Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
RECOMANDARILE POLITISTILOR BISTRITENI PENTRU UN AN SCOLAR IN SIGURANTA.

Odata cu inceperea anului scolar 2014-2015, elevii au devenit o prezenta permanenta in peisajul stradal, fiind participanti la traficul rutier in calitate de pietoni, biciclisti si pasageri in diferite mijloace de transport, astfel ca siguranta acestora a devenit o prioritate pentru politisti. Se asigura prezenta activa a politistilor rutieri si a celor de ordine publica in apropierea scolilor, in intervalele orare in care se efectueaza intrarea si iesirea de la cursuri, pentru fluidizarea traficului rutier si dirijarea elevilor la trecerile pentru pietoni situate in apropierea unitatilor scolare.

Totodata, se vor intensifica activitatile de patrulare, urmarindu-se prevenirea absenteismului scolar si a activitatilor infractionale, precum si cresterea vizibilitatii elementului politienesc si a gradului de siguranta al minorilor.

 Intrucat in perioada vacantei de vara mai multi minori au fost implicati in accidente de circulatie datorita nerespectarii de catre acestia a regulilor de circulatie adresate pietonilor, politistii recomanda tuturor elevilor sa fie prudenti atunci cand folosesc drumul public deoarece o clipa de neatentie ii poate costa viata si o poate pune in pericol pe a celor din jur.

    Pentru evitarea accidentelor rutiere, ii sfatuim pe micii participanti la traficul rutier sa invete si sa respecte cateva reguli de circulatie:

  • Cand doriti sa traversati strada, folositi intotdeauna trecerile pentru pietoni, marcate si semnalizate corespunzator!
  • Folositi regula de aur: "Opreste!, Priveste! Asculta! Gandeste!" si nu traversati niciodata strada in fuga si fara sa va asigurati!
  • Atunci cand alegeti sa va deplasati in calitate de pietoni, folositi trotuarele situate pe marginea drumului, iar daca acestea lipsesc, mergeti pe partea stanga a drumului pentru a vedea din fata masinile care se apropie de voi!
  • Cand va aflati intr-un grup de copii, mergeti unul in spatele celuilalt pentru a evita sa fiti accidentati!
  • Daca circulati cu bicicleta, purtati echipament de protectie adecvat: casca, cotiere, genunchiere, veste reflectorizante;
  • Alegeti-va  locurile de joaca cat mai departe de drumul public!

 

0 comentarii2702 vizualizări16 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0