Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
Oare cati oameni trebuie sa moara pe trecerile de pietoni pentru a lua o decizie buna?

Nu trece ziua cand din nou aflam de la televiziune ca cineva a fost lovit pe trecerile de pietoni din municipiul Bistrita. Ultima victima a fost o femeie care incerca sa traverseze, prin fata Policlinicii, cand a fost lovita necrutator de un bolid.

Raportat la numarul mare de accidente mortale pe tara, judetul nostru, desi mult mai mic decat altele, se afla pe primele locuri. Oare cati mai trebuie sa platim cu viata pe zebrele din orasul nostru? Oare nu se doreste sa se ia masuri drastice de prevenire a lor? Ce s-ar fi intamplat daca intre cei accidentati ar fi fost un copil sau o sotie de procuror, judecator, primar, din serviciul de circulatie sau al inspectorului de politie etc. Cred ca se luau masuri peste noapte. De fapt ce sa mai luptam cu morile de vant, care se complac asa cum sunt. "Trece ziua, leafa vine, noi muncim cu drag". Cam asa am putea cataloga ineficienta mai marilor Bistritei.

Oare nu se putea mentine acele denivelari - opritori de viteza, sau acele pavaje cum este cel de la Sugalete cu Dornei?, conducatorii fiind obligati sa opreasca la trecere. Oare cati copii isi plang parintii prin cimitire din vina unora. Oare cati parinti isi varsa lacrimile pe mormantul celor dragi? Oare cata durere se mai afla in suflete lor, o intrebare doar de ei stiuta. Zilnic vedem bolizi pe strazile noastre, cu viteza naucitoare, sfidand regulile de circulatie de niste manji de bani gata. Oare ce fac cei care ar trebuie sa asigure pietonului dreptul sau?

A…! Sa nu uit! Stiu ce vor, salarii mari, in schimb.. pe nimic. Zilnic vedem agenti tineri de circulatie in masinile de serviciu, dar in schimb nu vedem pe nimeni prin oras, dar prezenta lor spune multe la o trecere de pietoni. Un lucru este cert: nu se doreste sa se implice nimeni! Pana una alta, noi suntem victime clare, dar totusi punem intrebarea: oare cati mai trebuie sa murim nevinovati domnilor din fruntea judetului si a municipiului?

 

http://www.rasunetul.ro/oare-cati-oameni-trebuie-sa-moara-pe-trecerile-de-pietoni-pentru-lua-o-decizie-buna

1 comentariu2443 vizualizări13 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0