Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
MASURI DE ORDINE SI SIGURANTA PUBLICA IN PERIOADA SEZONULUI ESTIVAL 2014.

In perioada sezonului estival, structurile de politie vor desfasura activitati suplimentare in vederea mentinerii ordinii si linistii publice si a preintampinarii producerii unor evenimente negative pe raza judetului Bistrita-Nasaud. Astfel, pentru asigurarea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica si apararea patrimoniului public si privat in localitatile urbane si rurale, politistii de la ordine publica vor intensifica actiunile de patrulare, cu precadere in zonele de agrement si in statiunile turistice, cu afluenta numeroasa de persoane, in scopul descurajarii comiterii de fapte antisociale.

Totodata, se va asigura prezenta activa a politistilor rutieri, la orele de varf, pe principalele artere si pe traseele de acces catre zonele turistice, pentru depistarea, identificarea si sanctionarea participantilor la trafic care incalca prevederile legale privind circulatia pe drumurile publice, prevenirea accidentelor si blocajelor rutiere, fluidizarea si controlul circulatiei in localitati si pe principalele cai de comunicatie.

 Prin crearea unui sistem integrat de prevenire si combatere a infractionalitatii stradale, politistii bistriteni vor actiona, in perioada 1 iulie -15 septembrie a.c., pentru apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, a proprietatii private si publice, prevenirea si descoperirea infractiunilor precum si respectarea ordinii si linistii publice. 

                                                                       

 

 

Pentru ca zilele libere din perioada de vara sa fie cat se poate de reusite, politistii va readuc in atentie o serie de masuri pe care le puteti lua, pentru a nu deveni victimele unor infractori.

 CAND PLECATI DE ACASA:

 Incercati sa creati aparenta ca se afla cineva in locuinta, prin instalarea unor dispozitive de aprindere si stingere automata a luminilor in locuinta sau colectarea frecventa a corespondentei, de catre un vecin sau o persoana de incredere.

 • Rugati un vecin sa va supravegheze locuinta. Nu lasati sume mari de bani sau valori in casa.
 • Nu postati pe retelele de socializare mesaje din care sa reiasa ca sunteti departe de casa, intrucat poate constitui o invitatie pentru hoti!

 

PROTEJATI-VA BUNURILE PERSONALE ATUNCI CAND VA RECREATI! 

 Acordati o atentie sporita lucrurilor personale atunci cand mergeti sa va relaxati, in timpul iesirilor la iarba verde, la piscine, stranduri sau la pescuit.

 • Pastrati mereu in raza vizuala, pentru supraveghere, patura, banca sau locul in care ati lasat obiectele personale! Incercati sa lasati intotdeauna o persoana de incredere la locul respectiv.
 • Nu lasati obiectele de valoare - bijuterii, portmonee, telefoane mobile - la vedere pe plaja!  

   
IN STATIUNE:      

 Cand ati ajuns la destinatie, nu lasati bagajele nesupravegheate langa masina.

Nu expuneti sumele de bani pe care le detineti!

 • Lasati-va lucrurile de valoare, banii, documentele in seiful hotelului! Luati la dumneavoastra numai sumele necesare efectuarii platilor curente!
 • Nu lasati nesupravegheate pe plaja lucruri de valoare (telefoane, aparate/camere de fotografiat/filmat etc.). Cateva momente de neatentie sunt de ajuns pentru ca infractorii sa le sustraga.
 • Daca vi s-a repartizat o camera la un etaj inferior, nu lasati geamurile deschise! Este calea cea mai usor accesibila hotilor!
 • Inchideti usile de la balcon/terasa (acestea pot fi usor escaladate)!

 

 

SIGURANTA AUTOTURISMULUI:

 Stabiliti cu exactitate traseul, prevazand locurile de popas sau de stationare pe timpul noptii.

 • Daca doriti sa va odihniti putin, nu opriti in locuri necunoscute si mai ales izolate. Cautati popasurile special amenajate in acest sens. Parcati autoturismul intr-un spatiu bine iluminat sau pazit, inchideti geamurile si asigurati-va ca l-ati incuiat.
 • Atunci cand opriti, fie si pentru un scurt popas, nu lasati cheile in contact si asigurati-va ca ati inchis portierele si geamurile. Obiectele de valoare lasate la vedere in masina (genti, posete, telefoane mobile, laptopuri, camere video, bagaje) pot fi tentante pentru hoti.
 • Nu lasati niciodata in autoturism actele masinii, bani sau alte documente importante.
 • Fiti prudenti cand vi se solicita ajutorul. Nu luati in masina persoane necunoscute si mai ales pe timpul noptii.

 

 

Pentru orice situatie care poate constitui o urgenta, apelati serviciul unic de urgenta 112!

1 comentariu2765 vizualizări30 iunie 2014
rss 2.0
rss 2.0