Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 02 Martie 2024 - 14587
SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII: SIGURANTA RUTIERA.

In cadrul Saptamanii Prevenirii Criminalitatii, vineri, 4 octombrie, politistii bistriteni au desfasurat o serie de activitati pe tema prevenirii accidentelor rutiere, in ziua dedicata sigurantei rutiere.

 Intre orele 10.00 - 13.00, politistii rutieri si de la prevenire au desfasurat o campanie de sensibilizare a populatiei asupra efectelor nerespectarii legii rutiere, in cadrul Zilei sigurantei rutiere,  prin expunerea unui simulator de coliziune in trafic, in municipiul Bistrita.

 Conducatorii auto si pasagerii care au fost surprinsi fara a purta centura de siguranta au fost opriti si invitati, in mod gratuit si pe baza consimtamantului, sa testeze simulatorul pentru a vedea cum este resimtit impactul unei coliziuni in lipsa centurii de siguranta. Multi soferi au fost curiosi sa vada cum functioneaza, iar printre cei care au testat simulatorul s-a numarat inclusiv o tanara ce urmeaza cursurile unei scoli de soferi si se afla in timpul lectiei cu instructorul auto.

            Vineri, dis-de-dimineata, in imediata vecinatate a Scolii Generale nr 6 "Stefan cel Mare" din Bistrita, "micii rutieristi", atent supravegheati si sprijiniti de politistii de la Serviciul Rutier si  Serviciul Ordine Publica s-au dovedit extrem de activi si de preocupati de siguranta in trafic a colegilor lor care intra sau ies de la cursuri. Patrulele scolare de circulatie din municipiul Bistrita sunt formate din elevi din ciclul gimnazial, iar rolul lor este acela de a dirija circulatia pietonilor in zonele cu trafic intens din municipiu. Ele s-au "reactivat" odata cu inceperea anului scolar 2013-2014. 

         ****

"Implica-te pentru siguranta comunitatii tale! Fii alaturi de Politie in SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII  30 SEPTEMBRIE- 6 OCTOMBRIE  2013!"

 

0 comentarii2926 vizualizări04 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0