Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
OBISNUINTA POTENTIALA SURSA DE ACCIDENTE IREVERSIBILE.

Aproape zilnic aflam vesti care in ciuda noutatilor lor de moment sunt de fapt cotidiene. Nu trece o zi lasata de creator fara sa aflam ca pe drumurile noastre (toate), au avut loc "n" accidente de circulatie cu victime directe si colaterale, ca in urma cercetarilor efectuate  de catre organele in drept (sau stang, tot nu ne pasa) au rezultat pagube materiale si victime omenesti. 

              Evenimentele  rutiere sunt atat de prezente in viata noastra incat  organele noastre auditive (?) raman imune la informatiile chiar cele mai proaspete. Probabil ca ne consolam cu gandul ca, obisnuinta este a doua noastra natura, iar o veste proasta despre circulatie  nu mai poate sa ne trezeasca un anumit gen de curiozitate. Cand insa un eveniment neplacut are loc intr-un domeniu in  care problemele rutiere raman la oarecare distanta, toata lumea ciuleste urechea punadu-si pe buna dreptate intrebarea fireasca "cum de a fost posibil asa ceva?", "cum de nu a observat nimeni ?". Ei bine, evenimente de acest gen tin tot de ceea ce spuneam anterior......obisnuinta .

             Treci pe strada, coplesit de ganduri, fara sa observi ca o piatra din bordura, tocmai asteapta sa fie calcata de vreo masina, ca pe strada pe care tocmai ai cotit-o, langa trecerea marcata pentru pietoni se afla o gura de canal fara capac, sau ca pe trotuarul pe care tocmai ai calcat creste un gard viu si  te obliga sa treci pe banda intai, devenind ad-hoc un pietono-mobil. Desigur, obisnuinta bat-o vina, ne spunem, fara sa calculam responsabilitatile noastre de moment ca simpli cetateni aflati in zonele cu pricina.

Va invit sa meditati la aceste ipostaze elementare si la consecintele starii noastre de neimplicare in viata urbei. Oare ce s-ar fi intamplat daca.... si ca sa nu ramana o simpla interogatie retorica, va invit sa priviti imaginile de mai jos. Raspunsurile vor sosi cu promptitudine. 

        P. Sangeorzan

 

 

 

1 comentariu2429 vizualizări30 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0