Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 30 Mai 2024 - 14587
Sofer fara permis, cercetat. CONTROALE IN DOMENIUL PANIFICATIEI.

In data de 07.09.2013 orele 01.53 , pe str.Parcului in localitatea Beclean a fost identificat in trafic B.M. de 21 ani din Beclean, in timp ce conducea un autoturism avand permisul de conducere retinut si fiind sub influenta bauturilor alcoolice (0,97 mg/l alcool pur in aerul expirat).
Celui in cauza i s-au recoltat probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducerea pe drumurile pubice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80g% alcool pur in sange si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana al carei drept de a conduce i-a fost suspendat.
Cercetarile continua de Politia Oras Beclean.

 

 

POLITISTII VERIFICA LEGALITATEA ACTIVITATILOR DIN DOMENIUL PANIFICATIEI

Politstii bistriteni au demarat la data de 1 septembrie a.c. o actiune de prevenire si combatere a ilegalitatilor in domeniul producerii, prelucrarii, achizitionarii si comercializarii produselor cerealiere si de panificatie.
  De la declansarea actiunii, au fost efectuate peste 70 de controale la societati comerciale, persoane fizice si mijloace de transport.

Din dispozitia sefului Politiei Romane, la data de 1 septembrie a.c. au fost demarate controale pentru combaterea evaziunii in domeniul panificatiei, fiind efectuate 71 controale, de la producatori pana la cei care vand produsul finit catre populatie, fiind vizate inclusiv zonele in care se exporta cereale.

Astfel, in perioada 1 - 6 septembrie, la nivel judetean, s-au desfasurat actiuni la care au participat 24 de politisti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publica si politie rutiera din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

Politistii au depistat o infractiune la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, cu prejudiciu estimativ de 75.000 lei.

De asemenea, au fost aplicate 14 sanctiuni contraventionale, dintre care 13 la Legea 12/1990 privind protejarea pupulatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite republicata si 1 la O.U.G. 12/2006 privind reglementarea pietei pe filiera cerealelor si a produselor procesate din cereale modificata de O.U.G. 93/2009. Valoarea totala a sanctiunilor contraventionale aplicate este de 8.500 lei, iar a bunurilor ridicate urmare a acestora este de 1.048 lei.

 

INFORMARE- PROGRAM PROVIZORIU PENTRU ELIBERARE CAZIER JUDICIAR

Cu termen provizoriu, programul de lucru cu publicul la ghiseul de eliberare a certificatelor de cazier judiciar a fost modificat, astfel:

- Cererile de eliberare pot fi depuse de luni pana vineri, intre orele 08.30-11.00;
- Eliberarea certificatelor se efectueaza de luni pana vineri, intre orele 15.00-16.00, in termenul legal de trei zile.

Masura a fost dispusa pana la finalizarea activitatilor de operationalizare a Sistemului Informatic al Cazierului Judiciar Roman - ROCRIS la nivelul Politiei Romane.
Va multumim pentru intelegere!

0 comentarii2800 vizualizări09 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0