Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
Si totusi viata e un lux Binecuvantat.

Toti ne dorim fericirea proprie si a celor dragi. Dar ce este fericirea si cum ne-o imaginam sau o percepem fiecare? Spre exemplu eu vad fericirea suprapusa aerului pe care-l respiram. Si cum spunea candva un anume personaj "fiecare trebuie sa aiba aerul lui sa poata lua din el, atat cat vrea" pentru ca nimeni sa nu poata fi responsabil cu fericirea altuia. La final conteaza numai ca ai iubit, sau daca ai iubit. Restul e lipsit de importanta.

     Cu cat realizezi ceva, ce ti s-a parut ca a fost mai greu, cu atat esti mai fericit.

Insa fericirea nu este atat de pretioasa pentru ca a fost greu de realizat acel lucru, ci pentru ca te-ai putut bucurat de acel lucru si aerul din preajma lui. Si poate nu intamplator viata este intr-o stransa legatura cu aerul. Ea ne este data sa o traim si sa fim fericiti de acest lux daruit de Dumnezeu. De aceea viata nici nu-ti cere sa pasesti dincolo de puterile tale. Izbanda nostra este incununata atunci cand nu fugim din calea ei, de realitatea cotidiana ce o traim. Cine fuge de realitate, are impresia ca scapa de multimea durerilor cu care-l intampina ea. De aceea trebuie sa ne lasam vazuti asa cum suntem, decat sa incercam sa parem ceea ce nu suntem. Este adevarat ca avem in noi o sete inepuizabila de a placea celor din jur si dorim mai multa apreciere. Suntem intr-o cautare continua, dar nu suntem niciodata satisfacuti, caci ceea ce cautam se afla tocmai in interiorul nostru plin de labirinturi. De aceea vin iar si spun ca trebuie sa fim noi insine, sa nu incercam sa fim ceea ce nu suntem, pentru ca ne epuizam si e inutil. Viata e prea scurta ca sa pierzi timpul, urand pe cineva. Nu e dreapta dar e buna. Viata nu este legata cu funda insa este totusi un dar lasat de la Dumnezeu.

        Doar atunci poti fi cu adevarat fericit, cand esti autentic in tot ce faci.

Cati dintre noi ne simtim fericiti cand intindem mana pentru a da, ori nefericiti cand o intindem pentru a lua? Din nefericire o intindem multi pentru a lua si acest lucru nu ne face mai puternici.

Pentru ca puternici sunt cei care stiu sa ierte si sa daruiasca.

     Din cauza grijilor si nevoilor, neglijam uneori sa mai respiram aerul si sa apreciem timpul care ni se scurge printre degete.

Viata trebuie luata ca un plus si nu ca o liniuta intre data nasterii si cea care ne da uitarii.

Dar saracia e ca si cancerul, se vindeca mai greu.

Si daca muncim toata ziua nu mai avem timp pentru a castiga.

Datoriile pe care le avem sunt atat de presante, incat neglijam sa ne bucuram de acest lux pe care Dumnezeu ni l-a lasat si anume, viata .

Dar tot ce nu te omoara, te face mai puternic.

Fiecare suntem ca o banca. Trebuie sa depunem mereu in ea. Si totul se poate schimba intr-o clipa, pentru ca Dumnezeu nu clipeste niciodata.

Tine mereu ochii deschisi.

 

 Col.(r) Nour Constantin.                                                                                           

0 comentarii2450 vizualizări18 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0