Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
POLITISTII BISTRITENI SUNT ALATURI DE ELEVI LA INCEPUTUL ANULUI SCOLAR.

Luni, 16 septembrie, peste 200 de politisti vor fi alaturi de elevi, parinti si cadre didactice, cu ocazia inceperii unui nou an de invatamant. Cei 158 de politisti de ordine publica, 18 de politisti de la rutiera si 26 politisti de la alte structuri, vor actiona in zona unitatilor de invatamant, deoarece siguranta in scoli si in zona acestora este o prioritate a Politiei Romane.

 Politistii vor actiona pentru depistarea si luarea masurilor legale fata de persoanele care, prin comportamentul sau activitatile pe care le desfasoara, afecteaza climatul de siguranta publica.

 Echipajele de politie rutiera vor fi prezente, in zona intrarilor in scoli, in intervalele orare in care se efectueaza intrarea si iesirea de la cursuri a elevilor.

 In urma eforturilor politistilor, in parteneriat cu celelalte structuri ale M.A.I., numarul infractiunilor sesizate, in incinta si in zona adiacenta a unitatilor de invatamant preuniversitar fata de anul scolar 2011/2012 a scazut cu 36,6 %.

De asemenea, numarul accidentelor in care au fost implicati elevi au scazut cu 14,3%.


Astfel, pentru un an scolar in siguranta, a fost elaborat si aprobat la nivelul I.P.J. Bistrita-Nasaud, I.J.J., I.S.J. si Institutia Prefectului un Plan Teritorial Comun de Actiune pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor si a personalului didactic si prevenirea delincventei juvenile in incinta si in zonele adiacente unitatilor de invatamant preuniversitar.


Masurile pe care le vor lua politistii sunt structurate pe trei paliere: prevenirea prin actiuni educative, verificarea modului de supraveghere si paza a unitatilor scolare in conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003 si acordarea sprijinului de specialitate, precum si activitati pentru mentinerea ordinii publice, interventia in cazul evenimentelor produse in perimetrul unitatilor scolare, sesizate prin "112" si combaterea absenteismului scolar.

 

POLITIA ROMANA UREAZA TUTUROR ELEVILOR MULT SUCCES SI NUMAI REALIZARI IN NOUL AN SCOLAR !

 

 

 

1 comentariu2667 vizualizări16 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0