Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 13 Iunie 2024 - 14587
Clujean cu permisul suspendat, oprit in trafic. Suspecti de furt prinsi in flagrant.
In 12.09.2013, ora 15.00, pe DJ 172, in localitatea Cociu, a fost depistat in trafic G.O. de 28 ani din Cluj-Napoca, in timp ce conducea un autoturism avand permisul de conducere suspendat.

Cercetarile continua de Sectia 4 Politie Rurala Beclean, pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata.

 

 

Suspecti de furt prinsi in flagrant

In 11.09.2013, ora 21.20, pe raza localitatii Sieu-Odorhei, politistii i-au prins in flagrant pe B.M. de 23 ani si B.A. de 24 ani, ambii din localitate, in timp ce transportau cu un atelaj hipo stiuleti de porumb.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca acestia au sustras porumbul de pe un teren din Sieu-Odorhei, din locul numit "La Moara". Valoarea prejudiciului, recuperat, este de aproximativ 100 lei.
Cercetarile continua de lucratorii Postului de Politie Sieu-Odorhei.

 

Timisorean prins fara permis de conducere

In 12.09.2013, ora 17.15, pe DN 15A, in localitatea Galatii Bistritei, politistii l-au depistat pe S.N. de 43 ani din Timisoara, in timp ce conducea un autoturism, fara a poseda permis de conducere.
Cercetarile continua de Serviciul Rutier, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere.

 

Verificari privind respectarea regulilor la trecerile la nivel cu calea ferata

Politistii din cadrul Serviciului Rutier si Biroului Judetean Politie Transporturi au verificat respectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferata, pe raza judetului.

Politistii au fost prezenti in trafic in cursul zilei de 12 septembrie, actionand pentru asigurarea respectarii regulilor de trecere la nivel cu calea ferata si prevenirea evenimentelor rutiere din aceasta cauza, folosind echipamentele de supraveghere video a traficului rutier si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

In urma actiunilor desfasurate, politistii au controlat 135 de autovehicule, fiind aplicate 99 de sanctiuni contraventionale pentru abateri rutiere, dintre care 12 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferata si fost constatata o infractiune rutiera.

Totodata, au fost retinute in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce patru permise de conducere, dintre care unul suspendat pe o perioada de 90 de zile, pentru nerespectarea regulilor de traversare.

Principalele obiective ale actiunii au vizat prevenirea si reducerea numarului accidentelor rutiere soldate cu victime omenesti si pagube materiale insemnate, ce au loc pe drumurile publice in zona trecerilor la nivel cu calea ferata.

Conform legii, "Conducatorul de vehicul poate traversa calea ferata curenta prevazuta cu bariere sau semibariere, daca acestea sunt ridicate si semnalele luminoase si sonore nu functioneaza, iar semnalul cu lumina alba intermitenta cu cadenta lenta este in functiune.(...)

Conducatorul de vehicul este obligat sa opreasca atunci cand:
a) barierele sau semibarierele sunt coborate, in curs de coborare sau de ridicare;
b) semnalul cu lumini rosii si/sau semnalul sonor sunt in functiune;
c) intalneste indicatorul "Trecerea la nivel cu calea ferata simpla, fara bariere", "Trecerea la nivel cu calea ferata dubla, fara bariere" sau "Oprire".
(2) Vehiculele trebuie sa opreasca, in ordinea sosirii, in locul in care exista vizibilitate maxima asupra caii ferate fara a trece de indicatoarele prevazute la alin. (1) lit. c) sau, dupa caz, inaintea marcajului pentru oprire ori inaintea barierelor sau semibarierelor, cand acestea sunt inchise, in curs de coborare sau de ridicare. (...)
La trecerea la nivel cu calea ferata curenta, conducatorul de vehicul este obligat sa circule cu viteza redusa si sa se asigure ca din partea stanga sau din partea dreapta nu se apropie un vehicul feroviar".

De asemenea, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni (9-20 puncte amenda) si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile, neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune.

0 comentarii2828 vizualizări14 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0