Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Tiganii (rromii-indiromii) din fruntea Romaniei.

Peste 90 la suta din conducerea Partidului Comunist din Romania, in perioada anilor 50-60 era formata din alogeni - unguri, evrei, tigani(indiromi).

Ion Iliescu - mama sa originala, Maria Cioaba, l-a parasit de mic, a fost crescut de o romanca din Rozavlea. Maria Cioaba a fost bucatareasa lui Ana Pauker, iar Ion Iliescu prin mama-sa este var de-al doilea cu fostul Imparat al tiganilor Cioaba al III lea.

Adrian Nastase - fost ministru de externe, fost premier, bunica sa din Tartasesti este tiganca - in fapt jumatate din comuna este tiganeasca.

Florin Georgescu, fost ministru de finante.

Vacaroiu N. - fost premier, tigan din Ismail, sudul Basarabiei, actualmente in Ucraina.

Adrian Severin, fost ministru de externe - tigan evreu.

Andrei Plesu - fost ministru al Culturii, al Externelor, consilier prezidential - tigan evreu din Braila.

Marian Vanghelie, sef PSD Bucuresti - tigan evreu.

Petre Roman, premier, ministru de externe - evreu tiganizat.

Madalin Voicu- parlamentar PSD.

Mihail Popescu, fost sef de Stat Major, general PSD, tigan evreu.

Nita Voicu, fost sef al Politiei - tigan.

Adrian Sarbu, fost sef de cabinet al lui Petre Roman - sef al PRO TV, tigan evreu.

Dan Ioan Popescu - fost ministru al Industriilor, PSD, PC - tigan.

Berceanu Radu - ministru al Industriilor, ministru al Transporturilor, tigan evreu.

Dan Voiculescu, Crscent, Grivco, Antene, parlamentar - tigan.

Mircea Dinescu, fost sef al Uniunii Scriitorilor, multimilionar, tigan.

Sorin Ovidiu Vintu, tigan, mama florareasa, tatal necunoscut.

Dinu Patriciu (numele real Dan Costache) - tigan cu nume de impumut.

si tot asa…

Politica Partidului Comunist de promovare a tiganilor (indiromilor) si a minoritatilor in general are o explicatie: manualul NKVD/KGB utilizat de partidele comuniste din blocul sovietic, anexe ale Moscovei.

Intre instructiunile acestei carti de capatai a bolsevicilor se gasesc explicatii amanuntite cu privire la modalitatile de control a "bastinasilor" din tarile ocupate de sovietici. Utilizarea minoritatilor, motivate de ura pe majoritate, reprezinta o metodologie standard. Peste 90 la suta din conducerea Partidului Comunist din Romania, in perioada anilor 50-60 era formata din alogeni - unguri, evrei, tigani.

http://www.onlinesport.ro/forum/archive/index.php/t-149309.html "Alexandru Iliescu, baiatul cel mai mare al lui Vasili (…) s-a casatorit in 1929 cu Maricica, o tiganca bulgaroaica, din neamul caldararilor, analfabeta care vorbea prost romaneste, si care este adevarata mama a lui Ilici. Maricica era fata lelei Stoica, tiganca din Oltenita venita din Bulgaria, ce locuia pe o strada paralela cu I. H. Radulescu. Nu se stie cine a fost tatal ei.

In 1940, Alexandru lliescu s-a casatorit cu Marita, tiganca din Maramures sora buna a mamei lui Ion Cioaba din Sibiu, bulibasa tiganilor, cu care a avut doi baieti, fratii vitregi ai lui Ilici (Mircea si Crisan - veri primari ai lui Cioaba). Unul a fost atasat militar al Romaniei la Moscova, iar celalalt director adjunct la IRSOP

http://www.jurnalul.ro/stire-tigan-in-loc-de-rom/propunere-jurnalul-national-tigan-in-loc-de-rom-145427.html Dar cum s-a ajuns ca in loc de "tigan" sa fie folosit termenul "rom"? S-a intamplat dupa decembrie ’89. Intr-o postare pe site-ul personal, senatorul de Ilfov Iulian Urban povesteste ca 1993 a fost anul cand in Consiliul Europei s-a votat pentru folosirea termenului de "romi" in loc de "tigani", Romania avand atunci doar statutul de tara invitata. "Pentru ca de acolo s-a pornit cu toata aceasta schimbare, nemaifiind folosita denumirea de «tigan». Era delegatia noastra acolo, ministru de Externe era domnul Melescanu si in presedintele de atunci al Adunarii Parlamentare Europene, spaniolul Martinez, am avut un foarte mare prieten al Romaniei, care ne-a ajutat foarte mult sa fim acceptati ca membri deplini. (…) Domnul Melescanu fata de domnul Martinez a ridicat problema si a spus ca pentru noi este o situatie foarte neplacuta, este un disconfort: rom - Romania. Tineti cont de faptul ca in 1993 romii nu devenisera sperietoarea Europei si nu erau asociati cu natiunea romana! Reprezentantii nostri la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei au spus ca, prin modificarea denumirii din «tigan» in «rom» se va intelege ca Romania este de fapt tara tiganilor. La care Martinez s-a uitat la el si a spus: «Care este problema? Abordarea dumneavoastra este intoleranta, xenofoba si impotriva normelor europene. Romii sunt - ca si romanii, ca si ungurii, ca si spaniolii, ca si francezii - o natie din cele multe care formeaza Europa de azi. A vorbi peiorativ la adresa rromilor este la fel de urat ca si cum ai vorbi peiorativ la adresa propriei tale natii». Acelasi domn Martinez a declarat recent in presa spaniola ca este ingrozit de infractiunile… romanilor din Italia, si intrebat de ce vorbeste de romani cand este vorba de romi, a comentat «romi, romani tot una este….»", spune Urban.

http://fr.wikipedia.org/wiki/Roms#Le_terme_Rom

http://ro.wikipedia.org/wiki/Romi#Origine

http://aleximreh.wordpress.com/2010/10/12/tiganii-din-fruntea-romaniei/

 

 

 

Material primit la redactie.

0 comentarii5698 vizualizări08 aprilie 2013




rss 2.0
rss 2.0