Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
"SCOALA ALTFEL-EDUCATIE PENTRU SIGURANTA". Accident de circulatie.

Pe parcursul celor cinci zile ale campaniei, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au fost, ca in fiecare an, alaturi de elevii si tinerii care isi desfasoara activitatea in scolile si liceele din judetul nostru. Politistii de prevenire, de ordine publica si politie rutiera, de la Serviciul de Actiuni Speciale, subunitati si posturi de politie, insotiti de elevii voluntari ai politiei, au desfasurat in scoli actiuni structurate pe diverse domenii de prevenire, precum: protejarea patrimoniului, delincventa juvenila si victimizarea minorilor, prevenirea consumului de droguri, a traficului de persoane sau educatia rutiera. 

Astfel, au fost prezentate teme informative de prevenire, adaptate celor trei cicluri de invatamant, respectiv primar, gimnazial si liceal, fiind tratate subiecte precum efectele consumului de droguri, siguranta pe internet, victimizarea sexuala si violenta domestica, violenta scolara, educatia si siguranta rutiera, , absenteism, abandon scolar, cariera de politist si voluntari pentru un viitor mai sigur.

          Politistii au distribuit pliante si materiale preventive elevilor participanti la actiune, au prezentat doua filme de scurt metraj, cu caracter preventiv, cu temele "Prevenirea violentelor si a consumului de droguri", si "Prevenirea pornografiei infantile pe Internet", precum si spoturi video pe linie de educatie rutiera.

          Totodata, politistii au prezentat autospecialele politiei precum si tehnica din dotare, folosita in misiuni.

De asemenea, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares, impreuna cu reprezentanti ai Ocolului Silvic Beclean, ai Primariei Comunei Caianu Mic, consilieri locali, oficialitati politice ale judetului, elevi din cadrul Liceului Tehnologic Caianu Mic si voluntari ai politiei bistritene, au participat la Campania de impadurire a unei suprafete de 5.000 m2 in localitatea Dobric, ocazie cu care au fost plantati 2.200 de puieti.

 

Reamintim faptul ca in perioada 7-11 aprilie a.c., politistii bistriteni au desfasurat activitati preventiv-informative, cu caracter complex, adresate elevilor si tinerilor din judetul Bistrita-Nasaud, sub egida campaniei organizate la nivel national "Scoala altfel- sa stii mai multe, sa fii mai bun!".

 

.

 

             Accident de circulatie produs in localitatea Sintereag

               La data de  11 aprilie a.c., politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca pe raza localitatii Sintereag a avut loc un accident de circulatie.

             In urma cercetarilor efectuate la fata locului a rezultat faptul ca un tanar, in varsta de 18 ani, din Beclean, in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat, in localitatea Sintereag, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu pietris, a pierdut controlul autovehiculului si a intrat in coliziune cu un autoturism care era parcat in fata unui imobil.

             In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala usoara a unei batrane, in varsta de 72 de ani, pasagera in autoturismul parcat.

            Fata de conducatorul autoturismului cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Vatamare corporala dn culpa" si "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat".

 

 

           O femeie, in varsta de 49 de ani, este cercetata pentru evaziune fiscala

  La data de 11 aprilie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor au identificat o femeie, in varsta de 49 de ani, din Sieu-Magherus, banuita ca in perioada ianuarie- septembrie 2013, in calitate de administrator al unei societati comerciale din localitate, ar fi retinut si nu ar fi virat, in termenul prevazut de lege, la Bugetul General Consolidat al Statului contributii cu retinere la sursa, in valoare de 9.500 de lei.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

 

 

          178 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 38.115 lei, au fost aplicate de politistii bistriteni iar 41 mc material lemnos au fost confiscati

                    La data de 11 aprilie a.c., pe raza judetului Bistrita-Nasaud, 180 de politisti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publica, politie rutiera si politie transporturi,  impreuna cu politisti ai Serviciului de Investigatii Criminale, Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, jandarmi si inspectori ai Directiei Sanitar-Veterinare Bistrita-Nasaud au actionat, in sistem integrat, pentru cresterea gradului de siguranta a cetatenilor, combaterea evaziunii fiscale si protejarea bugetului consolidat al statului, precum si pentru diminuarea fenomenului infractional si contraventional specific perioadei premergatoare sarbatorilor pascale.

Astfel, au fost aplicate 178 de sanctiuni contraventionale in valoare de 38.115 lei, dintre care 133 pentru nerespectarea/incalcarea prevederilor legale privind circulatia pe drumurile publice, 13 sanctiuni privind  faptele de incalcare a normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 22 de contraventii  privind  activitatile comerciale ilicite si alte 10 sanctiuni contraventionale pentru abateri constatate la alte acte normative.

 Totodata, politistii au ridicat in vederea confiscarii 41 mc material lemnos.

 

 

0 comentarii2744 vizualizări12 aprilie 2014
rss 2.0
rss 2.0