Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
VERIFICARI PRIVIND OPERATIUNILE INTRACOMUNITARE CU CARNE.

In urma activitatilor pe linia combaterii evaziunii fiscale in domeniul comertului cu carne si produse din carne congelate, desfasurate in intervalul 25-26 septembrie a.c. de politistii bistriteni, sub coordonarea I.G.P.R., a fost constatata o infractiune de evaziune fiscala si au fost indisponibilizate 32 de kg. de marfuri.

Politistii specializati in investigarea fraudelor au verificat 18 societati comerciale, pe raza judetului. In urma controalelor, a fost constatata o infractiune de evaziune fiscala si au fost aplicate sase sanctiuni contraventionale cu amenzi in valoare de 4.500 lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate 32 kg. de marfuri, a caror provenienta legala nu a putut fi justificata.

* * *

In perioada 25 - 26 septembrie a.c., politistii de investigarea fraudelor, impreuna cu cei rutieri si de la transporturi, au desfasurat o actiune pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor ce se comit in domeniul comertului cu carne si produse din carne congelate.

Controalele au vizat descoperirea ilegalitatilor comise cu ocazia efectuarii importurilor/operatiunilor intracomunitare si comercializarii acestor produse pe teritoriul Romaniei, precum si identificarea si tragerea la raspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente catre bugetul de stat, prin desfasurarea de operatiuni de achizitie intracomunitara/import, fara evidentierea activitatilor comerciale.

 

URMARIT INTERNATIONAL DE AUTORITATILE FRANCEZE, DEPISTAT DE POLITISTII ROMANI

Un barbat din Bistrita-Nasaud, pe numele caruia autoritatile din Franta au emis mandat european de arestare pentru furt calificat si spalare de bani, a fost depistat de politistii specializati in investigatii criminale din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud.

Ieri, in urma schimbului de date si informatii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I.- I.G.P.R., politisti ai Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud, in colaborare cu politisti de la Politia Orasului Singeorz-Bai si Postul de Politie Zagra au depistat, pe raza orasului Singeorz-Bai, un barbat, de 44 de ani, din Suplai, judetul Bistrita-Nasaud, urmarit international.

Impotriva acestuia, autoritatile judiciare din Franta au emis mandat european de arestare, fiind cercetat pentru comiterea infractiunilor de furt calificat, spalare de bani si participare la un grup criminal.

Barbatul a fost prezentat procurorilor de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj, acesta fiind retinut pentru 24 de ore.

Cel in cauza a fost incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J. Bistrita-Nasaud si urmeaza a fi prezentat magistratilor de la Curtea de Apel Cluj, pentru confirmarea mandatului, in vederea predarii catre autoritatile franceze.

 

0 comentarii2653 vizualizări27 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0