Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Pieton accidentat. Sofer beat. EVAZIUNE FISCALA IN PANIFICATIEI.
In 10.10.2013, ora 17.45, pe DN 15 A, in localitatea Dipsa, o conducatoare auto de 19 ani din Teaca l-a colizionat pe C. C. de 26 ani din Dipsa, care, in calitate de pieton, a traversat drumul fara sa se asigure si prin loc nepermis. In urma accidentului a rezultat ranirea usoara a pietonului.

Conducatoarea autoturismului a fost testata cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ si i s-au recoltat probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetarile continua de Serviciul Rutier.

 

Sofer depistat sub influenta bauturilor alcoolice

In 11.10.2013, ora 02.50, pe DN 17, in localitatea Tureac, politistii l-au depistat in trafic pe C.C. de 34 ani din Bistrita Birgaului, in timp ce conducea un autoturism fiind sub influenta bauturilor alcoolice (0,59 mg/l alcool pur in aerul expirat). Acesta a fost condus la Spitalul Judetean Bistrita pentru recoltarea de probe biologice.
Cercetarile continua de Sectia 2 Politie Rurala Prundu Bargaului, pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoana cu o imbibatie alcoolica peste limita legala.

 

POLITISTII ACTIONEAZA PENTRU COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE IN DOMENIUL PANIFICATIEI

Politistii au demarat, la data de 1 septembrie a.c., o ampla actiune de prevenire si combatere a ilegalitatilor in domeniul producerii, prelucrarii, achizitionarii si comercializarii produselor cerealiere si de panificatie. De la declansarea actiunii, politistii au efectuat peste 1.000 de controale in urma carora au constatat 9 infractiuni, au aplicat peste 500 de sanctiuni contraventionale si au ridicat in vederea confiscarii peste 2000 de kilograme de produse fara documente legale.

In acest sens, in luna septembrie a.c., in judetul Bistrita-Nasaud, politistii au efectuat 1074 de controale, dintre care 332 la societati comerciale, 106 la persoane fizice, fiind verificate si 636 de mijloace de transport.

In urma activitatilor desfasurate, politistii au constatat noua infractiuni la Legea nr. 241/2005 privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

De asemenea, politistii au aplicat 508 sanctiuni contraventionale, dintre care 105 la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite. Valoarea totala a sanctiunilor contraventionale aplicate este de 214.400 de lei.

In cadrul dosarelor penale si urmare a contraventiilor aplicate au fost indisponibilizate/confiscate bunuri in valoare de 10.068 lei si 2098 de kg de produse.

Ca masuri complementare, a fost suspendata/oprita activitatea unei unitati de morarit si panificatie.

La activitati au fost angrenati si specialisti din cadrul Directiei Judetene pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si Oficiului Pentru Protectia Consumatorului Bistrita-Nasaud.

Reamintim faptul ca, incepand cu 1 septembrie a.c., din dispozitia sefului Politiei Romane, politistii desfasoara actiuni punctuale in domeniul transportului, producerii, depozitarii, prelucrarii, achizitionarii si comercializarii produselor cerealiere si de panificatie.

Sunt verificate atat actele care insotesc transporturile, cu privire la concordanta datelor inscrise in ele, existenta firmelor mentionate in documente, precum si evidentierea in actele contabile ale societatilor comerciale a tranzactiilor efectuate, de la producator la beneficiarul final.

0 comentarii2436 vizualizări11 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0