Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Prinsi cu merele furate. Tanar cercetat pentru infractiuni rutiere.

MICROBUZELE SCOLARE, VERIFICATE DE POLITISTI. Politistii rutieri din cadrul Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au desfasurat in perioada 9-19 septembrie a.c., o serie de activitati pentru cresterea sigurantei elevilor, prin reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere in care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi.

In acest sens, politistii rutieri, in cooperare cu autoritatile publice locale, Inspectoratul Scolar Judetean si reprezentanti ai I.S.C.T.R., au verificat autovehiculele destinate transportului de elevi.

Politistii au actionat in trafic si au verificat 86 de autovehicule destinate transportului elevilor, fiind aplicate 15 sanctiuni contraventionale.

In cadrul verificarilor, au fost depistate doua autovehicule care circulau cu defectiuni tehnice la sistemul de iluminare, precum si un autovehicul in care erau transportate mai multe persoane decat numarul de locuri inscris in certificatul de inmatriculare.

Pentru remedierea deficientelor constatate, au fost transmise 9 informari detinatorilor autovehiculelor, pentru dispunerea de masuri, iar conducatorii de autovehicule au fost instruiti cu privire la respectarea legislatiei rutiere si adoptarea unei conduite preventive, in timpul deplasarii pe drumurile publice.

Modul de efectuare a transportului elevilor si prescolarilor ramane in atentia politistilor si va fi verificat pe intreaga perioada de desfasurare a anului scolar 2013-2014. Prin aceste actiuni, Politia Romana urmareste reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere in care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi, precum si verificarea respectarii destinatiei exclusive a acestor autovehicule.

 

Prinsi de politisti cu merele furate

In 22.09.2013, ora 07:30, in Josenii Birgaului politistii i-au depistat pe U.M. de 27 ani si O. N. de 18 ani, ambii din Rusu Birgaului, care au sustras cantitatea de 1500 kg mere dintr-o livada.
Cei doi au fost surprinsi de politisti, pe un camp, intre localitatile Rusu Birgaului si Stramba, in timp ce transportau merele cu un atelaj hipo, cu intentia de a le valorifica la un centru de colectare.
Cercetarile continua de Sectia 2 Politie Rurala sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.

 

Tanar cercetat pentru infractiuni rutiere

In 22.09.2013, ora 09:00, la sediul Politiei Bistrita s-a prezentat D. G. de 25 ani din Mintiu, care a declarat ca a condus un autoturism in seara zilei de 21.09.2013 in jurul orei 20:30, cauzand un accident rutier cu pagube materiale.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
In urma verificarilor s-a stabilit ca autoturismul respectiv nu figureaza inmatriculat, iar placutele cu nr. de inmatriculare aplicate nu au fost atribuite acelui autoturism.
In cauza se efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie.
Cercetarile continua de catre Biroul Rutier.

 

Atentie la carute

In 22.09.2013, ora 18:37, pe DN 16, in Urmenis, Z. C. de 28 ani din Tirgu Ocna, jud. Bacau, in timp ce conducea un autoturism, a colizionat din spate un atelaj hipo, care se deplasa pe acelasi sens de mers.
In urma accidentului a rezultat ranirea unei pasagere din caruta, de 30 ani din Sinpetru de Cimpie, jud. Mures.
Ambii conducatori de vehicule au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
Cercetarile continua de Serviciul Rutier sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

0 comentarii2716 vizualizări23 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0