Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
Tanar, in varsta de 24 de ani, cercetat pentru furt. FEMEIA BISTRITEANA, INFORMATA SI PROTEJATA.

La data de 2 martie a.c., politistii au fost sesizati de catre angajata unui magazin situat in municipiul Bistrita cu privire la faptul ca a prins in flagrant un tanar care a sustras din magazin mai multe bunuri.
La fata locului politistii l-au identificat pe numitul R.T., in varsta de 24 de ani, din municipiu, banuit ca ar fi sustras din incinta magazinului mai multe produse cosmetice in valoare de aproximativ 118 lei.
Prejudiciul a fost recuperat in totalitate.
Cercetarile sunt continuate de catre Politia Municipiului Bistrita sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

.

Accident rutier produs pe raza comunei Lesu

La data de 2 martie a.c., pe DJ 172 C, pe raza comunei Lesu, numitul D.I.D., in varsta de 21 de ani, din Lunca Lesului, in timp ce conducea, sub influenta bauturilor alcoolice, o autoutilitara neinmatriculata, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, a parasit carosabilul si a colizionat cu copacii aflati pe marginea drumului.

In urma coliziunii a rezultat vatamarea corporala a conducatorului auto care a fost transportat la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud pentru a i se acorda ingrijiri medicale.
Cercetarile sunt continuate de catre Politia orasului Nasaud.

 

 

FEMEIA BISTRITEANA, INFORMATA SI PROTEJATA

In perioada 1-8 martie, Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud desfasoara campania "Femeia bistriteana, informata si protejata".

Prima saptamana a lunii martie este dedicata femeii, un bun prilej pentru politia bistriteana de a le avea in centrul atentiei pe reprezentantele sexului frumos.
In acest context se organizeaza actiuni informativ-preventive, menite sa promoveze drepturile femeilor si sa reduca riscul de victimizare a acestora. Politistii vor fi prezenti in unitatile de invatamant liceal din municipiu cu sfaturi si recomandari specifice pentru adolescente. De asemenea, vor fi avute in vedere si persoanele varstnice, deoarece acestea reprezinta o categorie sociala cu un grad ridicat de vulnerabilitate.
Mesajele preventive adresate doamnelor si domnisoarelor vor fi transmise si cu ocazia zilei de 8 martie, cand ofiterii de prevenire, insotiti de voluntarii politiei, vor fi prezenti in trafic, alaturi de politistii din cadrul Serviciului Rutier, pentru a le felicita.

Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud si politistii bistriteni ureaza tuturor doamnelor si domnisoarelor o primavara insorita, in siguranta, fara evenimente neplacute!

CALENDARUL ACTIVITATILOR

MARTI, 04 martie, ora 13:00
Activitate informativ- preventiva adresata adolescentelor din Grupul Scolar Sanitar

MIERCURI, 05 martie,
ora 10:00
Sesiune de informare - antivictimizare adresata femeilor de varsta a treia din " Clubul Pensionarilor" Bistrita - in colaborare cu Asociatia Clubul Amazoanelor Bistritene.
Locatia: Cantina Sociala de pe langa Biserica " Petru Rares" Bistrita

ora13:00
Activitate informativ- preventiva adresata elevelor din Grupul Scolar "Sfanta Maria" Bistrita

ora 14:30
Dezbatere pe tema " Adolescenta in siguranta" cu voluntarele din cadrul Asociatiei "Impact" Bistrita.
Locatia: Centrul de Voluntariat Bistrita

JOI, 06 martie
ora 09:00
Activitate informativ- preventiva adresata elevelor Liceului de Muzica " Tudor Jarda"

ora 13:00
Activitate informativ- preventiva adresata elevelor din internatul Grupului Scolar Sanitar, in colaborare cu AFI Pro Familia

ora 18:00
Participare, alaturi de elevele voluntare ale politiei, la gala " Femeia europeana 2014" organizata de " Fundatia Doris".

SAMBATA, 08 martie
Distribuire de pliante preventive, felicitari si flori doamnelor si domnisoarelor participante la trafic, in municipiul Bistrita, alaturi de elevii voluntari ai politiei si de Politia Rutiera.

0 comentarii2814 vizualizări03 martie 2014
rss 2.0
rss 2.0