Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Miercuri 10 August 2022 - 14587
Cine spune.... ala este.

El a spos-o candva, ca nu prea a stralucit la invatatura in scoala si ca pe langa el, aceasta scoala care l-a gazduit, a mai scos tampiti. De acest lucru ne-am si convins. Poate ca e singurul adevar, pe care l-a spus poporului, acelui popor care candva l-a adulat. Oricum politica a facut din el o Jepita, unul care nu crede ceea ce spune. Un Jneapan, unul care are bube in cap, dar le arata pe ale altuia cu degetul.

A facut de curand o baie in cocina labeunu, pronuntand substantivul, paiata , ca si cand haina de pe ia, ce i se potriveste de minune, nu-i mai trebuie si o arunca in ograda altuia. Pai haideti sa vedem cine este cel mai comic personaj, dintre toti cei care exercita rolul de presedinte in unele tari din Uniunea noastra Europeana. Cine a transformat sediul prezidential intr-o arena de circ? Se crede cand leu, cand tigru, cand elefant, inconjurat de pisicute si pisoi. In baile de multime pe care le-a facut, a fost personajul cel mai comic. S-a comportat in aceste imprejurari ca un mascarici, ca un saltimbanc, un adevarat clovn, ori bufon. Si-a pus pe cap mai toate, fesurile, cacilitele si palarioarele, jucand roluri de cioban, de betiv si de orfan. Si inainte si dupa suspendarea din 2012, a fost papusa lui Barroso si a lui Merkel. Tot timpul cat a jucat acest rol s-a comportat ca un om neserios, promitand poporului ca va demisiona in cinci minute, iar dupa ce si-a inghitit minutele, a promis ca la trei luni, va fi alaturi de popor in Piata Universitatii sa faca bilantul mandatului incredintat de el. Nici una, nici alta nu s-a intamplat. Asemenea promisiuni le fac numai personajele neserioase. A cazut in ridicol clamand independenta justitiei, dar prin spate a negociat numirea unor personaje , compromise , afiliate politic, in parchete si judecatorii. A cazut in ridicol pentru ca a declansat un referendum in 2009 pe care CCR l-a validat si cu toata guvernarea de partea lui, nu a dus la indeplinire ce poporul a votat. Astazi mai vrea un referendum pentru a-si satisface un moft, desi nu are guvernarea. Cui folosesc aceste manevre. In niciun caz poporului. Esti un om lipsit de personalitate, atunci cand pe fruntea ta, sunt scrise toate astea. Iata acesta este personajul Paiata, creionat de mine si explicat in Dex. Paiata= personaj comic in spectacole de circ, la diferite reprezentatii populare etc; mascarici, saltimbanc,clovn,bufon. Papuse imbracata ca o paiata(1) 2. Epitet dat unui om neserios, ridicol, lipsit de personalitate. Se incadreaza perfect aici si el stie acest lucru. De ce a iesit repede sa arunce in ograda altuia acest epitet? Trageti singuri concluzia. El stie ca aratand cu degetul in alta parte, gloata isi indreapta privirea in acea directie. Comportament de jepita. Am spus mai de mult, ca este ceva patologic in comportamentul lui, pentru ca nu cantareste greutatea cuvintelor ce-i ies pe gura si poate sa ne conduca sa evaluam o stare de inconstienta la el.

Daca sefii de state Europene cu aceleasi atributii, ca si a viitorului sef de stat, prevazut in constitutia noastra revizuita, sunt niste paiate in mintea acestei jepite, inseamna ca aprecierea a iesit din gura unui dement.

 

Col.(r)Nour Constantin.

 

1 comentariu2429 vizualizări14 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0