Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
Tanar retinut pentru 24 de ore pentru ultraj. Tigari fara documente de provenienta.

La data de 13 ianuarie a.c., politistii au fost sesizati de catre numitul T.M., din localitatea Urmenis, cu privire la faptul ca un politist din localitate a fost intepat cu un cutit de catre o persoana.

In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit faptul ca doi agenti de politie, in varsta de 25, respectiv 27 de ani, din cadrul Postului de Politie Urmenis s-au deplasat la un bar din localitate, pentru aplanarea unui scandal, sesizat prin serviciul unic de urgenta 112 de catre numitul D.A, in varsta de 25 de ani, din Singeorgiu de Cimpie, judetul Mures.

Ajunsi la fata locului politistii au constatat faptul ca tanarul de 25 de ani era plecat din bar, motiv pentru care i-au solicitat acestuia sa revina la locul evenimentului in vederea lamuririi situatiei.
Acesta le-a relatat politistilor ca a fost lovit de doua persoane aflate in bar, moment in care au inceput discutii contradictorii intre tanarul in varsta de 25 de ani si cei doi presupusi agresori, motiv pentru care au fost invitati toti trei la sediul postului de politie.
D.A., prin surprindere si pe fondul consumului de alcool, a scos din buzunar un briceag, cu care l-a intepat pe agentul de politie, in varsta de 25 de ani, in exteriorul coapsei piciorului, iar in momentul in care colegul sau, in varsta de 27 de ani, a intervenit, l-a intepat si pe acesta superficial in zona umarului.
Agresorul a fost imobilizat de catre cei doi politisti si condus la sediul postului de politie.
Cei doi politisti nu au necesitat internarea si nu le-a fost pusa viata in pericol.
Fata de D.A. a fost dispusa masura retinerii pentru 24 de ore si urmeaza a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva.
Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj.

 

.

Barbat cercetat pentru evaziune fiscala

La data de 13 februarie a.c., lucratorii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetarile in cauza penala complexa privind pe numitul B.D., in varsta de 48 de ani, din municipiul Bistrita, iar dosarul a fost inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, cu propunere de trimitere in judecata a acestuia, pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala.
B.D. este suspectat ca in perioada 2005-2008, avand calitatea de administrator al unei societati comerciale din judetul Bistrita-Nasaud, a inregistrat in evidenta contabila a societatii facturi fiscale, provenind de la mai multe societati comerciale, facturi ce cuprind operatiuni comerciale nereale, in scopul generarii TVA-ului deductibil si implicit a diminuarii TVA-ului de plata.
Prejudiciul cauzat Bugetului de Stat este de 1.882.490 de lei si a fost recuperat integral.

 

.

Depistat de politisti in timp ce oferea spre vanzare tigari, fara documente de provenienta

La data de 13 februarie a.c., politistii l-au depistat, pe raza localitatii Chiochis, pe numitul C.T., in varsta de 42 de ani, din Simleul Silvaniei, judetul Salaj, in timp ce oferea spre vanzare tigarete, a caror provenienta nu a putut fi dovedita in conditiile legii.
Toate pachetele de tigari au fost ridicate in vederea confiscarii.
Valoarea bunurilor ridicate in vederea confiscarii este de 70 de lei.
Barbatul in varsta de 42 de ani a fost sanctionat cu avertisment.

 

.

 

Actiuni pentru prevenirea si combaterea absenteismului scolar

La data de 13 februarie a.c., lucratorii Postului de Politie Maieru au efectuat o actiune, pentru prevenirea si combaterea absenteismului scolar, in zona adiacenta unitatilor de invatamant.
Cu aceasta ocazie au fost depistati doi elevi, iar cadrele didactice din cadrul unitatii de invatamant la care cei doi studiaza au fost instiintate cu privire la acest aspect.

 

1 comentariu2646 vizualizări15 februarie 2014
rss 2.0
rss 2.0