Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
RAZBOIUL MAMELOR.

Intentia premierului Boc de a injumatati concediul de crestere a copilului scoate in evidenta lipsa de viziune a acestuia asupra rolului si importantei factorului demografic in evolutia si afirmarea unei natiuni.

Viziunea lui Boc nu depaseste perimetrul spatial al municipiului Cluj-Napoca. Din perspectiva demografica, pe Boc, poporul roman il incurca, in sensul ca e prea numeros si cere prea multe si pe deasupra, mai vrea sa fie si fericit.

 Prin vocea ministrului Botis, guvernul Boc ne indeamna sa gasim fericirea in munca. Nu ma asteptam ca un bistritean sa reinventeze lozinca nazista "MUNCA TE FACE LIBER". Sa auzi  un fost social-democrat ca Botis, operand cu sintagme care au fost rupte de pe poarta lagarului de la Auschvitz, e surprinzator. Dar daca ma gandesc la faptul ca Basescu a castigat presedintia partidului democrat cu motiunea "O Romanie puternica, o Romanie social-democrata" nu ma mai surprinde nimic.

Lipsa de predictibilitate a unei guvernari e cea mai grea boala. Aceasta maladie  macina guvernarea Boc. Acum e alba, acum e neagra. Ar fi bine daca Boc ar sti ca demografia este mama istoriei. Momentele de afirmare ale poporului roman au coincis, intotdeauna cu momentele de varf ale demografiei. Boc are putine idei, dar adevarul e ca sunt fixe. Pentru el este o singura forma de conditionare  a realitatii sociale, cea economica. Oare de ce tarul PUTIN a afirmat in fata femeilor ruse ca soarta Rusiei a fost si va fi mereu in mana femeilor, care sunt datoare sa nasca si sa  creasca fii si fice pentru maica Rusia ? Ne place sau nu ne place tarul Putin apartine unei scoli de gandire geopolitica si geostrategica.

Boc,  dupa afirmatiile rectorului Marga, nu apartine nici scolii de gandire transilvane . Boc mobilizeaza mamele la locul de munca, exact  ca la razboi. Cand a gresit Boc, atunci cand a dat afara pensionarii care lucrau in institutiile de stat, sau acum cand desparte mamele de copii ?

Daca mamele devin fericite dupa formula nazista repusa in circulatie de catre Botis, atunci de ce nu a lasat pensionarii sa fie si ei fericiti, tot dupa aceeasi formula. Guvernarea Basescu nu tine seama nici de propriile evaluari. In anul 2009 "Comisia Prezidentiala Pentru Analiza Riscurilor  Sociale si Demografice" a elaborat si publicat  un studiu, care la pagina 292 evidentia ca ’’femeile casnice reprezinta 25% din populatia feminina inactiva’’ si evidentia necesitatea unor politici publice, in sensul de a valorifica acest potential.

Este limpede ca nu stie Manda de Tanda si avem in fata o manifestare de amatorism. Guvernarea Boc nu are o viziune strategica asupra evolutiei demografice a poporului.

Guvernarea Boc este conflictuala si toxica, ea nu se poate manifesta decat in probleme minore. Mai nou, in preajma Craciunului, se joaca de-a Toba si Soricul pe terenul de antrenament al Politiei Romane. Abordarile demografice din analiza Comisiei Prezidentiale sunt rodul muncii unor universitari, sunt ample si profunde, dar pentru Boc si Botis trebuie traduse din limba romana in limba romana. Ei s-au evidentiat doar prin capacitatea lor de a nu intelege lucruri simple si cele in cauza sunt complexe. Asa se intampla cand pe fruntas il avansezi direct  la gradul de general. El face doar ce stie, nu ce trebuie.

Era bine daca Boc si Botis ar fi citit "Strategia Nationala de Aparare" si pe care au aprobat-o ei in Consiliul Suprem de Aparare a Tari. Aici, la capitolul 6.2. pag 14, scrie negru pe alb faptul ca "tendintele demografice negative si procesul de imbatranire a populatiei" sunt vulnerabilitati in sistemul de securitate nationala. Boc si Botis nu inteleg notiunile si de aceea nu pot sa realizeze impactul si consecintele faptelor lor. Ei opereaza cu sintagme lipsite de continut si de aceea sunt atat de veseli. La o ora de zbor de Romania este o tara care are 80 de milioane de locuitori si 40 de milioane dintre acestia au sub 18 ani. Asta da presiune demografica, dar domnii nostri Boc si Botis nu simt decat presiunea PSD-ului. In Turcia, premierul Davitoglu a scris cartea "Profunzimea strategica a Turciei" o carte citita in mediile academice, geopolitice si geoeconomice ale lumii. Important este ca viziunea premierului turc a produs efecte demografice in tara sa. Pe cand o carte despre profunzimea strategica a Romaniei, domnule Boc ? Un premier adevarat stie sa  influenteze evolutiile demografice ale tarii sale si totodata, sa exploateze consecintele geopolitice din procesele demografice. Asa cum afirma Simion Mehedinti :"Puterea natiunilor  creste  si scade dupa cum creste si scade populatia lor "

 

Mame, nu va bateti cu Boc pentru ca nu aveti cu cine .

 

 

 

Colonel (r) IOAN GAFTONE

0 comentarii2457 vizualizări06 decembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0