Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Tanara accidentata pe o trecere pentru pietoni.

La volan fara permis de conducere. La data de 11 septembrie a.c., politistii din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au depistat un barbat, in varsta de 41 de ani, din comuna Bistrita Bargaului, in timp ce conducea un autoturism pe raza localitatii fara sa posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

               Fata de conducatorul autoturismului sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere".    

 

 

              Tanara accidentata pe o trecere pentru pietoni

                La data de 11 septembrie a.c., politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca in municipiul Bistrita o persoana a fost accidentata pe o trecere pentru pietoni.

               In urma cercetarilor efectuate la fata locului s-a stabilit faptul ca un barbat, in varsta de 34 de ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate de trecere unei tinere, in varsta de 20 de ani, din comuna Lesu, care era angajata regulamentar in traversarea strazii, pe marcajul trecerii pentru pietoni, marcata si semnalizata corespunzator.

              Din accident a rezultat vatamarea corporala a tinerei, care a fost transportata la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud in vederea acordarii de ingrijiri medicale.

              Biroul Rutier efectueaza in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

                  Actiuni pe linie rutiera desfasurate de politistii bistriteni

                 La data de 11 septembrie a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Livezile, impreuna cu un echipaj de control tehnic in trafic al Registrului Auto Roman Bistrita-Nasaud, au desfasurat o actiune pe linie rutiera, in urma careia     au fost aplicate opt sanctiuni contraventionale in valoare de 2.520 de lei iar patru certificate de inmatriculare au fost retinute.

                 La aceeasi data, Politistii Biroului Rutier si cei din cadrul Serviciului Rutier au desfasurat actiuni pe raza judetului Bistrita-Nasaud cu privire la portul centurii de siguranta, astfel ca au aplicat 80 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 9.190 de lei.

 

                Cinci persoane sunt cercetate pentru inselaciune si falsuri in inscrisuri

 

               La data de 11 septembrie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetarile in cauza penala complexa privind trei barbati, cu varste cuprinse intre 43 de ani si 56 de ani, din comuna Dumitra, municipiul Vaslui si municipiul Bistrita, respectiv o bistriteanca, in varsta de 53 de ani, si o alta femeie, de 34 de ani, din localitatea Livezile, iar dosarul a fost inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, cu propunere de trimitere in judecata a acestora, pentru comiterea infractiunilor de "Inselaciune", "Fals material in inscrisuri oficiale", "Fals in inscrisuri sub semnatura privata", si "Uz de fals".

               Astfel, doi barbati, in varsta de 48 de ani, respectiv 56 de ani, din municipiul Vaslui si municipiul Bistrita, precum si o femeie, de 34 de ani, din localitatea Livezile, sunt suspectati ca in perioada octombrie-decembrie 2008 ar fi utilizat adeverinte de venit, intocmite in fals,  in baza carora ar fi obtinut credite de la trei societati comerciale din municipiul Bucuresti, in valoare de 53.328 de lei, pentru care nu ar fi platit ratele aferente.

               Totodata, o bistriteanca, in varsta de 53 de ani, cercetata pentru savarsirea infractiunilor de "Complicitate la inselaciune", "Fals material in inscrisuri oficiale", si "Fals in inscrisuri sub semnatura privata", este suspectata ca ar fi intocmit si semnat in fals adeverintele de venit, prin intermediul carora cele trei persoane mai sus mentionate ar fi obtinut credite de la respectivele societati comerciale.

                Un barbat, in varsta de 43 de ani, din comuna Dumitra,  este suspectat ca in perioada 2007-2009, avand calitatea de administrator al unei societati comerciale din judetul Bistrita-Nasaud, ar fi angajat fictiv cinci persoane, pe care le-ar fi retribuit fara sa depuna la bugetul de stat contributiile cu retinere la sursa.                  

               In acelasi timp, ar fi determinat o persoana sa intocmeasca state de salarii pe numele celor cinci persoane angajate, inscrisuri de care acestia s-au folosit pentru a obtine credite.           

              Prejudiciul cauzat Bugetului de Stat este de 53.329 de lei.

 

0 comentarii2744 vizualizări12 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0