Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Peste 580 de sanctiuni, in valoare de 112.925 de lei, aplicate de politistii. RECOMANDARI PENTRU PASTI.

In perioada 15-17 aprilie a.c., pe raza judetului Bistrita- Nasaud, 367 de politisti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publica, politie rutiera, investigatii criminale, politie transporturi, arme, explozivi si substante periculoase, impreuna cu jandarmi, reprezentanti ai Directiei Sanitar-Veterinare si ai Inspectoratului Teritorial de Munca Bistrita-Nasaud au actionat,  in sistem integrat, in vederea cresterii gradului de siguranta al cetateanului si pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale.

Din cele 585 de sanctiuni contraventionale, 478 au fost aplicate la legislatia rutiera, 36 privind activitatile comerciale ilicite, 56 privind faptele de incalcare a normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice si alte 15 sanctiuni pentru abateri la alte acte normative, fiind ridicate in vederea confiscarii bunuri in valoare de 8.644 de lei.

Actiunile preventive-reactive vor continua pana la data de 19 aprilie a.c.

 


          Actiune, in sistem integrat, desfasurata pe raza orasului Nasaud.

  La data de 17 aprilie a.c., politistii din cadrul Serviciilor de Ordine Publica, Investigare a Fraudelor si Investigatii Criminale au desfasurat o actiune, in sistem integrat, pe raza orasului Nasaud, pentru cresterea gradului de siguranta al cetatenilor precum si diminuarea fenomenului infractional si contraventional specific perioadei premergatoare sarbatorilor pascale.

Astfel, au fost aplicate 14 sanctiuni contraventionale, in valoare de 8.500 de lei, dintre care 13 privind activitatile comerciale ilicite, si au fost confiscate produse agroalimentare, in valoare de 1.104 lei.

 


          Sanctiuni contraventionale aplicate pe linia prevenirii si combaterii pescuitului ilegal si a comertului ilegal cu produse piscicole.

           In perioada 11-17 aprilie a.c., politistii Serviciului de Ordine Publica, Serviciului Rutier, impreuna cu cei din cadrul Biroului Judetean de Politie Transporturi Bistrita-Nasaud , reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura si ai Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor au actionat, in sistem integrat, pe raza judetului Bistrita-Nasaud pe linia prevenirii si combaterii pescuitului ilegal si a comertului cu produse piscicole, fiind aplicate 10 sanctiuni contraventionale, in valoare de 20.435 de lei.        

 


         Doi barbati au fost depistati de politisti in timp ce conduceau un autoturism, respectiv un moped, fara a poseda permis de conducere.

          La data de 17 aprilie a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au depistat, in trafic, un barbat, in varsta de 43 de ani, din Nuseni, in timp ce conducea pe DJ 172A un autoturism, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

         La aceeasi data, politistii din cadrul Postului de Politie Tarlisua au depistat un barbat, in varsta de 37 de ani, din Cireasi, in timp ce conducea pe DC 38A, pe raza localitatii Lunca Sateasca, un moped. Din verificarile efectuate de politisti a rezultat faptul ca acesta nu poseda permis de conducere.

         Fata de cei doi barbati cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

 


        Minor, accidentat usor, in municipiul Bistrita .     

         La data de 17 aprilie a.c., politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca pe raza municipiului Bistrita a avut loc un accident de circulatie.

        In urma cercetarilor efectuate de politisti la fata locului a rezultat faptul ca un barbat, in varsta de 38 de ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, a surprins si accidentat usor, cu oglinda retrovizoare, un minor, in varsta de 5 ani, din municipiu, care s-a angajat in traversarea strazii prin loc nemarcat si fara sa se asigure.

        Cercetarile sunt continuate de catre Biroul Rutier sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

 

RECOMANDARILE POLITISTILOR BISTRITENI PENTRU PASTI

                         Ca in fiecare an, pentru ca bistritenii sa sarbatoreasca Sfintele Sarbatori de Pasti in siguranta, politistii vor fi la datorie in vederea prevenirii si combaterii actelor de tulburare a ordinii si linistii publice, pentru protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, a patrimoniului acestora, precum si pentru prevenirea oricaror fapte antisociale.

 Apropierea Sfintelor Sarbatori de Pasti constituie intotdeauna prilej de bucurii si emotii. Cu aceasta ocazie, fiecare dintre noi isi programeaza atat cumparaturi, cat si deplasari de la domiciliu, in minivacante sau vizite la prieteni ori rude.

Pentru ca petrecerea sarbatorilor sa fie linistita si fericita, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud va recomanda sa aveti in vedere un minim de masuri de autoprotectie.

 

La cumparaturi:

-         manifestati prudenta in magazinele aglomerate, supravegheati-va geanta si nu o plasati in cosul de cumparaturi de unde poate fi sustrasa cu usurinta;

-         nu luati asupra dumneavoastra sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumparaturile planificate in acea zi;

-         cand este posibil, folositi cardul pentru cumparaturi;

-         pastrati banii in geanta, borseta sau intr-un buzunar inaccesibil si nu in sacosa de cumparaturi sau in buzunarul de la spatele pantalonilor;

 -         cand sunteti impins in aglomeratie, verificati-va imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri ca nu sunteti victima unei inscenari a unui hot;

-         cand achitati diferite bunuri, nu scoateti toti banii, ci numai suma necesara pentru a plati contravaloarea acestora;

-         obiectele tentante (telefoane mobile, lap-top-uri, genti, pungi de cadouri), lasate la vedere in masina, pot reprezenta adevarate "cadouri" pentru hoti;

-         nu lasati niciodata in autoturism actele masinii, bani sau alte documente importante.

 

Siguranta la domiciliu:

Nu va lasati locuinta neincuiata, chiar si pentru un scurt timp (cat

 plecati la un vecin sau pe casa scarii). In perioada sarbatorilor numerosi cersetori/vagabonzi intra in scarile de bloc si bat din usa in usa cerand bani sau mancare. Uneori acestia intra in locuintele neincuiate si fura bunurile aflate in imediata apropiere a usilor de acces, uneori chiar cu proprietarii in casa.

 

In cazul in care plecati de la domiciliu de Pasti, indiferent de perioada in care lipsiti, pentru ca revenirea sa va fie lipsita de surprize neplacute, nu neglijati urmatoarele aspecte:

-         rugati un vecin de incredere sa tina sub observatie casa si sa anunte imediat politia daca observa o persoana suspecta care stationeaza fara motiv in fata usii sau care incearca sa descuie usa;

-         spuneti numai persoanelor de incredere cand plecati de acasa pentru mai multe zile;

-         inchideti si asigurati la plecare toate usile si geamurile casei, usa de la balcon, geamul de aerisire de la baie;

-         pregatirile de deplasare sa fie facute cat mai discret;

-         atunci cand parasiti locuinta, o lumina aprinsa sau un aparat de radio in functiune, pot deruta eventualii musafiri nepoftiti;

-         obiectele de valoare mare si volum mic sau banii lichizi vor fi intotdeauna in atentia infractorilor, deci nu le lasati in locuinta.

 

In noaptea de Inviere:

-         evitati persoanele turbulente sau in stare de ebrietate, strazile cu baruri si terase unde se consuma alcool si sunt adunate persoanele galagioase;

-         nu lasati copiii nesupravegheati si nu le permiteti sa consume alcool;

-         evitati afisarea cu bijuterii ori sume mari de bani si nu faceti referiri la bunurile de valoare pe care le aveti asupra dumneavoastra;

-         alegeti drumurile intens circulate, luminate si evitati zonele in constructie, parcurile pustii si strazile laturalnice;

-         deplasati-va in grup si nu raspundeti la provocarile altor persoane;

-         nu acceptati compania persoanelor necunoscute.

 Pentru orice infractiune la care sunteti victima sau martor, apelati numarul unic de urgenta 112!

Retineti cat mai multe detalii despre autor: infatisare, particularitati, directia in care a fugit, numarul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. si comunicati toate amanuntele politiei.

 

 

.

 

SARBATORI PASCALE IN SIGURANTA

  Premergator si pe timpul Sfintelor Sarbatori de Pasti, peste 600 de politisti vor actiona in vederea asigurarii unui climat de ordine si siguranta publica si pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale

Pe raza judetului Bistrita-Nasaud politisti din cadrul Structurilor de Ordine Publica, Politie Rutiera, Arme, Explozivi si Substante Periculoase, Investigare a Fraudelor, Actiuni Speciale si Investigatii Criminale, impreuna cu politistii din cadrul serviciilor de conducere si coordonare a misiunilor, vor actiona zilnic in perioada 19-21 aprilie a.c.

Astfel, politistii rutieri vor fi prezenti, la orele de varf,  pe principalele artere din zonele turistice, precum si pe traseele de acces catre aceste zone, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie si a blocajelor rutiere, precum si pentru fluidizarea traficului rutier.

Politistii din cadrul structurilor de Ordine Publica vor actiona, zilnic, pe timpul desfasurarii slujbelor religioase si a altor manifestari de amploare, in vederea mentinerii unui climat de normalitate, prevenirii infractiunilor cu violenta si a furturilor. Vor fi desfasurate actiuni, in sistem integrat, pentru combaterea infractionalitatii stradale, a traficului si consumului de droguri, proxenetismului si identificarea persoanelor urmarite in temeiul legii.

In aceasta perioada, structurile de investigatii criminale vor actiona pe raza judetului Bistrita-Nasaud pentru prevenirea si combaterea fenomenului infractional, asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, in special in zonele in care vor fi organizate manifestari specifice acestor sarbatori.

 Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud va ureaza Sarbatori fericite!

0 comentarii2758 vizualizări18 aprilie 2014




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0