Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
SARBATORI PASCALE IN SIGURANTA. La volan sub influenta bauturilor alcoolice. Cercetati pentru evaziune fiscala.

Depistat, in trafic, de politisti in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat.                     

           La data de 14 aprilie a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au depistat in trafic, pe raza localitatii Vermes, un barbat, in varsta de 43 de ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism a carui autorizatie de circulatie provizorie este expirata.

          Fata de conducatorul autovehiculului sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat".

 

           La volan sub influenta bauturilor alcoolice

         La data de 14 aprilie a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Sanmihaiu de Campie, in timp ce efectuau serviciul de indrumare si control al traficului rutier pe DJ 162, au identificat un autoturism rasturnat in gradina unui imobil situat in localitate.

         In urma verificarilor si cercetarilor efectuate, politistii au identificat un barbat, in varsta de 52 de ani, din aceeasi localitate, banuit ca ar fi condus autovehiculul respectiv.

         Acesta a fost testat cu aparatul etiotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur in aerul expirat, acestuia fiindu-i recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

        Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante".

 

          Doi barbati sunt cercetati de politisti pentru evaziune fiscala

           La data de 14 aprilie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au identificat un barbat, in varsta de 46 de ani, din Bistrita, banuit ca in perioada ianuarie 2013- ianuarie 2014, avand calitatea de administrator al unei societati comerciale din municipiu, ar fi retinut si nu ar fi virat, in termenul prevazut de lege, la Bugetul Consolidat al Statului, contributii cu retinere la sursa, in valoare de aproximativ 7.244 de lei.

          La aceeasi data, politistii au identificat un alt barbat, in varsta de 44 de ani, din comuna Mariselu, banuit ca in aceeasi perioada de referinta, in calitate de administrator al unei societati comerciale din localitatea Cetate, ar fi retinut si nu ar fi virat, in termenul prevazut de lege, la Bugetul General Consolidat al Statului, contributii cu retinere la sursa, in valoare de aproximativ 3.567 de lei.

         Fata de cei doi barbati cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.         

 

          Un bistritean este banuit de savarsirea mai multor furturi pe raza municipiului Bistrita

           La data de 14 aprilie a.c., politistii au fost sesizati prin serviciul unic de urgenta 112 cu privire la faptul ca in incinta unei farmacii situata pe raza municipiului Bistrita o persoana a fost prinsa in flagrant in timp ce sustragea portmoneul unei cliente.

         Din primele cercetari efectuate de politisti la fata locului a rezultat faptul ca un tanar, in varsta de 34 de ani, din Bistrita, ar fi patruns in incinta farmaciei respective si ar fi sustras din poseta unei femei, in varsta de 40 de ani, un portmoneu, in care se aflau 15 lei, fiind observat si imobilizat de catre un alt client.

           In urma cercetarilor si verificarilor efectuate de politisti a rezultat faptul ca bistriteanul ar fi comis si alte furturi din magazine, situate in municipiul Bistrita.

           Cercetarile sunt continuate de catre Biroul de Investigatii Criminale, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt, in vederea probarii intregii activitati infractionale a tanarului si a lamuririi tuturor imprejurarilor in care au avut loc evenimentele.

 

        In perioada 12-14 aprilie a.c., politistii bistriteni au aplicat peste 540 de sanctiuni, in valoare de 96.210 lei       

          In perioada 12-14 aprilie a.c., pe raza judetului Bistrita Nasaud, pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale, premergator Sarbatorilor de Pasti, au fost aplicate in cadrul actiunilor desfasurate 548 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 96.210 lei.

Astfel,  394 de politisti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publica, politie rutiera, investigatii criminale, politie transporturi, arme, explozivi si substante periculoase, impreuna cu jandarmi, reprezentanti ai Directiei Sanitar-Veterinare si inspectori din cadrul Oficiului Judetean Pentru Protectia Consumatorilor au actionat,  in sistem integrat, in vederea cresterii gradului de siguranta al cetateanului si pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale.

417 sanctiuni contraventionale au fost aplicate la legislatia rutiera, 43 privind  activitatile comerciale ilicite, 75 privind faptele de incalcare a normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice si alte 19 sanctiuni contraventionale pentru abateri la alte acte normative, fiind ridicate in vederea confiscarii bunuri in valoare de 1.340 de lei.

 

.


PERCHEZITII  DOMICILIARE DESFASURATE PE RAZA ORASULUI SINGEORZ-BAI

            La data de 15 aprilie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor, impreuna cu politisti din cadrul Politiei municipiului Bistrita, Politiei orasului Singeorz-Bai si Serviciului Criminalistic, sprijiniti de inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Bistrita-Nasaud au efectuat sapte perchezitii domiciliare in orasul Singeorz-Bai, la sediul social si punctele de lucru a trei societati comerciale.

           Actiunea s-a desfasurat in cadrul dosarului penal in care se efectueaza cercetari fata un barbat, in varsta de 55 ani, din Singeorz-Bai, s.a. sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Barbatul este suspectat ca in perioada 1 ianuarie 2007 - 6 februarie 2009, in calitate de administrator al celor trei societati comerciale perchezitionate, toate cu sediul social in localitatea Singeorz-Bai, nu a inregistrat in evidenta contabila a societatilor sumele de bani obtinute din vanzarea a 229.105 paini, a obtinut rambursari de TVA, in valoare de 400.000 de lei si a inregistrat in evidenta contabila a societatilor 286 de facturi fiscale fictive, reprezentand cheltuieli ce nu au la baza operatiuni reale.

 Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 5.009.876,31 lei.

            Urmare a  perchezitiilor domiciliare efectuate au fost descoperite si ridicate inscrisuri, documente de evidenta contabila ce au legatura cu cauza si, totodata, au fost identificate zece persoane fizice care prestau diverse activitati in cadrul celor trei societati comerciale, fara a avea incheiate contracte individuale de munca sau alte forme legale prevazute de Codul Muncii.

            Administratorul societatii, precum si persoanele responsabile cu intocmirea documentelor de evidenta contabila, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, pentru audieri, urmand ca pe baza probelor administrate sa se dispuna masurile legale.

 

.

 

In saptamana premergatoare Sarbatorilor de Pasti, politistii bistriteni sunt prezenti in comunitate pentru a informa cetatenii in privinta celor mai frecvente infractiuni care se pot comite in aceasta perioada.

 Incepand de luni, 14 aprilie a.c., acestia au avut in atentie furturile de sau din autoturisme si au desfasurat o ampla actiune de informare in zonele din municipiu cu aglomerari de populatie, respectiv parcari publice, parcari ale principalelor supermarketuri din oras si statii de alimentare cu carburanti. De asemenea, au fost distribuite pliante cu recomandari preventive pe aceste teme, materialele fiind puse si la dispozitia clientilor din magazinele care comercializeaza piese auto de pe raza judetului Bistrita-Nasaud.

          Astazi, 15 aprilie, politistii vor avea in vedere furturile din locuinte, urmand a se lua legatura cu administratorii asociatiilor de locatari din cartierele de locuinte din mediul urban, precum si cu locuitorii din case izolate. Informatiile preventive vor fi insotite de materiale  pe aceste teme, iar accentul va fi pus pe riscul comiterii de spargeri de locuinte in noaptea de Inviere sau in zilele de Pasti, perioada in care un numar mare de proprietari lipsesc temporar de la domiciliu.

          Deoarece in aceasta perioada afluxul persoanelor care ies la cumparaturi este foarte mare, zonele aglomerate sunt medii propice in care hotii din buzunare pot sa actioneze. Pe langa masurile de prevenire activa, politistii vor fi prezenti in incinta si in imprejurimile supermarketurilor, a magazinelor cu autoservire sau a centrelor comerciale, pentru a trage un semnal de alarma catre populatie in privinta furturilor si a talhariilor carora acestia le pot cadea victime.

In zilele de miercuri si joi populatia va fi informata in privinta modalitatilor de autoprotectie impotriva furturilor din buzunare si  genti, cu evidentierea faptului ca astfel de infractiuni sunt cauzate de comportamentul neglijent al potentialelor victime.

          Ultima zi a campaniei, vineri 18 aprilie a.c., va fi dedicata sigurantei rutiere. Actiunile de prevenire activa, pe care politistii de ordine publica si cei de la formatiunea rutiera le desfasoara in aceasta perioada, vor fi completate de informari privind cauzele accidentelor rutiere, care au avut loc in ultima perioada in judetul nostru, precum si de recomandari preventive destinate pietonilor si conducatorilor auto, in ceea ce priveste viteza neregulamentara si consumul de alcool la volan.

           In aceasta campanie preventiva, care are deja o traditie de 8 ani, sunt implicate toate structurile de politie, respectiv politisti de prevenire, ordine publica, politie rutiera, politiile orasenesti si sectiile de politie rurala, precum si elevii voluntari ai politiei.

0 comentarii2968 vizualizări15 aprilie 2014




rss 2.0
rss 2.0