Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
Romane esti SCLAV la Statul roman!

Romane esti SCLAV la Statul roman! Ai auzit bine, SCLAV. Nu cetatean, nu contribuabil, nu om, ci pur si simplu SCLAV! Nu ma crezi? Ti-o dovedesc imediat. Statul Roman te lipseste de 80% din venituri in fiecare luna.

Iata cum:

 La salariu 45%

Data viitoare cand iei salariul numara bine banii. Acum mai numara-i odata. A doua oara ai numarat banii pe care statul tocmai ti i-a luat sub forma de bir denumite eufemistic impozite, taxe sau asigurari. Nu te uita pe fluturas ca nu o sa gasesti acolo datele complete, ci o fictiune contabila numita salariu brut. Intreaba insa pe patronul tau cat a virat la stat in luna asta si vei vedea cat platesti in mod real la stat. Pentru ca statul e perfid. Desi iti ia banii tai, nu ti-i ia pe fata. Nu te invita la un ghiseu sa-ti ia banii din buzunar. Nu, il pune pe seful tau sa ii dea chiar inainte ca tu sa-i vezi.

Mai exact, la un salariu net in mana decent de vreo 3000 RON iata cat iti ia statul din buzunare pentru privilegiul de a fi contribuabil in tara ta:

Asigurari sociale: 1338.7 RON - Astia cica ar fi banii de pensii si alte pomeni sociale pe care trebuie sa-i platesti in numele solidaritatii sociale. Daca i-ai investi insa intr-un fond de pensii private cu un randament de numai 10% pe an te-ai putea retrage in numai 10 ani nu 40 cat iti cer ei sa lucrezi. Sau ai putea trimite cel putin un copil la gradinita, scoala, liceu privat.

Sanatate:457.64 RON - Astia sunt banii pe care-i platesti pentru servicii medicale infecte si medicamente compensate pe care nu le gasesti. In schimb o asigurare privata excelenta gasesti la jumatate din pret.

Impozit: 571.41 RON - Astia sunt banii fara destinatie, cu care statul poate sa faca ce vrea. Si chiar face, fara sa-ti dea tie vreo socoteala.

Somaj + diverse: 90.18 RON - Astia sunt banii pe care nu o sa-i vezi niciodata. In somaj nu intri ca specializarea ta e cautata si oricum nu poti trai cu cele 400 RON de la stat, iar de restul taxelor nici n-ai auzit darmite sa aiba sens. De exemplu, ce e contributia pentru concedii? Ti-a dat statul bani vreodata cand ai fost in concediu? Sau garantarea salariilor? Singurul care-ti garanteaza salariul este patronul care alearga dupa clienti.

In total 45% din fondul de salarii se duce automat la stat. Fie ca vrei, fie ca nu vrei.

 

La cumparaturi 25%

Te bucuri ca ai luat salariul, nu? Chiar daca e doar jumate din cat puteai sa ai. Te duci imediat la cumparaturi, faci plinul cu benzina, platesti facturile si darile locale. Felicitari, statul ti-a mai luat o buna parte din venit:

TVA 24% - printre cele mai mari din lume

Accize pe benzina, alcool si alte produse de lux - "aliniate" la standarde europene

Rovinieta, taxe de timbru, proprietate, taxa radio, taxe eco. Multe dintre ele nici macar nu le stii desi sunt sub nasul tau. Vezi certificatele verzi si taxa radio care vin cu factura de la electricitate sau taxa pe punga de plastic.

Peste 200 de taxe si impozite platite de firmele de la care tu cumperi servicii si bunuri si care se adauga la pretul de raft.

TVA-ul iti mananca 20% din jumatatea din buzunar, adica 10% din total. Restul taxelor marunte adunate cam tot pe-atat. Masina si "luxul" restul de 5%.

 

Prin capuse 10%

Statul isi capuseaza propria economie si te pune sa platesti mult prea mult pentru serviciile capusate. Hai sa vedem capusele:

Blatul: Regiile si firmele de stat sunt de mult timp niste gauri negre ale economiei. Cat ne costa ele? Miliarde de Euro in fiecare an. De exemplu, anul trecut ai platit fara sa stii un miliard de Euro pentru CFR, pentru ca asa a vrut pixul lui Ungureanu. Anul acesta o sa platesti 800 de milioane pentru Oltchim, dar din pixul lui Ponta. Ei au semnat, dar tu platesti.

Glazura: Firmele private cu monopol de stat. Adica acelea care au platit la stat pentru privilegiul de a avea zero competitie. Lipsa competitiei duce la preturi mai mari. Pe care tot tu le platesti.

Cireasa de pe tort: Birocratie, alt produs eminent al statului. Aprobari peste aprobari, aprobari pentru aprobari, procese interminabile, documentatie stufoasa. O armata de functionari, judecatori, avocati, notari publici, contabili, experti de toate soiurile care produc doar maculatura castiga o avere din jungla legislativa din Romania. Pe care tu o platesti.

Statul controleaza astfel direct sau indirect aproximativ o treime din economie. Pe care tu o platesti. Din aia 30% cat ii mai ai in buzunar statul iti mai ia asadar inca 10%.

 

80% statul, 20% tu - cine pe cine slujeste?

Cum se numeste o relatie in care cineva iti ia patru cincimi din cat produci si-ti lasa o cincime, doar atat cat sa mananci si sa te-mbraci? Cauta bine in istorie si vei gasi o singura definitie: SCLAVAGISM.

Doar pentru ca nu vezi lanturile cu care esti legat de catre stat, nu inseamna ca ele nu sunt acolo. Ia incearca sa nu-ti platesti taxele. Poti? Poti sa te duci la magazin si sa zici vreau sa cumpar produsul asta dar refuz sa platesc TVA? Sau poti sa zici, eu am asigurare privata de sanatate, nu ma intereseaza sa mai platesc la stat? Sau poti sa zici ca nu mai esti "solidar social" si sa nu mai platesti CAS-ul? Sau poti sa te duci in control la CFR sa vezi pe ce arunca banii?

E timpul sa devii din nou stapan pe banii tai. E timpul ca statul sa te slujeasca pe tine, nu tu pe el. Pentru asta am creat Miscarea Antitaxe.

Pentru ca tu sa faci ce vrei cu banii tai!
Try to Remember
:

- Frica are mai multa imaginatie decat curajul;
- Cei care inving nu abandoneaza niciodata;
- Cei care abandoneaza nu inving niciodata;
- Soare in suflet si in zambet iti doresc!

REMEMBER:
- Rasul profund aduce lacrimi de fericire!
- Daca eu sunt, TU esti, EL este!
- Azi sunt Fericit si Armonios!
- OMUL devine ceea ce GANDESTE!!
- Soare in suflet si in zambet!
- Bucura-te de viata ta!

 

 

 

Material primit la redactie.

.

0 comentarii2422 vizualizări27 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0