Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 21 Iunie 2024 - 14587
SPORT, SANATATE SI ECOLOGIZARE LA COLIBITA.

Aflata la cea de-a sasea editie, actiunea denumita generic "Sport, sanatate si ecologizare", desfasurata in acest final de saptamana, a reprezentat pentru voluntarii politiei bistritene un bun prilej de socializare si educatie ecologica. La data de 21 septembrie a.c., elevii voluntari ai politiei, coordonati de ofiterul de prevenire din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, au participat la o actiune de ecologizare organizata la Colibita de catre Centrul SPA Schreiner, la care au luat parte peste 100 de bistriteni si clujeni.

             Astfel, elevii voluntari ai politiei au avut ocazia sa faca drumetii pe munte, activitati de socializare si educatie ecologica, iar pentru implicarea activa a acestora in cadrul actiunii au fost premiati cu diplome.

                 Politia bistriteana lucreaza cu elevi voluntari din anul 2006, fiind nominalizata de societatea civila, in 2013, ca  fiind institutia cu cei mai multi voluntari.  In prezent gestioneaza cea de-a patra generatie de elevi voluntari, majoritatea pregatindu-se pentru o cariera in politie. Proiectul este sutinut de Consiliul Judetean Bistrita Nasaud si Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Bistrita-Nasaud.

 

.

 

  VERDE LA EDUCATIE PENTRU CIRCULATIE

             Pentru al doilea an consecutiv, politistii bistriteni, in parteneriat cu supermarketurile Lidl, au desfasurat pe raza judetului Bistrita-Nasaud activitati educativ-preventive in cadrul campaniei derulate la nivel national sub sloganul "Verde la educatie pentru circulatie".

              Sambata, 20 septembrie a.c., incepand cu ora 10.00, la cele trei supermarketuri partenere din municipiul Bistrita si orasul Nasaud,  zeci de copii au participat la un joc demonstrativ organizat de catre ofiterii de prevenire a criminalitatii si politistii rutieri. In parcarile magazinelor au fost amenajate puncte de informare si au fost amplasate orasele miniaturale unde cei mici au avut ocazia sa invete cum sa fie pietoni responsabili.

             Politistii bistriteni i-au invatat pe copii semnificatia semnelor de circulatie si cele mai importante reguli de care trebuie sa tina cont atunci cand traverseaza strada. Ulterior, pe un covor demonstrativ, a fost simulata o traversare regulamentara, iar la finalul intalnirii, sub indrumarea politistilor, copiii au avut ocazia sa puna in practica ceea ce au invatat, efectuand o traversare reala a strazii.

             Lidl a decis sa rasplateasca efortul celor mici prin oferirea unor cadouri simbolice.

 

 

0 comentarii2863 vizualizări23 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0