Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferata iar autoturismul pe care il conducea a fost colizionat de tren.

La data de 4 octombrie a.c., politistii Biroului Judetean de Politie Transporturi au fost sesizati cu privire la faptul ca, la trecerea la nivel cu calea ferata din localitatea Livezile, un autoturism a fost colizionat de catre un tren. In urma cercetarilor efectuate la fata locului s-a stabilit faptul ca un tanar, in varsta de 26 de ani, din municipiul Oltenita, judetul Calarasi, in timp ce conducea un autoturism, nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferata, semnalizata cu indicatorul rutier "trecere la nivel cu calea ferata simpla, fara bariere" si indicatorul STOP, astfel ca a fost colizionat de catre trenul regio care circula pe relatia Bistrita-Bistrita Bargaului.

             Din accident a rezultat vatamarea corporala a conducatorului auto, precum si a altor doi tineri, in varsta de 22 de ani si 23 de ani, din localitatea Dragos Voda, judetul Calarasi, respectiv comuna Creveniucu, judetul Teleorman, care au fost transportati la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita in vederea acordarii de ingrijiri medicale.

             Cercetarile sunt continuate de catre politistii Serviciului Rutier in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor in care a avut loc evenimentul.

 

 

 

 

             Conducatorul unei autoutilitare, implicata intr-o coliziune, nu poseda permis de conducere

             La data de 4 octombrie a.c., politistii au fost sesizati prin serviciul national unic apeluri de urgenta 112 cu privire la producerea unui accident de circulatie pe DN 17 D, pe raza orasului Nasaud.

            Din cercetari a rezultat faptul ca un barbat, in varsta de 69 de ani, in timp ce conducea o autoutilitara, nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers spre stanga si a fost colizionat de catre o alta autoutilitara, condusa de catre un tanar, in varsta de 20 de ani, din comuna Dumitra, care era angajat in depasirea acestuia.

           In urma impactului nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale la cele doua autovehicule.

          Din verificarile efectuate de politisti s-a stabilit faptul ca tanarul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

           Fata de conducatorul autoutilitarei, in varsta de 20 de ani, cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

 

 

          Pieton accidentat intre localitatile Uriu si Reteag

           La data de 4 octombrie a.c., politistii au fost sesizati cu  privire la faptul ca pe DN 17, intre localitatile Uriu si Reteag, a avut loc un accident rutier soldat cu ranirea unei persoane.

           In urma cercetarilor efectuate la fata locului a rezultat faptul ca un barbat, in varsta de 36 de ani, din orasul Dragomiresti, judetul Maramures, in timp ce conducea o autoutilitara in directia Beclean-Dej, a acrosat cu oglinda retrovizoare un barbat, in varsta de 41 de ani, din localitatea Ilisua, care se deplasa pe partea carosabila, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

           Din accident a rezultat vatamarea corporala usoara a pietonului, care a fost transportat la Spitalul orasenesc Beclean pentru acordarea de ingrijiri medicale.

           Fata de conducatorul autoutilitarei cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

          Un barbat a decedat dupa ce a traversat strada prin loc nepermis si fara sa se asigure

           La data de 4 octombrie a.c., politistii au fost sesizati de catre conducatorul unui autovehicul despre faptul ca a accidentat un barbat pe raza localitatii Mogoseni.

           In urma cercetarilor efectuate la fata locului a rezultat faptul ca un tanar, in varsta de 22 de ani, din orasul Beclean, in timp ce conducea un autoturism pe o strada din localitatea Mogoseni, nedeschisa circulatiei publice, a surprins si accidentat un barbat, in varsta de 66 de ani, din localitate, care s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si fara sa se asigure.

          Pietonul a suferit leziuni corporale grave si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita in vederea acordarii de ingrijiri medicale, unde acesta ulterior a decedat.

          Cadavrul barbatului a fost depus la Sectia Prosectura pentru efectuarea necropsiei si stabilirea cauzei decesului.

          Politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud efectueaza in continuare cercetari in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor in care a avut loc evenimentul.

 

 

           Trei persoane au fost retinute pentru 24 de ore pentru santaj

            La data de 2 octombrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au fost sesizati de catre un barbat, in varsta de 36 de ani, din localitatea Floresti, comuna Nimigea, cu privire la faptul ca este santajat de catre trei persoane cu remiterea unei sume de bani, pe motiv ca ar fi raspunzator de moartea unei rude, victima a unui accident rutier produs in judetul Cluj, prin facilitarea obtinerii de catre acesta din urma a unui permis de conducere fals.            

              La data de 5 octombrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale, in colaborare cu politisti din cadrul Serviciului Actiuni Speciale, Serviciului Criminalistic si ai Compartimentului Operatiuni Speciale au desfasurat o actiune in sistem integrat, pe raza orasului Nasaud, in urma careia s-a reusit prinderea in flagrant a celor trei persoane banuite de savarsirea infractiunii de santaj, respectiv a unui minor, de 17 ani, a unui tanar, in varsta de 26 de ani, si a unui barbat, de 45 de ani, toti trei din localitatea Floresti.

             Fata de cei trei a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunii de santaj, urmand a fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Nasaud cu propunere de arestare preventiva.

             Cercetarile sunt continuate de catre Serviciul de Investigatii Criminale in vederea stabilirii intregii activitati infractionale.

 

 

           Cercetat pentru abateri la regimul rutier

           La data de 5 octombrie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic, pe raza localitatii Suplai, comuna Zagra, un barbat, in varsta de 49 de ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism fara sa posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

              In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca autoturismul pe care acesta il conducea era neinmatriculat.

             Fata de conducatorul auto cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere" si "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat".

 

SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII A AJUNS LA FINAL

 Delincventa juvenila, victimizarea minorilor, protejarea persoanei si a patrimoniului,  educatia rutiera si  prevenirea infractiunilor comise cu violenta au fost temele abordate pe parcursul celor cinci zile de desfasurare a campaniei la care au luat parte peste 300 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud si reprezentanti ai institutiilor publice si private, ai O.N.G.-urilor, colaboratori sau voluntari.

In fiecare zi a Saptamanii prevenirii criminalitatii, desfasurata in perioada 29 septembrie- 3 octombrie a.c., politistii bistriteni au organizat intalniri cu grupuri tinta, actiuni stradale cu voluntarii, activitati demonstrative, lansari de proiecte educative, precum si emisiuni sau transmisiuni in direct, menite sa sensibilizeze cetatenii cu privire la importanta prevenirii criminalitatii si a adoptarii unor masuri de autoprotectie.

Campania a fost lansata la nivelul judetului Bistrita-Nasaud printr-o actiune stradala, dedicata prevenirii delincventei juvenile, organizata sub sloganul "Exprima-te prin arta, sport, voluntariat, ….nu prin VIOLENTA!", urmarindu-se promovarea ideii centrale de implicare a tinerilor in activitati pozitive care sa ii tina departe de tentatiile din sfera delincventei juvenile.

In acest sens au fost invitati ca parteneri Crucea Rosie, Asociatia Impact si Centrul de voluntariat Bistrita, precum si Asociatia Scenica, care si-au expus oferta educationala si de activitati pentru tineri pe pietonalul municipiului Bistrita.

Voluntarii Crucii Rosii au aratat celor peste 100 de elevi prezenti care sunt principalele manevre de resuscitare dar si ce responsabilitate implica statutul de voluntar al Crucii Rosii iar Asociatia Scenica a pus la dispozitia copiilor vopsele si pensule astfel incat acestia s-au intrecut in desene, reflectand aspecte ale muncii de politie.

In acelasi context al prevenirii delincventei juvenile prin implicarea tinerilor in activitati pozitive, ofiterii de prevenire si proximitate au participat in calitate de parteneri la lansarea ofertei educationale a Palatului Copiilor Bistrita. I-au felicitat si incurajat pe copiii care pe parcursul anilor s-au implicat in activitati precum dans modern sau popular, teatru, creatie artistica, activitati ecologice, aeromodelism s.a.        

In cea de-a doua zi a campaniei, dedicata prevenirii victimizarii minorilor, ofiterii de prevenire au lansat doua proiecte educationale in orasele Bistrita si Beclean. Aceste proiecte vizeaza anul scolar 2014- 2015 si au ca scop cresterea gradului de informare a copiilor cu privire la contextele care ii pot victimiza.

 Proiectul "Repetenti la violenta", lansat in municipiul Bistrita si implementat cu elevi de scoala generala, aduce ca noutate un studiu sociologic despre cauzele violentei din scoli si o cutie in care elevii pot pune, sub protectia anonimatului, biletele cu cazuri de violenta in scoala sau familie.

 La Beclean, proiectul "Tineri in siguranta" are ca partener Protopopiatul Ortodox Beclean si Centrul Misionar social - cultural "Sf. Apostol Andrei", care le ofera tinerilor posibilitatea de a-si petrece timpul liber intr-un cadru organizat, unde pot crea si desfasura activitati ludice.

Miercuri, 1 octombrie 2014, politistii de proximitate si ofiterii de prevenire si-au indreptat atentia asupra prevenirii furturilor, in special a celor din locuinte si din societati comerciale, astfel ca au fost distribuite pliante preventive in cadrul actiunilor stradale, fiind implicati si elevii voluntari ai politiei.

De asemenea, politistii au organizat in unitatile de invatamant din judetul Bistrita-Nasaud lectii de prevenire a furturilor.

O alta tema abordata pe parcursul acestei saptamani a fost cea a prevenirii  accidentelor rutiere, in cadrul careia politistii rutieri, insotiti de ofiterii de prevenire au activat si coordonat patrulele scolare din doua scoli ale municipiului Bistrita, dirijand circulatia pietonilor la afluirea si defluirea de la scoala.

In aceasta zi politistii bistriteni au demarat campania soc de sensibilizare a populatiei privind efectele vitezei excesive si au organizat un mars la care au participat peste 350 de elevi din scolile municipiului.

Elevii voluntari ai politiei au purtat un banner cu inscriptia "VITEZA DISTRUGE VIETI!" si s-au deplasat pana la un punct de informare unde a fost expusa o masina distrusa intr-un accident de circulatie, produs pe fondul vitezei excesive, in care un tanar a murit.

A fost un bun prilej pentru cei prezenti de a aprinde candele in memoria celor 20 de persoane decedate in accidentele rutiere care au avut loc in anul 2014 pe raza judetului Bistrita-Nasaud. 

La data de 3 octombrie a.c., in completarea Programului de prevenire si combatere a infractiunilor de mare violenta in zona Vaii Somesului, ofiterii de prevenire, in colaborare cu Politia Orasului Nasaud au marcat ultima zi a Saptamanii prevenirii criminalitatii prin organizarea unei mese rotunde de dezbatere a problemelor datorate violentei.

           Cu aceasta ocazie, a fost lansat Centrul Cultural Catehetic "Patriarhul Miron Cristea" Nasaud, unde tinerii, sub indrumarea preotilor, pot invata sa cante la instrumente si sa petreaca timpul in mod constructiv (meditatii gratuite, pictura, atelier, poezie s.a.).

           La aceasta intalnire au participat 15 primari din zona de interes, preoti si 65 de elevi din liceele orasului Nasaud.

Le multumim tuturor celor care au fost alaturi de politia bistriteana in Saptamana prevenirii criminalitatii

0 comentarii2632 vizualizări06 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0