Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
Puterea iti ia mintile, numai daca le ai.

Ca puterea iti ia mintile, nu mai este o necunoscuta. A devenit de mult o certitudine. Si as putea da exemple  din istorie pentru ca sunt multe, insa din nefericire pentru noi romanii avem exemple cand li s-au dat puterea si celor care nu aveau  minte, iar prezentul vine si confirma.

       Chestiunea cooptarii unei organizatii entice si nu a unui partid la guvernare, mi se pare o cedare din suveranitatea proprie, fiindca nu-i aduci la putere sa nu le dai si puterea. Ii pui pe functii de decizii si sa nu le dai putere? Nu prea cred. De aceea mi se pare o chestiune de fractura logica, sa cedezi un drept cuiva, care candva ti-a luat dreptul. Devine nexplicabil de ce o faci? De ce eu care m-am dus la referendum acum sunt egalul celui care nu s-a dus? Nemultumit fiind de faptul ca mi-a luat din pensie, m-am sculat in ziua votului pe o zi cainoasa, m-am imbracat si m-am dus sa dau votul meu, celor care au spus ca astia nu vor mai fi la guvernare, iar acum trebuie sa ma simt dezamagit. Luandu-i acum la guvernare inseamna ca votul meu nu a contat pentru mine. Rationamentul este perfect valabil. O colaborare si cu PDL-ul ar fi rezultat un ghiveci perfect, ghiveci care mi s-ar fi aplecat la ficat in asa fel incat sa ma determine sa nu mai votez niciodata. Din punct de vedere al alegatorului care s-a dus si la suspendare si la parlamentare alaturi de USL, aceasta alaturare de UDMR va reprezenta o mare dezamagire. Oricum semnalele de pe facebook asta indica, iar cel care isi va asuma acest demers va trebui sa paraseasca scena politica. Efectul va fi asemanator cu cel al anuntarii taierii pensiilor si salariilor. Castigarea prezidentialelor pentru USL va fi un vis nerealizabil.

       Indiferen de ratiuni politie externe impuse, USL-ul va trebui sa gaseasca o solutie pentru a nu dezamagi electoratul care la votat. Altfel prezidentialele din 2014 vor fi compromise.

       Singura explicatie care poate justifica preluarea la guvernare,  acceptata si de electoratul USL, este ca UDMR sa-si spele pacatele trecutului votand alaturi de USL si celelalte forte politice, o noua suspendare a mujicului de la Cotroceni. Cu un vot majoritar zdrobitor si cu sprijunul unei formatiuni politice din PPE, suspendarea va fi aceptata de UE.

               Col.(r) Nour Constantin.

0 comentarii2478 vizualizări13 decembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0