Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 22 Septembrie 2023 - 14587
In politica si intentiile se deconteaza in fata electoratului.

Nici nu aparuse vre-un  comunicat  al Biroului electoral central si Premierul imbatat de procentele anuntate de exipoluri, facea anuntul catre tara, ca deja el vorbise cu ungurii si le promise-se ca  nu-i va asupri ca ceilalti si chiar le va da mai multe cabinete ministeriale de condus, in noul sau guvernul. De ce puterea le ia mintile unora atat de usor? e de neinteles. Probabil ca imbata pe cei care o folosesc ca pe o licoare energizanta. Cum poti sa iesi numai la nici o ora de la incheierea alegerilor si sa inseli atat de umilitor, increderea acelora care tocmai ti-o acorda-se. A fost cea mai mare lovitura pe care a dat-o cineva electoratului sau. Sa anunti ca vei coopta la guvernare pe cei care ti-au taiat pensiile si salariile, a acelora care ti-a promis si nu s-au tinut de promisiune, ca vor vota caderea guvernului Ungureanu si au boicotat referendumul pentru suspendarea Javrei nationale, ori nu ai experienta in politica, ori esti fortat de cineva din exterior sau interior sa o faci. Dar nu mi se pare normal sa profiti de  increderea mea ca-ti voi da votul, cunoscandu-mi obtiunea manifestata impotriva celora, care mi-au taiat pensia. Inteleg sa-ti fi aratat intentia de ai coopta pe unguri la guvernare, inaintea datei alegerilor, pentru ca si eu sa am libertatea sa aleg. Ne facand acest lucru, ma simt acum inselat si ca mine, sunt convins ca mai sunt cateva milioane, numai pentru acest gest. Insa eu m-am simtit inselat si atunci cand faci pact cu hulitul tradator de patru stele Gabriel Oprea, artizanul ordonantelor care au desfiintat principiile statuate de o suta de ani, privind calcularea pensiilor militare. Si stiu ce spun, pentru ca am specialitatea finante in cadrul armatei. A impus cea mai idioata lege in domeniu financiar de la Cuza incoace, acest sef de mafie personala, angajat precum mercenarul cand la unul, cand la altul. A reusit sa distruga scara valorica si ierarhica in armata in asa fel incat gasim generali si colonei cu pensii mai mici decat a unui maistru militar. O lege care a inventat o formula de calcul, care prin introducerea unui element fals, si anume salariu mediu pe economia nationala( un rezultat artificial calculat in diferite etape istorice) face o diferenta ilogica intre doua grade si functii identice, ceea ce este discriminatoriu. Doi locotenenti, comandanti de plutoane  cu aceeasi vechime, exercitand aceeasi actiune de pregatire de lupta, obtin puncte de pensie cu 50% diferenta, ceea ce explica idiotenia formulei de calcul. Desemnatul a promis ca va veni cu o lege reparatorie in acest sens, dar se pare ca nu are acceptul de la Oprea, pentru ca s-ar putea candva, cineva, sa plateasca pentru pagubele produse, nu pensionarilor militari ci statului.

      Nici nu a inceput aceasta noua guvernare si deja sperantele alegatorilor sunt spulberate. Daca astazi s-ar face un sondaj de opinie cu privire la popularitatea premierului desemnat, desi procentul ar trebui sa fie ridicat, ma tem ca s-a dus in picaj, ca urmare a declaratiei de aducere a UDMR-ului la guvernare.

       Numai semnalele date in ultimile zile pe facebook sunt destul de alarmante.

 

      Col.(r) Nour Constantin.

0 comentarii2954 vizualizări17 decembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0