Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Razbunare prosteasca. 13 consilieri de la PSD, PNL, UDMR si PPDD au marit impozitele la Bistrita cu pana la 20 la suta.

Nu am putut intelege niciodata de ce unii oameni isi bat joc, la modul cel mai ordinar cu putinta, de semenii lor, nefiind provocati in nici un fel, simpla motivatie fiind rautatea, batjocura si dispretul fata de cei care i-au votat si le-au dat demnitati publice. Aceasta regula se aplica pentru aproape toti politicienii romani, si in cazul de fata este valabila pentru 13 consilieri locali din municipiul Bistrita, care fara nici o motivatie reala, doar manati de ura si rautate, au marit in bataie de joc, taxele si impozitele locale. In ultima sedinta a Consiliului Local, impozitele pe terenuri si pe cladiri, au fost marite cu procente cuprinse intre 10 si 20%.

In mod batjocoritor, acesti "asasini economici" ai municipiului Bistrita, au spus ca este vorba doar de indexari si majorari ale taxelor, incercand astfel sa adoarma vigilenta celor care sustin in continuare ca este vorba de o marire nejustificata. Totul a plecat de la o reglementare legala, emisa de Guvernul U.S.L, care spune ca se poate, dar nu este obligatoriu, sa se majoreze taxele si impozitele locale. In majoritatea oraselor din tara, acestea au fost mentinute la nivelul anilor precedenti, alesii locali dand dovada de intelegere fata de situatia grea in care se afla cetatenii dupa mai multi ani de criza, provocata de Guvernarile P.D.L.(guvernarile Boc au taiat nejustificat pensiile, salariile bugetarilor, indemnizatiile mamelor si copiilor, ca sa faca economie de 500 de milioane de euro, in timp ce presupusa amanta a lui Traian Basescu -Elena Udrea, cheltuia mai multe miliarde pe proiecte neesentiale si cu mult supraevaluate).

La Bistrita insa, primarul P.S.D - Ovidiu Teodor Cretu, cu o infinita incapatanare si rautate, a hotarat cu de la sine putere, si a propus Consiliului Local, majorarea taxelor locale, incepand cu 1 ianuarie 2013. In aceste conditii, 13 consilieri: de la P.S.D.(George Avram, Constantin Rus, Alexandru Bria, Camelia Tabara, Molnar Iosif, Kozuk Andrei) P.N.L (Ioan Peteleu, Andrei Rusu, Hangan Sorin, Muthi Gelu), U.D.M.R. (Antal Atilla) si P.P.D.D.(Talos Florin, Kiss Laszlo) au votat rautatile lui Cretu, uitand ca bistritenii sunt printre cei mai saraci locuitori ai Romaniei, unde salariul mediu abia depaseste 1100 de lei, fata de 1600 cat este media pe tara, iar preturile la alimente, utilitati si bunuri de consum sunt printre cele mai ridicate din Romania. Rezulta, o combinatie mortala, de salarii mici cu preturi mari, adica viata grea la Bistrita. Mai mult, primarul care se crede european -Ovidiu Cretu, vrea sa ne duca in Evul Mediu, deoarece taxele si impozitele mari, alunga investitorii, scumpesc viata in orice comunitate si in general duc la decaderea in timp a zonei cu fiscalitate mare, mai ales daca nu exista infrastructura buna, capitol la care Bistrita este la coada municipiilor din Romania.

Cei 13 consilieri si Cretu, nu mai pot fi momentan taxati de catre bistriteni, iar aruncatul cu rosii sau oua si scuipatul in public sunt gesturi reprobabile si sanctionate legal. Singurul lucru pe care-l mai pot face bistritenii, este sa le bata obrazul si sa le reproseze celor 13+1 politruci, ca si-au urmarit doar propriile interese si nu cele ale orasenilor care i-au trimis in aceste functii. Cu toate astea, incerc sa-i inteleg, deoarece P.S.D-istii votanti din Consiliu sunt supusi sefului de partid, Ovidiu Cretu, care le-a dat si lor din cand in cand ceva de la "masa bucatelor" Primariei, chiar daca Cretu este recunoscut prin zgarcenia lui, altii au functii obtinute pe criterii politice, unii sunt neamuri cu Cretu, iar altii au primit dispozitie de la partidele lor (U.D.M.R.- P.P.D.D) sa voteze cu Cretu, deoarece vor primi si ei ceva, candva, pentru ei si partidul lor. Consilierii P.E.R. si P.D.L au votat importiva maririi taxelor si impozitelor locale.

 

Motivatia lui Cretu pentru marirea acestor taxe si impozite locale impovaratoare pentru bistriteni, este ilogica, acesta sustinand ca va duce la folosirea mai buna a proprietatilor, va mari atractivitatea investitorilor si veniturile Primariei. El mai spune ca sunt multe apartamente goale in Bistrita care vor fi de acum folosite de catre proprietari, dar uita sa spuna ca acesta sunt goale tocamai din cauza saraciei bistritenilor ce nu le pot cumpara de la o mana de proprietari foarte bogati sau nu isi permit nici macar sa le inchirieze. Ce prost sta cu logica primarul Cretu. El mai spune ca bistritenii au acum taxe si impozite mici fata de unele orase din strainate (Europa) dar uita ca salariul nostru este de aproximativ 10 ori mai mic fata de occident iar preturile la alimente, energie si bunuri sunt egale sau chiar mai mari, deci inca un motiv de saracie materiala a bistritenilor. (In Bistrita europeana a lui Cretu, Pietonalul e populat cu obiceiuri turcesti, satre, masinute vechi, tiribombe, roata norocului la butelii cu vin, un balci de prost gust ce spoliaza orasenii in locul unui Targ de Craciun frumos si traditional ca si la Viena.)

 

Eu cred ca este vorba de o razbunare prostesca a USL si a partidelor afiliate din Bistrita doarece doar 40 la suta din bistriteni au fost la vot la algerile parlamentare iar pe "oamenii lor" i-au votat  doar vreo 16,2 mii de bistriteti (USL) si inca vreo 4 mii de la UDMR+PPDD din 79 de mii cu drept de vot, adica aproximativ 25 la suta din total. Deci de toata rusinea. Legali cu legi proaste dar ilegitimi si imorali.

.

Marius Chiuzan - jurnalist liber si independent.

.

P.S. - In campania electorala nu am criticat pe nimeni dintre politicieni tocmai pentru a nu ma implica in jocurile lor politice murdare, dar cum a venit din nou momentul adevarului, mai ales ca "noii investiti" in functii, incep sa isi faca de cap si sa isi bata joc de cetateni uitand de promisiunile din campanie.

4 commentarii2940 vizualizări22 decembrie 2012




rss 2.0
rss 2.0