Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
SARBATORI DE IARNA IN SIGURANTA. Actiunea COMBAT 2013.

Campania de prevenire -informare "Sarbatori de iarna in siguranta" este destinata populatiei judetului BISTRITA- NASAUD si se va desfasura pe perioada 16-20 decembrie. Pe parcursul celor cinci zile de campanie politistii de proximitate, elevii voluntari, politistii de la structura de prevenire si cea rutiera vor veni in intampinarea cetatenilor cu informatii preventive pe mai multe linii de victimizare. Activitatile se vor desfasura in zone cu potential criminogen din judet: piete, supermarketuri, parcari, locuinte, parcuri, strazi aglomerate.

 

CALENDARUL ACTIVITATILOR

LUNI, 16.12 - Prevenirea furturilor din locuinte
?distribuirea de pliante si fluturasi si expunerea de afise in magazine, in zona blocurilor, a caselor izolate, a celor in constructie etc.;
?intalniri cu administratorii asociatiilor de locatari din municipiul Bistrita si prelucrarea de informatii preventive, insotite de pliante si fluturasi;
? discutii cu persoanele in varsta, care locuiesc singure sau in case izolate din mediul rural.

MARTI, 17.12 - Prevenirea furturilor din autoturisme
? distribuirea de pliante, stikere, odorizante auto, brelocuri si fluturasi, expunerea de afise in principalele parcari din municipiu si punerea acestora la dispozitia clientilor din magazinele care comercializeaza piese auto, service-uri si statii de alimentare din judet

MIERCURI, 18.12 - Prevenirea furturilor din societati comerciale
?distribuirea de pliante cu mesaje preventive in interiorul si imprejurimile supermarketurilor din municipiu;
?intalniri cu administratorii societatilor comerciale si prelucrarea de informatii preventive, insotite de pliante cu mesaje preventive.

JOI 19.12 - Prevenirea furturilor din buzunare, genti si a talhariilor
?distribuirea de pliante cu materiale preventive in zonele cu aglomerari de populatie din judet.

VINERI, 23.12 - Prevenirea victimizarii pe linie rutiera
?actiuni de prevenire activa in zonele cu risc pe linie de pietoni din municipiul Bistrita
?distribuirea de pliante cu mesaje preventive pe linie de prevenire a accidentelor cauzate de traversari neregulamentare, consum de alcool, viteza la volan sau neacordare prioritate pietoni

ALTE ACTIVITATI:
?Participarea la emisiuni radio-TV si transmiterea de informatii preventive pe toate liniile de victimizare.

? Organizarea de actiuni de prevenire activa in locurile si zonele vulnerabile din perspectiva infractiunilor specifice sarbatorilor de iarna

Politistii bistriteni va doresc sarbatori de iarna in siguranta!

.

Bunuri confiscate de politisti in baza Planului de Actiune COMBAT 2013

In 13.12.2013, in baza Planului de Actiune COMBAT 2013, politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Bistrita-Nasaud impreuna cu politisti din cadrul Biroul Politiei Rutiere au desfasurat o actiune in municipiul Bistrita pe linia combaterii evaziunii fiscale in domeniul comertului cu carne si produse din carne congelate, legume fructe, alcool, bauturi alcoolice si tigari precum si obiecte ornamentale pentru sarbatorile de iarna provenite din import sau din achizitii intracomunitare si protejarea bugetului consolidat al statului.
Cu aceasta ocazie cu care au fost aplicate 14 contraventii in cuantum de 6900 lei si a fost constatata o infractiune de evaziune fiscala.
De asemenea, s-au confiscat suma de 1.189 lei, 131 kg de carne congelata si fructe, precum si tigari, cafea si oua a caror valoare comerciala este de aproximativ de 1.200 de lei.

 

.

Articole pirotehnice confiscate de politistii bistriteni

Cu ocazia verificarilor efectuate de catre lucratori ai Biroului Arme Explozivi si Substante Periculoase Bistrita-Nasaud impreuna cu lucratori din cadrul Biroului de Ordine Publica, in baza planului de actiune "FOC DE ARTIFICII 2013-2014, a fost identificat in municipiul Bistrita numitul H.A. din localitate, in varsta de 23 de ani, care detinea in vederea comercializarii 364 petarde, fara a detine autorizatie in acest sens.
Articolele pirotehnice au fost ridicate in vederea cercetarilor, iar barbatul este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de "Orice operatiuni cu articole pirotehnice efectuata fara drept".

 

Inselati dupa ce li s-a promis ca vor munci in Germania.

In 13.12.2013, orele 16.40, politistii au fost sesizati de catre numitii T.E. de 23 de ani, T.P. de 20 de ani si G.M. in varsta de 16 ani, toti din Sieu, cu privire la faptul ca, in urma vizualizarii unui anunt pe un site, la data de 12.12.2013 au fost inselati de o persoana necunoscuta care le-a promis ca-i transporta la munca in Germania si i-a pagubit cu suma de aproximativ 650 lei.
Din verificarile efectuate, politistii au identificat principalul suspect in persoana numitului C.R. din Bistrita, in varsta de 18 ani, fata de care se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune.

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii2737 vizualizări17 decembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0