Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Miercuri 10 August 2022 - 14587
Maimutica PSD-ista a jucat cartea Basista.

Glumita facuta de Basescu in emisiune la Turcescu, despre maimutica Ponta care face cu mana cand vrea el, se pare ca nu a fost o gluma, pentru ca realitatea confirma. Se pare ca mapa profesionala a lui Ponta, pe care Basescu o cunoaste bine,  e mai incarcata de pacate, decat cea a lui Norica Nicolae.

        Pentru a nu cadea in picaj, PSD-ul la viitorul congres al partidului trebuie sa scape de Ponta, altfel va devenii al doilea sau chiar al treilea partid al tarii. S-au adunat cam multe in CV-ul lui Ponta, insa ultima imbratisare pe ascuns cu dusmanul celor 7.4 milioane de votanti la referendum, a pus capac peste oala care deja fierbea. I s-au iertat multe gafe si plagiaturi, minciuni si neonorari de promisiuni, dar sa-l vada o tara intreaga "in pat cu dusmanul"e prea de tot. Asta se suporta mai greu. Nu cred ca exista tarana de ajuns in Romania, ca sa si-o puna in cap, dupa aceasta scena de amor cu Basescu. Putea s-o faca cu oricine, numai cu cel urat, nu. Ori ce scuza ar invoca, deblocarea justitiei, colaborarea institutionala, asumarea politica, respectarea pactului de coabitare cu amorezul Basescu, sunt de prisos, pentru ca in ochii electoratului devin minciuni ordinare. Introducerea in ecuatia numirilor la varful justitiei, a persoanei care a comandat cercetarea votantilor antibasescu la referendum, a dezamagit  o mare parte a populatiei. Ramanerea in fruntea PSD-ului va reprezenta piatra de moara, care va trage partidul la fund. Astazi in perceptia populatiei din Rominia, Ponta apare asa cum l-a creionat Basescu, maimutica care face cu mana asa cum ii arata el, tinand de zgarda. Numai si pentru acest fapt PSD-ul trebuie sa scape de el. A patat imaginea partidului intr-un mod ireparabil.

     Eu nu merg pe ideea ca a fost atras in cursa, pentru ca in aceasta situatie i-am gasi usor si scuzele la acuza adusa de ceva vrema, precum ca ar fi necopt, o vina fiind si cruditatea mintii lui, neatingand acel prag al maturitatii, Ar fi pre usor. Mai de graba trebuie sa luam in seama ce spunea Basescu cu cateva luni inainte, in perioada premergatoare a alegerilor din 9 dec. cand se referea la maimutica Ponta, care va face cu mana asa cum ii va indica el, pentru ca stia ce spune. Avea deja piesele la dosar care ii dadea puterea sa spuna acest lucru. Acum judecand lucrurile, nu a fost o simpla gluma. A calcat pe una din piesele avute in mapa profesionala  a lui Ponta. Nu se pare, dar Basescu chiar il are, pentru ca ce a facut Ponta legat de propunerile in justitie, a uimit pe aliati, pe ai lui, opozitia, presa si pe sustinatorii din alegerile precedente. Cu alte cuvinte a uimit pe toata lumea.

       De ce trebuie acceptat faptul ca este maimutica lui Basescu?  Pai hai sa o luam pe rand; 

       Numai un om constrans putea sa ia deciziile pe care le-a luat el. Copresedintele Antonescu care a fost consultat pana acum in toate diciziile luate, de aceasta data a fost lasat in ceata.

       Faptul ca Mona Pivniceru si-a dat demisia intr-un mod cu totul neasteptat, lasa sa se inteleaga, mai ales acum,  ca a fost fortata sa aleaga urgent acesta varianta. Cel care a propus-o in aceasta functie, Crin Antonescu, trebuia sa afle primul de intentia Domniei Sale.

       Faptul ca un judecator de talia Domniei Sale, cu un CV profesional impresionant este presata sa plece dintr-o functie unde venise facand sacrificii, dar cu intentia de a pune umarul la curatarea justitiei, inseamna ca interesul fata de aceasta zona este foarte de mare, este ocult si periculos pentru ca metodele de a pune stapanire pe ea, sunt asa cum spuneam in materialul anterior, specifice actiunilor teroriste, unde teroarea, amenintarea, intimidarea inspaimanta si pe cei mai puternici judecatori. Nu vad de ce cineva, care nu este amenintat, ar renunta intr-un timp atat de scurt la o functie onorabila, pe care si-ar dori-o orice magistrat in cariera lui.

      Renuntarea intempestiva la selectia si evaluarea pe criterii profesionale a magistratiilor care si-au exprimat dorinta ocuparii acestor functii de conducere in justitie, in detrimentul asumarii politice a celor doi, stapanul si maimutica, da nastere suspiciunilor mai ales cand il avem actor in rol principal pe Basescu. Se stie ca si frunzele cad din pom, cand trece pe sub el Basescu.

      Pentru prima data un Generalul al politie Romane, Gl. Abraham, are curajul sa spuna pe un post de televiziune ce eu explic de multa vreme in materialele mele, ca ce se intampla in prejma lui Basescu depaseste sfera politicului. Confirma ce eu spun de mult, ca avem de aface aici cu interese oculte, cu o retea de sorginte mafiota, sistem fagure, care si-a extins tentaculele infiltrand elemente in institutiile statului pe functii cheie, pentru a putea face jocuri care depasesc zona crimei organizate, si se indreapta catre tradarea nationala.

               Col.(r) Nour Constantin.

0 comentarii2443 vizualizări05 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0