Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
OBOSEALA ACCENTUATA LA VOLAN-PERICOLUL ASCUNS.

In perioada 4 august - 10 septembrie 2014 se desfasoara campania de prevenire a accidentelor rutiere in randul persoanelor care conduc autovehicule pe fondul starii de oboseal. Efective din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud vor organiza actiuni operative in vederea reducerii victimizarii in randul populatiei prin accidente de circulatie in care sunt implicati soferi care conduc autovehicule si pe fondul oboselii adorm la volan.

Astfel, vor fi identificate, in trafic, persoanele care conduc autovehicule pe fondul oboselii accentuate, cu precadere cele care tranziteaza judetul Bistrita-Nasaud  si sunt nevoite sa conduca pe distante lungi pentru a ajunge acasa sau la destinatie.

Totodata, vor fi distribuite materiale informativ-preventive pentru cresterea gradului de informare a populatiei cu privire la riscurile pe care le implica conducerea autovehiculelor pe fondul oboselii accentuate.

 

Politistii recomanda tuturor conducatorilor de autovehicule sa tina cont de urmatoarele aspecte:

  • Nu conduceti mai mult de 8 ore pe zi!
  • Faceti pauze regulate, de cate 15 minute fiecare, odata la 2 ore. 
  • Daca simtiti ca sunteti obositi, opriti intr-un loc sigur, gandindu-va atat la siguranta dumneavoastra personala, cat si la riscurile ce pot aparea in trafic. Daca va aflati pe autostrada, nu opriti pe banda de urgenta!
  • Cel mai eficient mod de a contracara oboseala este cafeaua si un somn scurt;
  • Planuiti rutele in asa fel incat sa fie posibil sa faceti pauzele necesare, inclusiv cazarea, daca e nevoie sa ramaneti undeva peste noapte;
  • Nu porniti la drum lung daca sunteti obositi!
0 comentarii2786 vizualizări04 august 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0