Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 30 Mai 2024 - 14587
CAMPANIE DE PREVENIRE A FURTURILOR DE SEZON.

In perioada 1-30 septembrie a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud desfasoara o campanie preventiva, de informare a cetatenilor cu privire la masurile de autoprotejare necesare pentru a nu deveni victimele hotilor de produse agricole de pe camp. Avand in vedere faptul ca a inceput campania de recoltare a culturilor de toamna, furturile de produse de pe camp constituie in aceasta perioada o prioritate a politistilor, cu precadere in mediul rural.

Astfel, politistii structurilor de ordine publica si investigatii criminale, impreuna cu cei din cadrul posturilor de politie comunale intensifica actiunile de control in locurile si zonele predispuse comercializarii bunurilor sustrase, precum piete, targuri si centre de colectare a fructelor si legumelor de sezon, pentru verificarea legalitatii provenientei produselor agricole.

Totodata, politistii bistriteni desfasoara activitati specifice de patrulare in zonele cu terenuri agricole, in vederea prinderii si descurajarii potentialilor infractori, precum si a informarii proprietarilor asupra necesitatii adoptarii unor masuri de supraveghere a culturilor.

Intrucat in cele mai multe cazuri autorii furturilor de acest tip sunt  persoane fara surse de venit, angajate ca si zilieri de catre agricultori, se urmareste identificarea si supravegherea acestor persoane, precum si tragerea lor la raspundere.

 Campania de prevenire-informare are ca scop informarea populatiei cu privire la modalitatile de prevenire a furturilor de sezon si se inscrie intr-o prioritate judeteana, abordand un gen de infractionalitate specifica acestei perioade.

 ***

 mele hotilor, politistii va sfatuiesc sa tineti cont de urmatoarele recomandari:

  • Organizati patrule de paza sau apelati la caini de paza deoarece hotii profita de faptul ca terenurile si culturile agricole nu sunt supravegheate corespunzator;
  • Nu angajati lucratori zilieri atata timp cat acestia nu prezinta incredere sau nu ii cunoasteti;
  • Nu lasati pe camp produsele agricole recoltate intrucat hotii profita in timpul noptii sau in zilele libere de aceasta stare de fapt si pot actiona nestingheriti;
  • Nu achizitionati produse agricole de la vanzatori ocazionali, la preturi mult mai mici decat pretul pietei, deoarece exista posibilitatea ca aceste produse sa provina din furturile de sezon!
0 comentarii3010 vizualizări08 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0