTI ! (Acesta mascarada de echipa nu poate sa mai "suga" bani publici pentru contra-performanta!)

In ultimul meci disputat pe teren propriu in acest an, echipa de fotbal ACF Gloria Bistrita a jucat impotriva "sepcilor rosii" de la U Cluj. O privire scurta "aruncata" peste clasament, ne-ar fi dus cu gandul ca vom asista la derby-ul salvarii de la retrogradare, insa nici vorba de asa ceva. Pe un teren inghetat, cu spectatori in tribune de puteai sa-i numeri pe degetele de la o mana, echipa pregatita de tehnicianul Nicolae Manea a mai demonstrat inca odata (daca mai era nevoie), ca unii dintre acesti jucatori de fotbal (fotbalisti e greu sa-i numesc), nu au nici o legatura cu sportul rege. Asta pentru ca desi echipa vizitatoare, in speta U Cluj, a jucat din minutul 30 cu doi oameni in minus, jucatorii de fotbal ai Gloriei Bistrita nu au reusit sa trimita un sut pe poarta celor din Cluj decat undeva prin minutul 70 (primul sut pe poarta). Toata lumea o sa vina sa-mi spuna ca nu sunt platiti de foarte mult timp, ca nu mai exista motivatie atunci cand munca nu este platita, ca la club lucrurile nu stau prea roz (ba din contra), ca si ca si… . Perfect de acord cu toate aceste afirmatii! Insa vin eu si intreb: Traieste cineva cu impresia ca daca jucatori ca Enescu, Predescu, Braganca, Tirca, Feher, Zahiri sau Laio ar primi la fiecare partida jucata cate, sa zicem 5.000 de euro, s-ar schimba ceva in evolutia echipei? Adica ar reusi si Braganca ca dupa o viata de practicat acest sport, sa dea o centrare cu dreptul? Adica ar reusi si Enescu, ca dupa o viata de practicat acest sport, sa faca o preluare in mai putin de 5 minute? Adica ar reusi si Predescu, ca dupa o viata de practicat acest sport, sa faca un minim efort pentru a transpira si el la un meci incat sa nu fie nevoit sa faca dus ca sa fie ud? Credeti ca ar fi posibile aceste lucruri daca ar incasa o asemenea prima la fiecare meci??? Eu unul sunt convins ca NU ! Asta pentru ca acesti "prieteni cu fotbalistii" mi-au demonstrat inca odata, de parca mai era nevoie, ca nu au nici o treaba cu acest sport!

            As vrea sa se "infiltreze" oricare dintre acesti "prieteni cu fotbalistii" in tribune la un meci, asta pentru a auzi cu urechile lor comentarile celor care vin la meciuri, chiar daca termometrele indica minus 10 grade. Nu sunt de acord cu marea majoritate a comentarilor spectatorilor din tribuna, insa sunt si comentarii pertinente si de bun simt care nu pot fi trecut cu vederea.

            As mai vrea ca acesti "prieteni cu fotbalistii" sa se intersecteze cu antrenorii din celelalte sporturi din Bistrita pentru a asculta niste pareri mai mult decat avizate si mai mult decat pertinente. Cu acei antrenori care s-au saturat de echipa de fotbal Gloria Bistrita, caruia i se plateste de ani de zile contra-performanta, in vreme ce acestia (antrenorii) aduc medalii si castiga concursuri nationale si INTERNATIONALE, in niste conditii si cu niste bani pe care Predescu, Feher sau Peteleu i-ar sparge intr-o seara la un club de fitze. Acei antrenori care "ne cearta" pe noi gazetarii ca nu scriem de contra-performanta Gloriei si ca bani foarte importanti de la municipalitate se duc de ani de zile, pe salarii ale unor "prieteni cu fotbalistii". Pe acei antrenori care in ciuda faptului ca nu au bani nici de o deplasare cu 2 copii la un amarat de campionat national peste deal la Cluj, se duc pe banii lor de buzunar si ghiciti ce, "pritenilor cu fotbalisti"?....vin cu medalii si rezultate la care voi nici nu a-ti visat vreodata!  "Prietenilor cu fotbalistii", exista la Bistrita sportivi si sportive care au castigat premii si concursuri internationale si sunt respectati in lumea-ntreaga pentru performantele si valoarea lor! Insa acesti sportivi adevarati, nu sunt cunoscuti la nivel judetean si national asa cum merita pentru ca nu mai incap de voi, "prietenii cu fotbalistii"! Daca va spun doar cateva nume si nu dati un search pe google, sunt convins ca nu a-ti auzit in viata voastra de Bernadette Szocs, de Razvan Martin, de Adrian Crisan sau Marius Berbecar, iar lista ar putea continua! Si stiti de ce? Pentru ca sunt nevoiti sa traiasca in umbra vostra a "prietenilor cu fotbalistii", asta pentru ca de ani de zile "luati banii" lor!

            Sunt convins ca va lasa rece aceste randuri, insa la fel sunt convins ca acesta mascarada de echipa nu poate sa mai "suga" bani publici pentru contra-performanta!

            Apropo, cei dintre voi care nu si-au regasit numele in acest editorial nu inseamna ca sunteti fotbalisti, sunteti la fel de "prieteni cu fotbalistii", insa nu a meritat osteneala de a va insirui pe toti, ca la un pomelnic.

            In rest, sa auzim numai de bine…

                                                Claudiu Olinca

2 commentarii2464 vizualizări08 decembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0