Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 28 Martie 2024 - 14587
ZIUA PORTILOR DESCHISE.

Peste 800 de elevi, prescolari si cadre didactice au vizitat sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud precum si sediile politiilor orasenesti Nasaud si Beclean. Luni, 24 martie 2014, cu prilejul aniversarii celor 192 de ani de existenta, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud si la sediile Politiei oraselor Nasaud, Beclean si Singeorz-Bai a avut loc "Ziua Portilor Deschise".

          La acest eveniment au participat elevii voluntari ai politiei si peste 800 de prescolari, elevi si profesori de la gradinitele, scolile generale si liceele din municipiul Bistrita, precum si din cele trei orase din judetul nostru.

         La sediul inspectoratului, acestia au avut ocazia sa viziteze birourile in care isi desfasoara activitatea politistii de investigatii criminale si cei de ordine publica.

In curtea institutiei noastre le-au fost prezentate autospecialele Serviciului Rutier, Actiuni Speciale, Centrului de Retinere si Arest Preventiv si Criminalistic precum si tehnica din dotare, folosita in misiunile lor.

Cei interesati au putut testa aparatul etilotest, din dotarea Serviciului Rutier, le-au fost prelevate, de catre politistii criminalisti, amprente papilare care le-au ramas ca amintire, sub forma de breloc.

Copiii au facut cunostinta cu cainele politist de urma Hugo, nelipsit de la astfel de momente festive.

De asemenea, voluntarii politiei bistritene au fost premiati de catre conducerea unitatii si politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, fiindu-le inmanate diplome pentru implicarea activa in campaniile de prevenire desfasurate la nivelul judetului nostru.

Ziua Portilor Deschise a fost organizata si de catre Politia orasului Nasaud. Astfel, un numar de aproximativ 200 de elevi de la Scoala Generala Mihai Eminescu din orasul Nasaud au vizitat sediul Politiei Orasului Nasaud, fiindu-le prezentate birourile in care politistii isi desfasoara activitatea precum si dotarea logistica a subunitatii, fiind pus accent pe echipajul de politie rutiera. De asemenea, pe terenul de sport al Scolii Generale Mihai Eminescu luptatori din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale au executat o demonstratie de autoaparare si au prezentat mijloacele din dotare. Un punct aparte, foarte gustat de catre asistenta, a fost demonstratia executata de catre agentul de politie Scurtu Ionel, cu cainele de serviciu NOP, care a raspuns perfect comenzilor primite si a starnit admiratia celor prezenti.

De asemenea, Ziua Portilor Deschise a fost marcata si la nivelul Politiei orasului Beclean, unde celor peste 120 de elevi le-a fost prezentata tehnica din dotarea formatiunilor rutiera si de ordine publica, iar cainele politist le-a facut o demostratie.

 Le multumim pe aceasta cale tuturor celor care au raspuns pozitiv invitatiei noastre!

 

 

 

0 comentarii2716 vizualizări25 martie 2014




rss 2.0
rss 2.0