Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
Vara asta ne-a luat pe nepregatite.

E vara in Mai. Nu e niciosurpriza. In primul rand pentru ca se intampla din ce in ce mai des in ultimii ani, in al doilea rand pentru ca, in vremea atotputernicului Internet, trebuie sa tii cu tot dinadinsul la emotia starii de perplexitate provocata de necunoastere ca sa mai fi surprins de ceva.

Asa cum tot bistriteanul a putut constata din 1 Mai si pana azi temperaturile maxime diurne au oscilat intre 30 si 26 de grade.  Vremea buna cu temperaturi de peste 26 de grade a inceput insa cu 6 zile mai inainte. Pana la sfarsitul lunii se prevede ca va fi tot cald, cu doar doua zile in care temperaturile nu vor trece de 20 de grade: 23 si 24 Mai. E drept ca umezeala va fi mai mare. Sunt anuntate ploi: sporadice, abundente, probabile, trecatoare etc. Speram si noi sa se adevereasca caci, mai incolo, cine stie. Dupa prognoze, luna mai se arata a fi substantial mai calda decat iunie.

Am avut si sarbatori, copii in vacanta si zile libere. Pacat ca, in Bistrita, in afara de a admira ouale, nu pre ai mai avut ce sa faci. Ocupata cu atatea planuri de viitor si santiere care se misca in ritm de melc municipalitatea a uitat, si anul asta ca mai era una-alta de facut. Lucruri nu foarte complicate, cum ar fi, sa dea jos lacatul de pe strand.

Ce sa mai vorbim ca, de anul trecut, s-a dat lege in Bistrita cu privire la locurile de picnic care sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire. Poate accesam niste fonduri europene si poate, pana in 2020, facem strandul si/sau gratarele.

E greu cu infrastructura de agrement. De aia o si tinem inchisa. Poate uita bistritenii cu totul de ea. Mai dau si ploile si, pana la urma, nu mai trebuie sa facem nimic. Pana una-alta iubitorii de soare au avut la dispozitie doar cele vreo 20 de sezlonguri de pe terasa casei Ema.

In Viena strandul s-a deschis in 26 Aprilie (ca in fiecare an) si va fi deschis pana dupa 15 Septembrie. La noi cine stie. Poate in iulie ca iunie se anunta racoros, cu un program cat se poate de scurt si, neaparat inchidem la sfarsitul lui august ca sa nu le stea copiilor capul la prosti ca doar incepe scoala.

E bine, ma gadesc, si cu marete planuri de viitor. Viata oamenilor insa se intampla in fiecare zi si e pacat ca din dezinteres, comoditate sau lipsa de pricepere, sa nu le dam concetatenilor posibilitatea de a-si petrece mai frumos o zi frumoasa.

Vara viitoare sigur n-o mai ratam. Aud ca Codrisorul va fi santier. Modernizare, centura, pic-nic la marginea drumului, nu e foarte clar inca. Om trai si om vedea. Iar cu strandul, de acuma, la Beclean sau, la Viena, dupa posibilitati.

Alexandru Toniuc.

__._,_.___

 

 

 

0 comentarii2422 vizualizări13 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0