Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 14 Mai 2024 - 14587
La volan, fara permis de conducere. Conducea un autoturism sub influenta bauturilor alcoolice.

La data de 7 aprilie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai au depistat in trafic, pe DN 17D, un barbat in varsta de 57 de ani, din localitatea Ilva Mica, in timp ce conducea un autoturism sub influenta bauturilor alcoolice.

          In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante".

 


         La volan, fara permis de conducere

          La data de 7 aprilie a.c., politisti ai Politiei orasului Nasaud au depistat in trafic un tanar, in varsta de 34 de ani, din comuna Miresu Mare, judetul Maramures, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17C, pe raza localitatii Cosbuc, cu viteza de 75 km/h.

Conducatorul autovehiculului nu a oprit la semnalul regulamentar de oprire al politistului, motiv pentru care s-a procedat la urmarirea acestuia. La scurt timp, acesta a fost depistat in curtea unui imobil din aceeasi localitate.

In urma verificarilor efectuate de politisti a rezultat faptul ca tanarul maramuresean nu poseda permis de conducere.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

 


        Accident de circulatie produs in localitatea Beudiu, pe fondul consumului de alcool

                    La data de 7 aprilie a.c., politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca pe DJ 172A, pe raza localitatii Beudiu, a avut loc un accident de circulatie.

          Din verificarile efectuate de politisti la fata locului a rezultat faptul ca un barbat in varsta de 37 de ani, din localitatea Tonciu, in timp ce conducea un autoturism, din cauza consumului de alcool si a neadaptarii vitezei la conditiile de drum, intr-o curba la dreapta, a pierdut controlul autovehiculului si a intrat in coliziune cu un stalp din beton.

         In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala a conducatorului auto.

          Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

         Cercetarile sunt continuate de catre Politia orasului Beclean.

 

         ***

         Politistii rutieri atrag atentia asupra respectarii regimului legal de viteza si adaptarii vitezei la conditiile de drum, intrucat viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau de trafic reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.

Nu va urcati la volan daca ati consumat bauturi alcoolice! Pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice trebuie sa stie ca risca si inchisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sanctiunea prevazuta de lege pentru cei depistati in trafic cu o imbibatie alcoolica de peste 0,8 g/l alcool pur in sange. De asemenea, pe timpul cercetarii permisul este retinut, fara drept de circulatie.

 

 

0 comentarii2730 vizualizări08 aprilie 2014




rss 2.0
rss 2.0