Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
De ce oare eu te-am ascultat si te-am votat?

Pentru a nu cadea in picaj, PSD-ul la viitorul congres al partidului, trebuie sa scape de Ponta, altfel va devenii al doilea, sau chiar al treilea partid al tarii. S-au adunat cam multe in CV-ul lui Ponta, insa ultima imbratisare pe ascuns cu dusmanul celor 7,4 milioane de votanti la referendum, a pus capac peste oala care deja fierbea. I s-au iertat multe gafe si plagiaturi, minciuni si promisiuni neonorate, dar sa-l vada o tara intreaga "in pat cu dusmanul"e prea de tot. Scena asta se suporta mai greu in politica, in film e mai usor. Nu cred ca exista tarana de ajuns in Romania, pentru ca Ponta sa si-o puna in cap, dupa  scena de amor cu Basescu. Putea s-o faca cu oricine, numai cu cel urat, nu. Orice scuze ar invoca, deblocarea justitiei, colaborarea institutionala, asumarea politica, respectarea pactului de coabitare cu amorezul Basescu, sunt de prisos, pentru ca in ochii electoratului, acestea devin minciuni, tradare, inselaciune. Introducerea in ecuatia numirilor la varful justitiei, a unei persoane care a comandat cercetarea votantilor antibasescu la referendum, a dezamagit o mare parte a populatiei care a fost la vot. Ramanerea in fruntea PSD-ului, va reprezenta piatra de moara, care va trage partidul la fund. Astazi in perceptia populatiei din Rominia, Ponta apare asa cum l-a creionat Basescu, maimutica ori pisic. Numai si pentru acest fapt PSD-ul trebuie sa scape de el. A patat imaginea partidului intr-un mod ireparabil.

     Merg pe ideea ca a fost atras in cursa de Basescu, pentru ca in aceasta situatie i-am gasi usor si scuzele. Ar putea fi multe. Una este ca ar fi necopt. Cruditatea mintii lui, nu i-a dat posibilitatea sa atinga acel prag al maturitatii. Semnarea cu Basescu a unei intelegri pentru a al pune prim ministru desi avea un parlament cu o majoritate de 70%, inseamna lipsa de curaj, supusenie.  In emisiunea lui Puscalau de la B1 TV, a facut diferenta intre el si Ungureanu, care ar fi fost pus prim ministru de catre oameni din afara granitelor tarii, pentru a le satisface niste interese. Sa fim seriosi, amandoi au fost pusi de Basescu, insa Ungureanu asa cum a fost numit, nu s-a umilit cu o sustinere in parlament de 70% ca nu o avea. Vrem nu vrem trebuie sa credem ce ne spunea Basescu cu cateva luni inainte, in perioada premergatoare  alegerilor din 9 dec. cand se referea la  Ponta, ca va face cu mana asa cum ii va indica el, pentru ca  stia ce spune. Avea probabil suficient material sa spuna acest lucru. Acum judecand lucrurile, nu a fost o simpla gluma. A calcat pe una din piesele avute in mapa profesionala  a lui Ponta. Nu se pare, dar Basescu chiar il are, pentru ca ce a facut Ponta legat de propunerile in justitie, a uimit pe aliati, pe ai lui, opozitia, presa si pe sustinatorii din alegerile precedente. Cu alte cuvinte a uimit pe toata lumea.

       De ce trebuie acceptat faptul ca este fiinta pe care a descris-o Basescu?  Pai hai sa o luam pe rand; 

       Numai un om constrans putea sa ia deciziile pe care le-a luat el. Copresedintele Antonescu care a fost consultat pana acum in toate diciziile luate, de aceasta data a fost lasat in ceata.

       Faptul ca Mona Pivniceru si-a dat demisia intr-un mod cu totul neasteptat, lasa sa se inteleaga, mai ales acum,  ca a fost fortata sa aleaga urgent acesta varianta. Cel care a propus-o in aceasta functie, Crin Antonescu, trebuia sa afle primul de intentia Domniei Sale.

       Faptul ca un judecator de talia Domniei Sale, cu un CV profesional impresionant este presata sa plece dintr-o functie unde venise facand sacrificii, dar cu intentia de a pune umarul la curatarea justitiei, inseamna ca interesul fata de aceasta zona este foarte mare. Este ocult si periculos pentru ca metodele de a pune stapanire pe ea, sunt asa cum spuneam in materialul anterior, specifice actiunilor teroriste, unde teroarea, amenintarea, intimidarea inspaimanta si pe cei mai puternici judecatori. Nu vad de ce cineva, care nu este amenintat, ar renunta intr-un timp atat de scurt la o functie onorabila, pe care si-ar dori-o orice magistrat in cariera lui.

      Renuntarea intempestiva la selectia si evaluarea pe criterii profesionale a magistratiilor, care si-au exprimat dorinta ocuparii acestor functii de conducere in justitie, in detrimentul asumarii politice a celor doi, da nastere suspiciunilor, mai ales cand il avem actor in rol principal pe Basescu. Se stie ca si frunzele cad din pom, cand trece pe sub el Basescu.

      Pentru prima data un General al politie Romane, Gl. Abraham, are curajul sa spuna pe un post de televiziune, ce eu explic de multa vreme in materialele mele, ca ce se intampla in prejma lui Basescu depaseste sfera politicului. A confirmat ce eu spun de mult, ca avem de aface aici cu interese oculte, cu o retea de sorginte mafiota, sistem fagure, care si-a extins tentaculele infiltrand elemente in institutiile statului pe functii cheie, pentru a putea face jocuri care depasesc zona crimei organizate, si se indreapta catre tradarea nationala.

    Nu e bine domnule Presedinte! Ma tem ca noi v-am facut Presedinte.

   

                            Col.(r) Nour Constantin.

     

 

 

0 comentarii2429 vizualizări17 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0