Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
NU TOT CE INOATA SE SI MANANCA.

DE ZIUA PAMANTULUI...DAR NU NUMAI ! In fiecare an, la 22 aprilie, peste un miliard de oameni sarbatoresc Ziua Pamantului . Este un moment de regandire a modului nostru de existenta pe aceasta planeta primitoare si care ne adaposteste pe toti, indiferent de specia, regnul, rasa, religia sau culoarea  de care apartinem. Un motiv in plus de profunde schimbari in atitudinea noastra fata de ceea ce ne ofera Pamantul si de regandire a strategiei de actiune pentru a ne revansa fata de gazda noastra ospitaliera.

                      Este momentul ridicarii armelor impotriva poluarii de orice natura , un moment de revizuire a modalitatilor de lupta privind stoparea schimbarilor geo-climatice provocate de om impotriva batranei noastre planete, momentul "intoarcerii foii", vis a vis de dezastrele provocate pamantului nostru ospitalier si pasnic. 

                       Actiuni de ecologizare  a padurilor, a cursurilor si albiilor raurilor, sunt principalele modalitati prin care noi, locuitorii planetei, ne putem aduce aportul la imbunatatirea sanatatii Pamantului, din pacate, aceste actiuni au doar un caracter "ocazional", permanentizarea lor fiind doar un vis prea indepartat.

                       In acest tumult al evenimentelor cotidiene, uitam sa ne comportam in asa fel incat sa nu suparam Pamantul, ba mai mult, trecem nepasatori pe langa evenimente care ne pot crea probleme serioase, incepand de la cele de imagine si pana la cele care ne pot afecta sanatatea .

                       Din dorinta de a ne face viata mai  placuta, in ultima vreme rezervam  tot mai mult din putinul nostru timp  liber iesirilor in natura (paduri,ape, etc), uitand insa  sa privim mai atent la mediul inconjurator.

Asa se face ca un "gratar"la marginea unei paduri ne distrage atentia de la starea respectivei paduri, la fel ca si   iesirea la un pescuit sportiv , care  ne lasa rece  din punctul de vedere al ecologistului cand este vorba despre o cantitate mare de captura. Nici nu observam ca in jurul nostru, padurea este sufocata de pet-uri si alte mase plastice, sau ca apa lacului din care scoatem cu mare placere ditamai pestii,este asfixiata de doze plutitoare si  peturi multicolore care au dus la imbolnavirea lacului si distrugerea echilibrului biologic al acestuia. 

                        Un semnal de alarma cu masurile de rigoare  in acest sens , se impune si la cunoscutul lac de pescuit de la MICA, jud. Cluj, unde dorinta de recuperare cat mai grabnica a investitiilor facute, a eclipsat activitatea de ecologizare periodica  a lacului. Asa se face ca aici , pe langa cei 50 de lei pe care-i dai ca taxa de pescuit, , mai ........dai si  peste  zeci de pesti morti sau care tocmai agonizeaza in fata pescarului amator. La acest aspect jalnic, adaugandu-se si cutiile de bere, pungile si alte resturi care nu se incadreaza in ambianta, altfel placuta a lacului de la MICA.

                         E bine de retinut de catre    toti care se ocupa de asemenea lacuri, ca...NU TOT CE INOATA SE SI MANANCA.

 

 

         Fl. Orban.

 

0 comentarii2415 vizualizări22 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0