Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
BACALAUREAT IN SIGURANTA. DE RUSALII POLITISTII AU FOST LA DATORIE.

Politistii bistriteni desfasoara activitati specifice in vederea mentinerii ordinii si sigurantei publice pe timpul desfasurarii examenelor si a altor activitati adiacente, precum si pentru fluidizarea traficului rutier in zona institutiilor de invatamant de pe raza judetului Bistrita-Nasaud. Marti, 10 iunie a.c., la nivel national, a debutat prima sesiune a examenului national de bacalaureat cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana (proba A), urmand ca aceasta sa se incheie la data de 11 iulie 2014, odata cu afisarea rezultatelor finale.

Pentru prevenirea evenimentelor negative si asigurarea desfasurarii in conditii de liniste si siguranta a examenelor, Politia Romana a dispus masuri de suplimentare a dispozitivelor de ordine si siguranta publica.

Astfel, in judetul Bistrita-Nasaud peste 20 de politisti de ordine publica, de la rutiera si de la alte structuri, vor asigura masurile specifice in zona celor 5 centre de examinare.

Acestea vor fi incluse in itinerariile de patrulare, in special pe timpul plecarii si sosirii candidatilor si a insotitorilor acestora la/de la locurile de sustinere a examenelor.

Politistii de ordine publica vor actiona in zona adiacenta institutiilor de invatamant, unde se sustin examenele, pentru combaterea cersetoriei, vagabondajului, comertului ambulant neautorizat si a altor activitati care pot afecta climatul de siguranta publica.

De asemenea, politistii rutieri vor asigura fluidizarea traficului rutier si vor actiona in vederea prevenirii accidentelor rutiere si a ambuteiajelor.

 Ministerul Educatiei Nationale organizeaza la nivel national, incepand cu data de 10 iunie a.c., atat Examenul de Bacalaureat pentru absolventii invatamantului liceal (sesiunea I: 26 mai- 11 iulie, sesiunea a II-a: 14 iulie - 4 septembrie 2014), cat si Evaluarea Nationala pentru absolventii claselor a VIII-a (16 iunie - 1 iulie 2014).

 

.

 

 In perioada 7-9 iunie a.c., politistii au aplicat peste 600 de sanctiuni contraventionale, majoritatea fiind pentru incalcari ale normelor legale privind circulatia pe drumurile publice si a celor privind ordinea si linistea publica. Totodata, au fost constatate 19 infractiuni, dintre care 5 de natura judiciara, 6 economico-financiare, 6 la regimul rutier si 2 infractiuni de alta natura, fiind constatate in flagrant 11 infractiuni.

 Peste 680 de politisti de la ordine publica, rutiera, investigarea fraudelor, investigatii criminale, arme, explozivi si substante periculoase, actiuni speciale si alte structuri au fost alaturi de cetateni in vederea asigurarii unui climat de ordine si siguranta publica si pentru apararea patrimoniului public si privat in localitatile urbane si rurale din judetul Bistrita-Nasaud.

Acestia au actionat, cu precadere, in apropierea locurilor de pelerinaj, in zona lacasurilor de cult sau de desfasurare a manifestarilor culturale si artistice, inclusiv a celor organizate in aer liber, prilejuite de Sarbatoarea Pogorarii Sfantului Duh (Rusaliile), precum si in zona statiunilor turistice si a zonelor de agrement, unde a participat un public numeros si s-a inregistrat un aflux semnificativ de persoane.

In urma actiunilor intreprinse, politistii au aplicat 661 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 123.250 de lei, dintre care 480 de sanctiuni au fost aplicate pentru incalcari ale normelor legale privind circulatia pe drumurile publice, fiind sanctionati 220 de conducatori auto care au depasit viteza legala si alti 9 care au condus sub influenta alcoolului.

Astfel, au fost retinute 15 permise de conducere si au fost retrase 7 certificate de inmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 113 abateri de la normele privind ordinea si linistea publica, 10 privind activitatile de comert si au fost confiscate bunuri in valoare de 2.310 lei.

 

 

0 comentarii2646 vizualizări10 iunie 2014
rss 2.0
rss 2.0